Азиатска козметика и грим - тема 29

• 64 381
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София

По-нагоре имаше хубав крем против зачервявания, но ще го оставя за по-натам.

Този крем ужасно жълтее на моята кожа, та ако сте с розов подтон като мен, не е особено хубав.

# 601
  • София
Здравейте, момичета. Някоя от Вас дали си взе Medicube Age-R Booster Pro уреда, да сподели мнение? От много време ми седи в количката и се чудя дали да го поръчам? Весели празници!

# 602
Значи относно SV преди малко се опитах да пусна поръчка, плащане с PayPal но моята банка (fib) отказва транзакцията. Явно има нещо съмнително в сайта. Закачих си револютската карта в пейпал и платих с нея. Надявам се всичко да мине благополучно и да си получа нещата. Съмнителен или не цените им са много добри...

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 20:22 от Lemony

# 603
  • софия
Лошо! И аз имам карта на FIB, нямам Revolut! Cold Sweat
Какво да му е съмнително? Аз съм далеч по-доволна от него, отколкото от YS.

# 604
  • Beyond the Frontiers
Лошо! И аз имам карта на FIB, нямам Revolut! Cold Sweat
Какво да му е съмнително? Аз съм далеч по-доволна от него, отколкото от YS.
Слаба защита например ....

# 605
Възможно е банката да вижда, че плащането е към субект, за който има съмнение за пране на пари.  Някоя азиатска финансова институция...

Странно, че банката отказва транзакцията, а не пейпал.

# 606
  • софия
От банката казаха, че са имали проблени със сайта, което ми звучи различно от съмнения.
Както и да е! Може ли някой да каже каква е практика1та на банката в такива случаи? Временно ли блокират, докато уточнят, или трайно ги отсвирват.
Както разбирате, притеснена съм.
Но, всъщност пожелавам на всички една весела, празнична вечер, само с хубави мисли и настроение!

# 607
  • Beyond the Frontiers
Ползвам ПИБ служебно, ежедневно. Имат си някакви алгоритми и вътрешни правила, така че се случва да ми спират преводи, плащания с карта и т.н. дори към съвсем читави доставчици.
В същото време имах случай скоро да спрат плащане с картата, което не беше направено от нас. Явно беше хакната картата ...Така или иначе сумата въобще не беше изтеглена.
Ако плащането е спряно от банката, просто ще се освободят парите след някакво време. Мисля 21 дена беше срока, но може и да греша.

# 608
В моя случай във банкирането виждам отказана транзакция, а PayPal ми предлага да завърша плащането с друга карта. Не  са ми блокирали пари.
Ако нямате притеснения направете си револют и ползвайте виртуалната карта.

# 609
Такива проблеми приемам като лош знак и преминавам на следващия сайт.

# 610
  • София
И аз си поговорих с банката. След три неуспешни опита да платя на Jolse. Защото имам там купони, ще изгорят... Не, че ми е кеф да седя пред компа... Измъкнах следното: Не всички регистрирани търговци в Хонконг са лоялни, затова банката ги е ограничила. Но щом искам, ще ми разрешат плащане. Казвам плащам с paypal, нали няма така проблем!? А, ако не си получите пратката, пуснете оспорване... И сега не знам...
Очаквам и други сайтове да влязат в списъка...

# 611
Аз днес си платих с Пейпал в Yesstyle. С два кода докарах до 20%, аз си имах долар също. 2 серума и лип маска, и доставка, разбира се, че моите суми са все малки.
Та исках да кажа, че тук за мен цените са най-добри, а и нямах проблеми с плащането. Опитвах се нещо с бг сайтове да направя, но пак опрях до този, доста голяма разлика в цените.

# 612
Такива проблеми приемам като лош знак и преминавам на следващия сайт.

И аз така. Съответно се отказах да настоявам за ретинал от stylevana, доволна съм от другия, който взех, а нататък ще взема и на dr.different, но от бг сайт, въпреки разликата в цената, която през ноември ми досвидя да преживея🙂

# 613
  • Prismatica Aerie
The History of Whoo Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle line
Преформулирана версия - януари, 2025.

The History of Whoo Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle (진율향) е антиейдж козметична линия, която спомага да се минимизират видимите признаци на стареене и умора.
Препоръчва се за:
- отпусната кожа
- дълбоки бръчки
- екстремно суха кожа
- вяла и уморена кожа
- признаци на стареене при постменопауза
- нарушена бариерна функция на кожата
- над 45г.

Линията е проектирана да действа като Boyak (보약, 補藥), който възстановява естествената сила на кожата и съживява нейния външен вид. В традиционната корейска медицина Boyak е възстановяващо билково лекарство, предназначено да засили имунната система на тялото и да възстанови енергията при хора с отслабен организъм, вместо да лекува съществуващо заболяване.
Ключовият компонент е Wild Red Ginseng Jeoncho (홍산삼 전초), корейско лечебно средство, използвано в миналото за облекчаване на симптомите на менопаузата и възстановяване на естествената жизненост на тялото. Традиционно, женшенът е бил ценен главно заради корените си, тъй като е известно, че съдържат най-високата концентрация на сапонини, докато „Jeoncho“ (전초, 全草) се отнася за цялото растение женшен, включително неговите корени, листа и стъбла. Ginseng Jeoncho  е високо ценен заради включването на богат набор от биологични компоненти в допълнение към сапонините от женшен. Използвайки цялото растение женшен, линията Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle  предлага синергична комбинация от мощни съединения против стареене.

Див женшен
Panax Ginseng често наричан “Shincho” (신초, 神草) или “Божия билка” е една от най-ценните билки в Hanbang. В контекста на ориенталската медицина, той често се използва за попълване (тонизиране) на Qi -(Qi е основната жизнена сила, която протича през всички живи същества - когато не тече гладко, кръвообращението се забавя, тенът става матов,  кожата губи еластичност и става изключително суха.)
Има значителни разлики между дивия женшен (Panax Ginseng Meyer cv. Silvatica) и култивирания женшен, особено по отношение на пазарната стойност, физическите характеристики и общите свойства. Изследванията показват, че дивият женшен съдържа най-малко десет пъти повече активни съединения от култивирания женшен.
Поради недостига на растението, много от дивия женшен, който в момента се предлага на пазара, е получен чрез човешка намеса. Този вид див женшен се нарича „див симулиран женшен“ и е резултат от засаждането на семена женшен от хора в среда, в която обикновено расте див женшен, което позволява на растението да се развива възможно най-естествено. Дивият симулиран женшен съдържа повече активни съставки от култивирания женшен, но не толкова, колкото естественият див женшен, и поради тази причина пазарната му цена е малко по-достъпна.
Jin Yul Hyang е формулирана с натурален див червен женшен - ценен сорт див женшен, който расте без човешка намеса поне шест години, преди да бъде обработен на пара, за да подобри активните си съставки.

Червен женшен:
Червеният женшен, независимо дали див или култивиран, е бил използван в миналото за облекчаване на симптомите на стареене при жените, тъй като неговите активни компоненти проявяват мощна естрогенна активност, която наподобява тази на женските хормони. За формулирането на линията, активните компоненти на естествения див червен женшен са подобрени чрез обработката му чрез традиционна техника, известна като “Gujunggupo” (구증구포, 九蒸九曝), която включва пара и сушене на растението девет пъти.

Essential Oil Complex™
Продуктите от линията „Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle“  са обогатени с четири масла, извлечени от червени плодове и цветя:
-Camellia Japonica Seed Oil,
-Punica Granatum Seed Oil,
-Rosa Canina Fruit Oil,
-Rose Flower Oil.

-- Gong Jin Solution™
Gong Jin Solution™ (공진솔루션™) е патентован билков комплекс, представляващ характерната съставка на марката. Този комплекс от от 5 традиционни растения, представлява еволюция на “Gongjinbidan” (공진비단, 供辰秘丹), който беше представителната съставка преди. Разработен е чрез изследване на интегративната медицина на The History of Whoo и включва изолиране и смесване на предишната  съставка Gongjinbidan с три от нейните ключови, стягащи кожата активни компоненти, наричани заедно „Gongjinbidan Active“. Компонентите на Gongjinbidan Active включват гликопротеини, аргинин и глутаминова киселина.

--Gongjinbidan (공진비단, 供辰秘丹):
Основава се на “Gongjindan” (공진단, 拱辰丹) - рецепта от традиционната ориенталска медицина и представлява лекарство, запазено изключително за императорите.
Чрез интегрирането на съвременната наука, LG Household & Health Care разработва козметична съставка, базирана на оригиналната рецепта за “Gongjindan” - “Gongjinbidan” (공진비단, 供辰秘丹).

В основата на новата Gong Jin Solution™ е иновативната технология Hanbang Bio-Po Jae, която ефективно доставя на кожата стягащите свойства на Gongjinbidan. Терминът Po Jae (포제, 炮制) се отнася до традиционните методи в корейската медицина, предназначени за обработване на билки за медицинска употреба. Тези техники  подобряват или модифицират специфичните качества на билките, приспособявайки ги за целенасочени терапевтични ефекти. Съчетани са традиционните техники на Po Jae с авангардна биотехнология, за да се подобрят стягащите кожата свойства на тяхната класическа съставка - Gongjinbidan. Тази комбинация води до подобрена стегнатост на кожата и по-младежки вид, осигурявайки грижа, която хармонично интегрира древна мъдрост с модерни технологии.

Gong Jin Solution в състава:
Скрит текст:
1,2-Hexanediol, Angelica Gigas Root Extract, Arginine, Asparagus Cochinchinensis Root Extract, Butylene Glycol, Cornus Officinalis Fruit Extract, Ethylhexylglycerin, Ganoderma Lucidum (Mushroom) Extract, Glutamic Acid, Glycoproteins, Thymus Vulgaris (Thyme) Extract, Water

Препоръчителен ред на употреба на продуктите в линията:
Jin Yul Hyang Essential Cleansing Foam
Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle Enriching Toner
Jinyulhyang Red Wild Ginseng Facial Oil
Jinyulhyang Contouring Massage Mask
Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle Emulsion
Jinyulhyang Jinyul Intensive Revitalizing Eye Cream
Jinyulhyang Jinyul Intensive Revitalizing Essence
Jinyulhyang Intensive Wrinkle Concentrate
Jin Yul Hyang Anti-Wrinkle Enriching Cream

Интересен аспект на това подновяване на линията е, че кремът  е обогатен с капсулиран ретинол - засега това е единственият продукт на марката, който съдържа ретинол. Той е капсулиран чрез патентован процес на вакуумна емулгация.

Източник: Одил Монод

# 614
^^^ Mersi, darling! Ужасно полезна, както винаги! И преди преформулирането червената им линия беше нелоша, аз лично съм тествала и  много харесвам концентрата за бръчки и крема за очи. Особено концентрата!

Безбръчкова и безпетньосана 2025!

Общи условия

Активация на акаунт