Любители на котки - Тема 198

• 26 616
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Бях на гости при сестра ми, много бързо порастват котетата, нейното направо вече голяма. Много сладка с интересна опашка.
Катерушката от Лидл отиде при нея, Чита нямаше интерес, но има към ябълки.

# 271
Здравейте, сигурно е обсъждано но темите нямат изчитане😀

Може ли някой да ми препоръча мини, или поне вертикална прахосмукачка с която да чистя всекидневно дивана. Тоест да се работи лесно с нея, да не заема много място и да е винаги под ръка.
Имам две космати котки от които целогодишно пада безумно много козина. Чистя дивана на който обичат да спят и след 2 часа е неизползваем. С четка и летящи рула не става достатъчно добре, най-хубаво се чисти с прахосмукачка, ама не мога да я държа опъната в хола постоянно, нито да я вадя и прибирам по няколко пъти на ден.
Чистим постоянно и вече откачам, а явно ще се наложи още повече,защото детето май разви алергия(предстои посещение при лекар).
Та моля, ако някой е доволен от конкретен уред да сподели

# 272
  • Варна
Аз имам тази и съм много доволна.

# 273
Лусия, според мен за ваксината на Линош може и няколко дни по-рано.
На нас ветеринарите ни дават картонче, на което пише най-късната дата, до която трябва да се постави следващата и са казвали, че не е хубаво да е след нея, но не и че не може малко по-рано.

# 274
Танче?! Flushed Я да я видим тази "фигурка" котешка?

Тази вечер на мястото, където погребахме моята Лъки, се показа едно таралежче, което ми даде да го погаля по муцунката. Много мило ми стана. Почерпих го с гранули. Докато ядеше, обаче, дойде неканен гост, който дебнеше от разстояние, за да открадне гранулите. Куче! Голямо, едро куче. Тъкмо се бях настроила да го подгоня едно хубаво и се загледах, че е женско, с увиснали гърдички, подвита надолу опашка и обица на ухото. Скимтеше тъжно и скромно и не смееше да се доближи. Не можах да не сипя и на нея гранули на отсрешния тротоар. Котешки, от ДМ - и котки, и кучета и таралежи ги обичат. В знак на благодарност, след като си изяде гранулите, легна кротичко и ме гледа все едно очаква моя заповед, а до нея две котки... Господ ми дава някакъв урок, се замислих... Явно не всички са лоши, явно има и изключения, които нямат нищо общо с ония лошите, точно както при хората. Лъки нямаше проблем със ставите, дори си притичваше. Явно нещо друго се е случило. Може би е вярвала, че не са лоши кучета и че просто ще я подминат, но тия са се оказали мръсници.

# 275
Момичета (и момчета), надявам се някой да има съвет относно следващата ми дилема. Другата седмица предстои да заминем за една седмица в Гърция и се чудим кой да гледа двете писанки - Арти на година и половина и Мока на около 3 месеца.

Планирахме пътуването преди да вземем Мока от улицата. Арти е много социален и сме го водили у приятели, когато ни е нямало в града за една или повече нощувки. Но в случая вече са два броя, малката е още диване, лудее ѝ се. Мислех си тя при някого, а той при някой друг, но после се усетих, че вече са си свикнали един с друг и постоянно се търсят - играят заедно, ядат заедно, спят по едно и също време.

Та за момента съм се спряла на варианта да си седят двамата вкъщи и някой да минава веднъж дневно да им изчисти тоалетните, смени водите, да даде мокра храна. Не знам колко окей ще им е този вариант. Аз ги наблюдавам през деня, Мока само веднъж беше направила беля (обърнала саксии и ровила в пръстта - сега са на недостъпно място), иначе си използват котешките приспособления за игра и точене на нокти. Не е имало и инциденти с тоалетната. Разбира се, притеснено би ми било да ги оставя сами... Но май е най-удачния вариант в момента.

Котешкия хотел не го обмислям много като вариант. Една позната работи в хотел за животни и каза, че не го препоръчва специално за котки.

Вариант да ги вземем с нас в Гърция... сега ми хрумна, но не знам как седи положението с прекарване на домашни любимци през границата, също не знам и там вилата, в която ще бъдем, какво ще представлява, въобще, има много въпросителни.

Някой има ли някакъв съвет?

# 276
Да. Остави ги вкъщи, без да се притесняваш. Най-много да си направят парти докато те няма.

# 277
Май-май така ще направя, надявам се за една седмица Мока няма да се научи, че е окей да се катери по пердета, да си остри ноктите на дивана, да се катери навсякъде... За социалния им живот не се притеснявам толкова като са двама, притеснява ме повече, че сме под наем и не искам да има инциденти. Disappointed Relieved

Прикачам и данък - двамата гореспоменати. Heart Exl

# 278
  • София
Танче?! Flushed Я да я видим тази "фигурка" котешка?
Дори и аз почти не съм я виждала. Joy Сложихме ѝ котешката клетка и се крие в нея. Като я отхлупим, бяга и се опитва да се катери по стените (плочки). Joy Затова изобщо не я закачам. Обаче изяде "тайно" 3 порции манджа. Не знам къде го побра! В легенчето, в което ѝ сложих използван бентонит вече има и от двата вида съкровища. Joy Досетила се е за какво е. Simple Smile Надявам се, че все някога ще спре да ни съска и фучи. Joy Тогава ще мога и да я снимам. Joy

# 279
Здравейте,някои използвал ли е тази спринцовка  Pet Pill Pen за даване на хапче на коте/куче  с помоща на вода за по-лесно преглъщане?Намерих я в сайтове но незнам да ли  са сигурни и дали изпращат до България.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 10:08 от buchanan

# 280
Господ ми дава някакъв урок, се замислих... Явно не всички са лоши, явно има и изключения, които нямат нищо общо с ония лошите, точно както при хората. Лъки нямаше проблем със ставите, дори си притичваше. Явно нещо друго се е случило. Може би е вярвала, че не са лоши кучета и че просто ще я подминат, но тия са се оказали мръсници.

Съжалявам, ако въпросът ми е неуместен, но какво е станало? Sad

Историята ти за как си нахранила кучето ме натъжи. Редовно си мисля за клетите животинки без дом. И сега докато пиша се натъжавам още. Да можех да ги нахраня и стопля всичките.

# 281
Никога не съм прибирала съскащо и фучащо коте. Rolling Eyes Такова нещо не бих причинила нито на себе си, нито на котето. Има котки, които просто са свикнали навън и си искат навън, не искат вътре. Това ще е голям стрес за котето. Дано да не се разболее...

Барбара, Лъки беше разкъсана от три улични кучета - убиха я на място.

# 282
Много съжалявам...

# 283
MianaNia, благодаря за отговора! ❤️
Amy_nka, точно така е, всяко изпитание ни дава урок, това са подсказките на живота, мислех да ти го пиша и преди, но е хубаво човек сам да прави изводи и да гледа по - философски на случващото се. Гуш от мен! 🤗
Танче, каква е тази дива дама, малей...
По този повод... с едни дивачета вчера детето се е стреснало. Отиде вчера да нахрани едно котило близо до блока на баба ѝ, каза, че са около 6 - 7 котета. Взе прилично количество храна и 3-4 тарелки. По едно време звъни на пожар по телефона и почти вика, без да се усеща "маме, не са 6-7,сигурно са 27, като тръгнаха към мен с силно мяучене, докато им сложа се сбиха на кълбета, маме, страшно е!" Казах ѝ ако е сложила храната да се отдръпне спокойно, беше ги снимала от далеч, изброих 19 котета на снимката, а тя твърди, че е имало още. От няколко дни ходеше там да храни заради по - малките, ама каза " от къде изникна всичко това и не бяха никак кротки, стряскащо е, няма да ходя там повече!" Та явно и милите котани могат да плашат, не само кучета.
И за финал да сложа едно спокойно Линче!

# 284
  • София
Та като стана дума за диви и съскащи писани...

Ей тази Писа е истинска напаст- храним я, чистим й (вече цяла седмица е при нас) и не спира да хъска и да ни напада при близка среща (по време на пандемията 5- 6 месеца живя тук и не само тогава). Крие се на тавана и рядко идва като я извикам (след ужаса от изчезването й онзи ден е "командирована" сама с тоалетната и храната в другата къща, тук поне е на топло и сухо, а и Блеко не го пускам тук, че много я бие).
Мен ме приема най- добре, идва да ми се гали, муши ми се в ръцете като давам храна, но а съм посегнала да я погаля, а ми е отхапала ръката (и не я чувам да мърка).
Прави го от страх.
А така искам да я погушкам (има нужда- не знае милата какво се случва, сама е на чуждо място, нейните хора ги няма).
Миналата вечер сама дойде при мен да се гушка (но не смея да мръдна или да я погаля).

Щастлив петък 13- ти! 🍀

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 09:17 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт