Любители на котки - Тема 198

• 26 594
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Ако къщичката е за дома - кашон 😂, не че е нещо специално, ама с Линошмобила сме в десятката. От две катерушки, в които има къщички не е стояла и спала толкова колкото в кашона, който сътворихме с кака ѝ. 😂 Отдолу има дебела хавлиена кърпа да е топличко и е на завет. Пораздърпа го малко ама като имам време ще го накипря пак. 😉

И си спинка. Снимките са от днес. 😁

# 256
Много благодаря за отговорите, amy_nka, Доня Дафина Черешова, Роси_.

Роси_, по снимката много прилича на петното на моята котанка - Мока. Днес я наблюдавам, че си ближе мястото и явно я дразни, тръгнало е лека-полека да се обелва, може би тя му помага да се обели, като го ближе. Липсата на чесане при нея и при другия котарак ме водят на мисълта, че може би не са гъбички, и силно се надявам да не са Smiley Аз така или иначе малко си падам гермофоб, ако са гъбички ще искам направо да изгоря целия апартамент.

Ако не са гъбички, остава варианта да е станало от инжекцията, или да се е наранила някъде при игра.

Малко съм раздвоена дали да я водя още утре или да изчакам да видя как ще се развият нещата до понеделник.

А за кастрирането - досега сме кастрирали две женски котки в моето семейство, беше преди няколко години, помня, че и двете бяха се разгонили няколко пъти преди да ги оперираме. Много е объркваща различната информация от всякъде. Дали трябва да са определени килограми, или месеци, дали трябва да са се разгонили веднъж, няколко пъти, или пък изобщо... При мъжкия ни казаха да изчакаме до годинка, за да може да се развие добре пикочната система. Той се оказа ангелче и изобщо не е маркирал, само мяукаше и си търсеше женска. После се кротна. При женската обаче не знам дали това чакане би било добра идея, те дали имат нужда да си доразвиват системата, не знам.

При всички случаи първо ще я ваксинираме и може би ще е добре да изчакаме малко след втората ваксина.

# 257
Сскура си я взех след кастрацията с такава рана.Точно от игла Падна и след месец,около 5 см кожа с козина.Сега има белег там.
На тази снимка си личи

# 258
  • Между гори и планини
Не махай, за да може вета да вземе от там и да го погледне. Дано не е гъбичкно, защото аз бях полудяла да не се заразим, особено детето което тогава беше на 5.

# 259
Момичета,
Къщичката е за навън, на двора. Много благодаря за насоките! Става студено и трябва да го подсигуря тези дни, макар че има топли местенца.

# 260
  • София
Блеки и слънчевите зайчета 😻

# 261
Момичета,
Къщичката е за навън, на двора. Много благодаря за насоките! Става студено и трябва да го подсигуря тези дни, макар че има топли местенца.
Разгледай в Тему! Има много практични и евтини решения за дворни къщички.

Иначе съм фенка на Шарлот с нейното инженерно мислене. Hug

Барбара, щом се ближе там, има шанс да го разнесе (ако е гъбичка) и да се появят нови петна. Добрата новина е, че идва зима и ще сменят кожуха, така че има шанс просто да се изчисти козинката. Аз не бих водила, бих изчакала. Ти прецени за себе си какво е положението.

Иначе Доня ти даде и друга идея - да вземеш от "материала" и да го занесеш за изследване, вместо да водиш котката. Във всяка една лаборатория правят посявки на материал за микробиологично изследване. Ветовете пък има специални комплекти за посявка.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:39 от amy_nka

# 262
  • Варна
Поздрави от Тео

Малкото слънце е по-добре днес, не е повръщало и е хапнало малко.

# 263
Цунки за сивичките! Heart

# 264
  • Между гори и планини
Фейсбук усложливо ми връща спомени с Кети, млада, здрава и пухкава...

# 265
  • София
Блеки и слънчевите зайчета 😻
Да му изядеш ушите на този сладур Simple Smile

Храним едно не чак бебе до блока. Явно се е отделил от котилото и плаче за мама и братя/сестри.
Един съсед ми звъня към 11 онази вечер да сляза да видя дали не е бенгалче. Чип няма.
Не е бил домашен, защото яде и ръмжи. Пази мръвката.
Нямам бебешка храна у нас, никаква.

Ако не го вземат "някакви" хора, ще отиде на вилата на съседа. Той пусна пост във фейса, но не вярвам да е бил домашен.

Гугъл ми припомни бебешки снимки на Оникс. Колко са му личали петънцата. Сега е трудно да се открият.

Фейсбук усложливо ми връща спомени с Кети, млада, здрава и пухкава...
При мен гугъл. Нали ти писах - ще те натъжава, ще те радва...

# 266
Момичета, наближава времето да сложим годишната ваксина на Линка (на 10.10 сме сложили втората) Трябва ли да е около 10.10, или мога и в края на септември да я сложа, преди да започна да работа по график, ще имам повечко време за Линошка? И друго да питам преди ваксината да давам ли нещо за имунитет или някакви витамини и ако да какви?
Помня, че преди ваксините я подсилваха с някакъв имуностимулант, ама... до там... какво що - губи ми се.
И едно Линче за разкош. 😉

# 267
Завчера намазах Мими на вратът с обепаразиителя, малко я натиснах повече миличката в гушата, та ми се сърдише :/
Но днес ми прости, даже дойде да ми помага с креативенето Simple Smile
*правех едни самоделни украси с мидички

# 268
  • София
Тоз младеж ще остане на улицата.
Съседът рече "ще си го гледаме тук". А той милият се чуди къде да се крие и спи.
Да го взема у нас, но другите трима ще го убият.

Мед. сестра от вет. клиника им казала (на щерката и приятелката ѝ) да пуснат обява в интернет.
Аз съм пускала във фейса обява за бенгалка. Приятел я взе и я върнал на 2рия ден.
Не смея вече.

# 269
  • София
Ние май се сдобихме с номер 6. Беше се завряла под капака на двигателя. Момиче на около 2-2,5 месеца. Тигрова, но лицето изсветлява към оранжево. С огромни уши, от които стърчат косморляци. Цялата е омазана в масло. Затворихме я в банята, но е много стресирана. Не можем да се доближим, фучи и съска. Не иска да яде и пие. Исках да я изкъпя, но решихме да не я притесняваме засега. Само не знам ние как ще се къпем. Joy Бандата още не са я усетили, но не ги пускам към коридора.

Ако някой търси коте, да ме имате предвид! Много са ми! Но не можахме да я пуснем. При нас няма некастрирани котки, съответно и бебета. Не знам откъде се е взела. По-точно досещам се, че някой се е отървал ...

Минах през Гергьовче. Исках да купя Моксиклиър, за да дам на големите, но се оказа, че вече не се продавал. Sad

Общи условия

Активация на акаунт