На море в Гърция 2024 - V

• 54 494
  • 767
  •   1
Отговори
# 45
Москита,
селото не е нещо особено, но за целта съм го определила като най-подходящо за нас. Хвалила и съм таверната в съседното Ахилио, но тя работи само вечер.
Иначе планът си е супер, аз също съм съчетавала северозападен Пелопонес и Кефалония.

# 46
Peterky, идеята ми е да отделим две седмици на цялото пътуване, една в района на Пелопонес и една на Кефалония. Ако не се получи с отпуски, ще остане само Кефалония за тази година, защото ми е голяма мечта.
Иначе за Пелопонес идеята ми е главно да видим Монемвасия и да й отделим два- три дни, евентуално Напвлио и след това към Кефалония. Ясно ми е, че Пелопонес ще остане друг път за по-дълго време.
Да отидете до Монемвасия, която е очарователна, но да не отделите време за Елафонисос и един от най-хубавите гръцки плажове, когато сте толкова близо до него.... звучи като голям пропуск.
Щом Нафлио ви е в плановете, а нямате проблем с дългото пътуване, може той да ви 1-ва спирка, без други междинни преди това. Ние така направихме, около 10 часа път са със спирка за обяд и разтъпкване, и още едно бързо спиране. Пелопонес е голям, предлага разнообразие, пътува се не много бързо и според мен си е за отделно пътуване.
А и Кефалония е толкова пъстра, че не си заслужава да наслагате  много емоции в едно пътуване, насладете им се поотделно Simple Smile

# 47
  • София
Пропуснала съм над 300 поста в предишната и тази теми. Нямам шанс за наваксване.

Източен Пелопонес не бих го съчетала с Кефалоня. Или едното, или другото. Две седмици не са много за Пелопонес, бих се ориентирала само натам.

Аз си чакам зимните разписания за фериботите. Все повече се навивам за Коледа и Нова година на Цикладите.

# 48
Момичета, това лято си бременеех и раждах  и не можах да посетя гръцкото море. Копнежа си остана и сега с бебе на почти 2 месеца и батко на 4г. Обмисляме да отидем за няколко дни до седмица на Халкидики-Ситония. Ще имаме възможност д апътуваме в края на септември и се чудя дали ше Бъд е подходящо и за плаж 😅

# 49
Като междинна спирка към Пелопонес аз бях избрала Нафпактос. Но за разглеждане предимно на източната част на полуострова и аз съм за спирка направо в Нафлио. Елафонисос е повече от задължителен също.
И аз вече чакам разписанията на фериботите за следващата година, иначе планът е направен.

# 50
Записвам се от Китнос Simple Smile Впечатления ще споделям повече като се върнем, защото са ми малко смесени.

Почти всички почиващи тук са гърци, чужденците са много малко - италианци, англичани и освен нас, видяхме още две български коли. Навсякъде ни говорят на гръцки, табелите пред таверните също са само на гръцки и засега не сме имали греда с храната. Вчера купихме сладолед от една сладкарница (уникална, между другото) и момичето вътре много се зарадва като ни чу, защото била студентка в Бг.

# 51
Агия Ефимия ще е нашата кулинарна столица на Кефалония. Не една, цели две кръчми със страхотна кухня и обслужване, при това, една до друга.
Амалия - семеен ресторант, много вкусна храна, повече от добро обслужване.
Сий рок - също много вкусна храна, основно морска кухня.

# 52
  • Варна
Мога ли да пътувам в Гърция с чужд автомобил без нотариално заверено пълномощно? Колата ми се счупи и сега търся от приятели назаем или да купя (което не знам дали може да стане днес )

много е неразумно да се пътува даже в БГ с чужд автомобил без нотариално заверено пълномощно защото при произшествие ще имате проблеми както със полицията така и най важното със застрахователя , а да се разчита само на късмет е рисково

# 53
  • София
Благодаря на всички! За съветите и за споделянето в темата!
Няма да тръгвам без нотариално заверено пълномощно. Ще имам предвид и за България.

# 54
  • на островче
Здравейте дами!
Някоя знае ли,към края на октомври, как е на Корфу. Ще ходя с една приятелка за четири дена. Здрави, и весело да ви е🤗

# 55
Здравейте дами!
Някоя знае ли,към края на октомври, как е на Корфу. Ще ходя с една приятелка за четири дена. Здрави, и весело да ви е🤗
От няколко дни съм на Игуменица, срещу Корфу и виждам как циклонът се завърта натам и всеки ден вали. Миналата година по това време пак бяха дъждове в тази част,но тогава бяхме в,Янина Парга и Превеза и бурята оставаше зад нас.

# 56
Една снимка за Параход, тя си знае от къде е. Simple Smile

# 57
# 58
Peterky, идеята ми е да отделим две седмици на цялото пътуване, една в района на Пелопонес и една на Кефалония. Ако не се получи с отпуски, ще остане само Кефалония за тази година, защото ми е голяма мечта.
Иначе за Пелопонес идеята ми е главно да видим Монемвасия и да й отделим два- три дни, евентуално Напвлио и след това към Кефалония. Ясно ми е, че Пелопонес ще остане друг път за по-дълго време.
Да отидете до Монемвасия, която е очарователна, но да не отделите време за Елафонисос и един от най-хубавите гръцки плажове, когато сте толкова близо до него.... звучи като голям пропуск.
Точно това име се опитвах да се сетя, защото помня, че разказвахте за него, ама какво написах, прати ме на плажа в Крит и реших, че нещо не съм разбрала Joy
Ще го включа задължително в програмата.
Ще мисля още как да го организирам, имам време достатъчно да избистря концепцията. Благодаря ви за съветите!

# 59
Имаме планирана почивка около  Кавала от 20 септември , но според прогнозите няма да става за море
Има ли нещо интересно за гледане  в района освен Кавала, Ксанти,Драма

Общи условия

Активация на акаунт