На море в Гърция 2024 - V

• 54 494
  • 767
  •   1
Отговори
# 765
Не мисля, че има лодки от Мегали Амос (ние също сме отсядали на него). Всички тръгват от старото пристанище в центъра на града, като изборът е огромен.
Алонисос на мен ми е любимият от Спорадите, но не бих се обзаложила, че за всекиго ще е така. Има смисъл с кола, защото ако отидете с круиз, едва ли ще можете да разгледате старата столица (във вътрешността), а и по-дивите плажове.

Nellyli,
знам я тая къща Simple Smile Но когато съм я снимала, все още не знаех, че се отдава под наем, по-късно ми попадна оферта. За Юлида трябва да знаеш едно, че денивелацията е голяма и се мъкнат куфари по стълби. Има паркинги под и над града, които и двата са доволно далеч от центъра (този под е по-близо, затова местата на него по-бързо свършват). Оттам нататък пеша.
Извън този доста неудобен факт, островът ме изненада приятно (нямах никакви очаквания), а градът наистина е много пъстър и живописен, съвсем различен от обичайната цикладска палитра.

Ще пусна нова тема по-късно следобед.

# 766
  • София
Ние ходихме на еднодневен трип до Скопелос и Алонисос - с тръгване от старото пристанище.
Спирахме около час за плаж на Скопелос - на Kastani, след това на Patitiri - пристанището на Алонисос, откъдето ни взеха с автобуси и ни качиха до Хората (със своодно време там около час), след това се върнахме в града Скопелос с време за разлеждане и минахме покрай източния бряг на Скопелос. Показваха ни местата по крайбрежието, където са снимани сцени от Мамма Мия.

Има много приятна винарна - Parissis Winery - с дегустация на вина - близо до единия от манастирите на острова, с великолепна гледка към целия остров и околните. Пътят до там е с кола и на места е доста стръмен. Зор видяхме с малкото изп*рдяно возило, което взехме под наем. Simple Smile Но пък наблюдавайки всички фериботи, кораби и корабчета, лодки, яхти.... които се движеха във всички посоки, за първи път почувствах една особена тъга, че морето не е мой начин на живот. Може да е било и от виното. Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:55 от Vivi

# 767
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!

С надежди за изпълнена с гръцки пътувания, преживявания и морски спомени 2025 година!

Общи условия

Активация на акаунт