На море в Гърция 2024 - V

• 54 555
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Може ли да ми кажете от къде да видя актуално разписание за ферибота от Кавала за Тасос?
Всичко, което гледах е за месеците до август, а за септември - до 08.09.
Дали има постоянни часове, които не се менят през годината?
Много са малко фериботите от Кавала, по-дълго време пътуват и са до Скала Принос. По-добре хванете кораб от Керамоти. Иначе, ето го разписанието до 16 септември. http://www.thassos-ferries.gr/bg/Itinerariesb.php?cat_id=2

Фериботите от Кавала пътуват до Лименас (град Тасос) и Скала Принос. Наистина пътуват по-дълго. Вчера хванахме от Скала Принос до Кавала обедното фери. Пътуваше около час и 15 минути, като жената от бутката за билетите ми обясни, че тази е по-бързата лодка, а другите пътуват около час и половина.

От Керамоти до Лименас беше около 45 минути.

# 76
Пазар в Ставрос сряда или четвъртък се прави? Благодаря.

# 77
Здравейте, и благодаря за новата тема (отне ми няколко дни да изчета всичко 😅). В неделя се върнахме от Никити, това ни беше първото ходене в Гърция и много ни хареса там. Обиколихме почти всички плажове, които ми бяха в списъка (на някои вече нямаше къде да се спре). Времето беше уникално хубаво, само в петък вечерта валя, но на следващия ден ставаше за плаж. Децата бяха много доволни, най-вече от плаж Кариди (сина ми само там искаше да ходи). Хапнахме и в няколко заведения, в които ни хареса храната (без бийч баровете, там не ми хареса нито храната, нито обслужването). Обиколихме целия ръкав на Ситония с колата. Вече започнахме да мислим къде ще ходим следващата година.

# 78
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте, и благодаря за новата тема (отне ми няколко дни да изчета всичко 😅). В неделя се върнахме от Никити, това ни беше първото ходене в Гърция и много ни хареса там. Обиколихме почти всички плажове, които ми бяха в списъка (на някои вече нямаше къде да се спре). Времето беше уникално хубаво, само в петък вечерта валя, но на следващия ден ставаше за плаж. Децата бяха много доволни, най-вече от плаж Кариди (сина ми само там искаше да ходи). Хапнахме и в няколко заведения, в които ни хареса храната (без бийч баровете, там не ми хареса нито храната, нито обслужването). Обиколихме целия ръкав на Ситония с колата. Вече започнахме да мислим къде ще ходим следващата година.
Може ли информация за настаняване в Никити? Simple Smile

# 79
  • В полите на Пирин планина
Аз препоръчвам Вила Йоанна, която точно до Никити, но не в самото градче - https://www.feelgreece.com/bg/villa-ioanna

Базово обзавеждане и широки апартаменти.

По плажа се стига и пеша до крайбрежната.

# 80
  • Стара Загора
Привет от Хиос отново. Идвам с бърз въпрос- струва ли си еднодневно посещение до Псара? Аз го бях отхвърлила като вариант , но снощи домакините ни казаха, че си струва. Фериботи няма всеки ден- утре ни е варианта , за това трябва бързо да решавам.
При нас почивката върви много добре - голямо спокойствие е в момента на Хиос. Доволни сме от всичко. Времето беше прекрасно, всеки ден ходим на плаж с изключение на вчера- беше ветровито и облачно и решихме да обиколим острова , вечерта валя силно. В момента отново е тихо и слънчево и тръгваме за плажа. Гледка от  терасата ни

Второто място за настаняване в Лити много повече ни хареса.

# 81
Може ли информация за настаняване в Никити? Simple Smile

Ние бяхме в Hermione's Apartment, когато търсих само там имаха 2 свободни студиа (щяхме да ходим с едни наши приятели, но се отказах е последния момент). Иначе беше хубаво, собствениците почти не можеш да ги видиш (само рано сутрин). Жената е гъркиня а мъжа е българин. На нас ни хареса. Те имат и друга вила, мисля че беше вила Маре (но не съм сигурна, тъй като нямаха места за нашите дати).

# 82
Niditop, как сте на Хиос, засегна ли ви потопа? Според снимките и клиповете в нета  бурята е била сериозна.

# 83
  • Стара Загора
Много сме добре, не нямахме проблем . Предната вечер имаше буря , но на другия ден времето беше слънчево и тихо. Вчера обаче като обикаляхме видяхме доста свлечени камъни по пътищата. Сериозна е била бурята явно. Ние ходим на южните плажове и там е много тихо и спокойно морето. Днес също е прекрасно времето и тръгваме за плажа.
Снимка от снощния залез от терасата ни.
Както писах мястото в Лити много ми харесва. Домакините са супер мили. Всяка сутрин носят плодове и кекс за детето. Оказа се , че мъжа е от Пелопонес и за догодина май това ще ни е първата дестинация в Гърция. Като се прибера ще пусна повече снимки от Хиос. Но с две думи- очаровани сме от острова. Няма супер магнетични плажове, но пък, спокойствието, хубавата храна, усмихнатите хора си струва да се видят. Цените в Хиос са доста по-ниски сравнено с Цикладите. Средно за обяд дваме около 50 евро, а в Цикладите за същите неща 70 евро не ни мърдаха. Различен е Хиос, усеща се турското влияние. Туристите в момента освен гърци , има нсй-много турци. Тук-там се чува италианска или френска реч. Видяхме 2-3 български коли. И на предното място , където бяхме настанени имаше едно българско семейство. За мен Хиос има какво да предложи.

# 84
Здравейте момичета! Благодарение на вас прекарахме чудесна почивка в Сарти! В търсене съм на място за следващата година. Бихте ли ми препоръчали място подобно на Сарти, да има живот , с девойка на 18г. Ще сме, но и да не е претъпкано с българи.Няма значение разстоянието и къде ще бъде, обичаме да пътуваме. Благодаря ви

# 85
Здравейте,

Моля за Кипър, Ларнака мнения, харесала съм този хотел. Пише, че е на 15 мин шофиране от летището
Някой ползвал ли е такси от летището
Колко ще струва и лесно ли се намират таксита?!!!

# 86
  • София
Здравейте,

Моля за Кипър, Ларнака мнения, харесала съм този хотел. Пише, че е на 15 мин шофиране от летището
Някой ползвал ли е такси от летището
Колко ще струва и лесно ли се намират таксита?!!!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1629915.msg48465961#new

# 87
Може ли са споделите плаж в района на Никити, Вурвуру и посока Атон без морски таралежи ако има такива.

# 88
  • В средата на времето
Да си кажа, че съм приятно изненадана от мястото, където сме -вилна зона на 8 км. от Аспровалта. Плажната ивица е широка, пясъчна, без камъни на влизане във водата и с постепенно увеличаване на дълбокото. Идеално е за деца. На две места има обособена плажна зона, но с голямо разстояние помежду им. На едното място до 10.09 се плащаше 6 евро за два шезлонга и чадър, след това спряха да взимат пари. На другото място не се плащат шезлонгите, но има консумация, без минимална сума. Много е спокойно, водата е кристална, топла и почти без вълни. Времето ни е малко променливо, но реално само един ден ни валя дъжд. 🙂
Изгревът от днес

Плажът

Шезлонгите, които са с консумация само. Снимката е направена рано  сутрин. Тук е и по-чисто, поддържано и без музика.Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 20:34 от Izida

# 89
Момичета, може ли да препоръчате от къде можем да вземем хубав зехтин в района на Янина или Серес. Имахме план да вземем от Лефкада, но няма да има фериботи от Фискардо до Василики заради силен вятър. Хванахме този от Сами до Астакос и ще ни е далеч да ходим до Василики само за зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт