На море в Гърция 2024 - V

• 54 599
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Blаck Cat, за първата снимка много ли се ходи? Предполагам, че е и изкачване? Не посмях да пробвам, а много ми се искаше да видя плажа от там.

Като споменахте Пилос, да ви покажа какъв "сувенир" си имам от там. Simple Smile Разхождайки се около затворената крепост (улучихме почивния ден), попаднахме на няколко изровени луковици. Взехме ги заедно с малко пръст и ги засадих в саксия. Зимата бяха на доста слънчев прозорец на неотопляема стая. Изникнаха само листенца. Цяло лято не мръднаха и сега при застудяването цъфнаха:

Не вярвах, че дива циклама би поникнала в саксия и то при съвсем различни климатични условия. Simple Smile Само не знам кога да ги прибера, защото нощем започна да става много студено.

# 421
Дами, някоя от вас ходила ли е до Кавала покрай новогодишните празници? Опитах се да намеря с търсачката, но тя не харесва търсене по повече от една ключова дума Grinning
Мислех си дали да не се разходим дотам в новогодишната нощ и се чудех дали има глъчка по улиците и има ли какво да се намери да се яде. Не искам да ходим в ресторанти с жива музика и 17степенно меню. Искам да се разходим из улиците, да се порадвам на светлините, да изядем по някой гирос и да си кажем ЧНГ Grinning

# 422
Не съм ходила точно в Кавала на този ден, но ресторанти със 17-степенни менюта няма, освен може би за български организирани групи.
Обикновено гърците ходят на ресторант или бар след полунощ, като преди това много от заведенията са затворени и се подготвят за вечерта. Гирос може да намерите докъм 18-19 часа. През деня всичко си работи.
В Кавала няма някакъв специален Коледен базар или кой знае каква украса, може би общинска заря в полунощ.
На 1 януари през деня малко трудно се намират отворени заведения и магазини, но не невъзможно.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 15:37 от Параход

# 423
Били сме в Кавала една НГ, преди 7-8 години. Спахме в Серес и имахме там запазена новогодишна вечеря, но решихме на 31.12 да се разходим до Кавала. Много заведения си работеха. Ние попаднахме в едно на пристанището, което се пръскаше по шевовете от гърци. Едва ни намериха маса. Направо ни докараха от някъде една. Имаше жива музика, купон страхотен. Останахме там часове, до късно, за малко да си изтървем новогодишната вечеря в Серес, която беше в пъти по-безинтересна и безвкусна от купона и храната в таверната в Кавала. Направо съжалих, че не останахме в Кавала, ама нали имахме платена официална вечеря и прочие...

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 15:39 от Alia1

# 424
  • There I was on a July morning
Ние сме ходили за Нова година в Кавала, но беше отдавна, преди около 10 години.
Бях резервирала самостоятелно през Букинг хотел (Egnatia, Кавала) със закуски и вечери за 2-3 дни. Като отидохме на място разбрахме, че същият хотел се е предлагал и от български агенции и имаше и Новогодишна програма.
Изкарахме си много приятно, времето беше супер топло и слънчево, дори имаше някои ентусиасти, които влизаха в морето. Посетихме и Коледния базар в Драма, не е лош.
Това, което ми направи впечатление е, че на 31.12. в следобедните часове на някои квартални улички бяха опънали трапези и се гощаваха навън. Имаше и някои отворени заведения, но не знам точно до колко часа са работили.
На 1-ви януари, на връщане към България минахме покрай останките от античния град Филипи с цел да го разгледаме, но беше затворен, остана за някой друг път, но още не сме го посетили.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 20:08 от Скубиду

# 425
  • СОФИЯ
Миналата НГ бяхме в Кавала, работеха си заведенията. Само любимата ми слакарничка с едни страхотни бонбони хванах на косъм, към 15 ч.
Самата новогодишна нощ бяхме в някакво изгъзено уж заведение извън града. Не бих повторила. Хубаво маси с бели покривки, храна добре,  НО така нагъчкани, и маси, и хора, без минимално допустимото и нужно отстояние. На гърците това не им пречи де.

# 426
  • София
И ние сме се насочили на НГ към Гърция, но към Атина. Не мисля, да резервирам нищо за вечерта, но се надявам да има през деня достатъчно отворени заведения за хапване и да работят всичките забележителности.

# 427
  • Бургас
И ние ще празнуваме НГ в Атина. Не сме ходили там досега.
Ще сме 5 нощувки. Обмислям Микена и Пелопонес. Някой със съвет извън Атина, но наблизо къде можем да отидем?

# 428
Благодаря ви много за споделеното, значи може да се осъществи да отидем, да се разходим и да посрещнем новата година.

Атина също ми се струва възможна дестинация, и аз не съм ходила там досега, ще помисля и върху този вариант.

# 429
  • Пловдив
А някой да е ходил на Коледен базар в Трикала?

# 430
  • There I was on a July morning
Аз също се интересувам, ако някой е ходил в Атина за Нова година, да сподели впечатления. Какво може да се посети през празничните дни и Новогодишната вечер - заведения, мероприятия, ей такива неща?

# 431
Обмислям по коледните празници посещение в Драма. Някой с впечатления за Коледния базар там?

# 432
Чета с интерес всички разкази за Пелопонес и отново се допитвам до вас. Може ли да споделите от личен опит плюсове и минуси за вашите пътешествия там през втората половина на юни и първата половина на септември? Наясно съм, че времето е непредвидимо - аз съм от бедстващите във Волос миналия септември… кой да предположи такова нещо… но всяко мнение би било полезно за да взема решение.
Благодаря!

# 433
  • Пловдив
Според мен и юни, и септември ще е чудно ✌️ Септември може би с по-топла вода.

# 434
И според мен и двата периода са много добри като избор. Моят личен опит е от първата половина на юли и като плюс е, че нямаше никакви туристи - нито по плажовете, нито по заведенията, много спокойно. Минус за мен бе адската жега. Ставаше 36 градуса и не беше приятно. Но юни няма да е така предполагам, за септември не знам.

Общи условия

Активация на акаунт