На море в Гърция 2024 - V

• 54 590
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Ние ходим в Гърция всяка година средата на юни и средата на септември. Винаги времето е чудесно, водата септември  е чай. Но тази година юни беше ад от към хора и лудница. Септември  беше по- приятно.

# 436
  • София
Тази година бяхме в периода 7-14 септември на първия пръст на Пелопонес  - Арголида.
Времето беше чудесно, нито прекалено горещо, нито хладно. През цялото време не ме слагали нищо повече от дрехи с къс ръкав и крачол. Водата беше чай. Имаше туристи, но не беше прекалена лудница.

# 437
Ние бяхме съвсем в началото на юли тази година, водата беше топла като чай. В края на юни едва ли ще е много по-различно. Проблемът е, че май всяка година има изненади, но ако се запази тенденцията за затопляне на климата, в края на юни си е чудесно. Приятелка беше след средата на септември, каза че времето било разкошно. В края на юни сме били на Йонийските острови - имало е и топла, и по-студена вода на места. Никой не може да предвиди.

# 438
Сезон закрит.Heart
Снимките са от събота. Водата още не е изстинала. Имаше си доста хора на плажа и такива, които си се къпеха.

# 439
  • В средата на времето
Последната снимка е страхотна! От къде е?

# 440
Nea Peramos. Heart

# 441
Nea Peramos. Heart
Амолофи?

# 442

Първите 2 снимки са от Амолофи.
Третата снимка е от Неа Перамос. Мястото е около любимата ми Sklaris и една от най-любимата ми пейки.

# 443
Обмислям по коледните празници посещение в Драма. Някой с впечатления за Коледния базар там?

Голяма скука, много народ, а и нищо не работеше извън базара.
Миналата година валя много дъжд, измръзнахме.

# 444
  • Sofia
Blаck Cat, за първата снимка много ли се ходи? Предполагам, че е и изкачване? Не посмях да пробвам, а много ми се искаше да видя плажа от там.

Съжалявам, че отговарям чак сега, но се прибрахме тези дни, а съпътстващите задачи нямаше как да чакат. Simple Smile

До крепостта, от която се правят панорамните снимки, може да се стигне по два начина – или да се тръгне от плажа Πέρασμα Συκιάς, като пътят от тази страна, по мое мнение, е много лесен и се вие доста плавно, с изключение на един-единствен по-стръмен участък, който е точно преди входа на крепостта. Може би за около най-много 50 мин. си горе, тръгвайки от плажа, който споменах.

Фотоси от първата пътечка:

Скрит текст:

Ако пък решиш да хванеш маршрута от Войдокилия, ще си горе значително по-бързо, но пък, за сметка на това, си е по-голям зор с изчакването (за мен лично – не, понеже обожавам hiking-а, но на един средностатистически човек може да му дойде малко нанагорно).
Иначе, определено пътечката от Войдокилия е по-интересната от двете. Първо се изкачваш по едни много красиви пясъчни дюни, после минаваш през приказно изглеждаща горичка и неусетно пристигаш пред входа на пещерата на Нестор. След нея, обаче, пътят става доста стръмен; за трудноподвижен човек – абсурд. Има специално поставени степенки, а горе, точно преди крепостта, са сложили и въжета, по които да се изкачиш.

Ето снимчици и от втория маршрут:

Скрит текст:
Дюните:

Горичката:

Пещерата на Нестор отвън ... :

... и отвътре – може би е била обиталище на Хищника в миналото. Grinning

И последно: Наградата!

# 445
  • София
Скрит текст:
Blаck Cat, за първата снимка много ли се ходи? Предполагам, че е и изкачване? Не посмях да пробвам, а много ми се искаше да видя плажа от там.
Съжалявам, че отговарям чак сега, но се прибрахме тези дни, а съпътстващите задачи нямаше как да чакат. Simple Smile
Скрит текст:
До крепостта, от която се правят панорамните снимки, може да се стигне по два начина – или да се тръгне от плажа Πέρασμα Συκιάς, като пътят от тази страна, по мое мнение, е много лесен и се вие доста плавно, с изключение на един-единствен по-стръмен участък, който е точно преди входа на крепостта. Може би за около най-много 50 мин. си горе, тръгвайки от плажа, който споменах.

Фотоси от първата пътечка:

Скрит текст:

Ако пък решиш да хванеш маршрута от Войдокилия, ще си горе значително по-бързо, но пък, за сметка на това, си е по-голям зор с изчакването (за мен лично – не, понеже обожавам hiking-а, но на един средностатистически човек може да му дойде малко нанагорно).
Иначе, определено пътечката от Войдокилия е по-интересната от двете. Първо се изкачваш по едни много красиви пясъчни дюни, после минаваш през приказно изглеждаща горичка и неусетно пристигаш пред входа на пещерата на Нестор. След нея, обаче, пътят става доста стръмен; за трудноподвижен човек – абсурд. Има специално поставени степенки, а горе, точно преди крепостта, са сложили и въжета, по които да се изкачиш.

Ето снимчици и от втория маршрут:

Скрит текст:
Дюните:

Горичката:

Пещерата на Нестор отвън ... :

... и отвътре – може би е била обиталище на Хищника в миналото. Grinning

И последно: Наградата!
Хич не се извинявай за закъснелия отговор. Simple Smile Все пак не съм тръгнала в този момент, а питам по принцип. Wink

Много благодаря за изчерпателните обяснения! И аз като погледнах височината откъм плажа Войдокиля, прецених, че ще е много изкачването, особено за мен. Някога мога да се прежаля по другия маршрут.

# 446
Блек кет,
изключително конкретен и полезен пост, благодаря. Ние не сме се качвали при досегашно посещение на плажа, а и съм виждала само маршрута откъм Войдокилия (от другата страна не съм ходила). Може за в бъдеще и да успеем Simple Smile

# 447
  • Sofia
Радвам се, че съм била от полза, момичета! Simple Smile

Параходче, пътеката, намираща се откъм плажа с трудно (за мен) име, май е по-поулярната от двете – може би се води официалният път до крепостта, защото, като се къпахме на плажа в един от дните, ни направи впечатление колко много хора я хващаха – буквално цели компании или семейства с по няколко деца. Сигурно виждахме нова група на всеки 7-8 мин.
Тази откъм Войдокилия беше далеч по-спокойна – вероятно, защото е значително по-трудна, де.

Още един магичен кадър от птичи поглед:

Скоро ще разкажа и за останалите ни приключения, ай промис. Wink

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 19:46 от Blаck Cat

# 448
Чакаме, че вече абстиненция за Гърция настана Simple Smile

Нещо като "смокинов проход" е трудното име на плажа.

# 449
  • у нас
Някой има ли препоръка за малка вила/4-5човека/, някъде по Халкидики , с приоритет Ситония. Като бонуси първа линия, близък пясъчен плаж, хубави таверни в близост и места за вечерни разходки. Ще сме с деца

Общи условия

Активация на акаунт