На море в Гърция 2024 - V

• 54 585
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
На Лефкада аз не знам такъв плаж. То не че камъчетата сами по себе си са проблем, но или са пренаселени, или труднодостъпни. Понякога са и двете.
На Корфу - Исос и Халикунас са моите фаворити. Корфу е доста туристическо иначе лятото, но точно в този сезон - края на май/началото на юни, съм ходила и е разкош. Може и Лефкада да е по-приятна тогава, но нека други се включат.
На Наксос всички отговарят на условието, като навалицата намалява правопропорционално на отдалечаването от столицата. Горе-долу на Плака (който е дълъг километри) става по-поносимо и надолу на юг и изток - още по-добре.
На Парос съм била само в Парикия и не познавам плажовете, мисля, че са подобни на Наксос, но не толкова обширни и по-претоварени с хора и инфраструктура.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 12:14 от Параход

# 466
  • Варна
Избираме между Корфу и Лефкада

Помислете и за Евия - и там е хубаво

# 467
На Лефкада, Пефкулиар отговаря на тези условия. Колкото и да е пренаселен този остров, съвсем в началото на сезона мисля, че ще е Ок.

# 468
Наксос е добър избор според мен. Ние бяхме в Агиос Прокопиос и имаше повече хора отколкото на юг, но не е било дразнещо пренаселено. Освен Хора има и някои чаровни вътрешни селца - Филоти, Халкио, Апирантос (последното не ме впечатли чак толкова). Ако се спрете на този вариант, имайте си няколко наум за вятъра, защото на моменти е доста неприятен.
Парос също е хубав - особено Парикия и Науса, а има и чаровни вътрешни селца. Ние спахме в Марписа, което е сред тях, и има две брутално добри таверни. Плажове има хубави, но заради търсенето на по-малко изложени на вятъра плажове не успяхме да посетим някои от набелязаните. Като цяло островът е по-модерен и комерсиализиран, но също си заслужава.

# 469
  • Стара Загора
Ако трябва да избирам между Левкада и Корфу бих избрала Корфу. На Левкада повечето са дълбоки. Има много баири и т.н. По описаните критерии, Корфу е по подходящ.
Наксос и Парос и двата могат да предложат хубави пясъчни  , не дълбоки плажове. Като на Наксос има повече избор за спокойна почивка. Парос е по-комерсиален и пълен. Ние като бяхме на Парос ходихме на плаж на Антипарос . Според мен обаче трябва да ги видите и трита , много са красиви. Заслужават си.

# 470
Избираме между Корфу и Лефкада

Помислете и за Евия - и там е хубаво
Здравейте!
Препоръчайте някое място за настаняване в Евия, както и плажове!

Благодаря предварително!

# 471
  • у нас
Много моля за помощ. Как са плажовете в Торони, даже по -северната част. Питането ми е конкретно плажът подходящ ли е за малки деца и хора,които не плуват?

# 472
  • София
Томмелиз , В Торони много рязко става дълбоко в морето и пясъка е много едър .
Поне ние където сме били.

# 473
Но плажовете, които са непосредствено на север от селото - Боги и Дестеника, са доста по-плитки и полегати.
Аз харесвам и нос Коракас, но там има доста скали.

# 474
  • у нас
Тъкмо си харесах хотел и отпадаме. Препоръка за спокойно място, с хубав пясък и постепенно да става дълбоко, с хубави места зя вечерна разходка и добри заведения…

# 475
Местата с хубав пясък, заведения и развлечения обикновено рядко са спокойни... Simple Smile

# 476
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Местата с хубав пясък, заведения и развлечения обикновено рядко са спокойни... Simple Smile
Определено, особено през юли и август...

# 477
За мен Торони е чудесно място, ако сте с малки деца.
Сарти например има плаж с фин пясък, но е адска лудница, хотелите нямат толкова големи дворове и зеленина, липсва въздух и пространство. В Торони има общински игрища и площадки на самия плаж. Освен това селото е построено в една линия (дълго и тясно, едва напоследък започна да се разширява и застроява навътре), практически всичко е на брега, плажът е два километра и никога не е пренаселен.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 19:12 от Параход

# 478
  • София
Аз влизам да ви се оплача от някаква нова тенденция с краткосрочните резервации за Гърция и то най-вече през уикенда. Както обичам и правя от доста години, съм си запазила от миналия месец места за почивка за следващото лято, като периодът е 27.06-08.07. т.е. началото на по-натоварения сезон. Поради желанието да видя повече места схемата за нощувките е 2+5+3+1, като резервациите са без предплащане и с право на безплатно анулиране. Първо миналата седмица получих съобщение през букинг за първото настаняване в Лутра Едипсу за анулиране поради липса на предплащане (то всъщност няма такова изискване). След като го питах в чата защо иска да анулирам, човекът беше искрен и ми каза, че не е за парите, а иска да даде студиото за повече нощувки и моята резервация му пречи. Съгласих се, защото поне ме не излъга, а действително е рано и мога да запазя друго място, макар че следващото беше с 25 евро отгоре, но вероятно защото първото беше учудващо евтино по 42 евро на вечер. Както и да е, човекът ми благодари.
Днес получавам аналогично съобщение (този път цял прозаичен ферман) за резервацията ми за Скирос от петък до понеделник (3 нощи) - как бил много тъжен да ми съобщи, че поради непредвидени и непреодолими причини няма да може да ни настани и да си анулирам резервацията. За разлика от предишната тук цената не е никак ниска - 370 евро за 3 нощувки и много ми хареса, затова направих компромис с цената. Явно обаче причината е същата, без да ми я казва.
Големият проблем е, че тези случаи зачестяват, което прави резервациите за кратки престои в booking.com с право на безплатно анулиране (а и не само с оглед случая на Карпатос от това лято) супер несигурни. Все едно реално си без резервация, щом във всеки момент от хотела могат да ти я канцелират. Дано от платформата реагират, но не вярвам да стане бързо. Така че, имайте едно на ум, при мен са 3 случая тази година засега. Ще видим как ще се развият нещата занапред.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:53 от миленка_д

# 479
Миленка,
много неприятно!
За жалост, все по-често се чуват такива оплаквания и от други клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт