На море в Гърция 2024 - V

• 54 573
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • гр. София
Нас тази година във Волос ни принудиха да се откажем от резервация за 1 нощ, въпреки че беше предплатена, защото нямало да му работи климатика след 3 седмици 🙄

# 481
  • София
Leila, спомням си за вашия случай - и на мен ми изглежда като очевидна лъжа. Аз доста пъти съм запазвала по една нощувка заради пътуването и не съм имала проблеми предните години. Сега последният случай е за 3 нощувки, но явно и това им се вижда малко и ако имат клиент за седмица ще го предпочетат. Все пак има опция в букинг да зададат минимален брой нощувки. А те ти приемат резервацията и после те карат да я анулираш, ако им излезе клиент за по-дълъг престой. Общо взето за крайния клиент няма никаква сигурност, дори и да я е платил предварително.

# 482
  • Пловдив
Доста е неприятно, наистина. И като не искат да ги дават за по-малко нощувки, могат да сложат ограничение на разервацията преди да се направи. За да избегна анулиране по странни причини, обикновено тези междинни нощувки ги резервирам в хотел с повече стаи, където принципно има доста като нас и рядко хората отсядат за почивка /за по-дълго/. Пак няма застраховка, де.

# 483
Междинните, които са за 1 или 2 нощи, аз ги правя в последния момент, когато рядко ще получат дълга резервация (а и няма къде да я вместят в графика най-често). Да чукам на дърво, не съм хартисвала Stuck Out Tongue
Обаче имаме навика да пристигаме по нощите (не сме от ставащите рано и пътуващите в тъмни зори, нито пък неспиращи за почивка на дълъг път) и се е случвало да ми е притеснено.
Факт е, че много туристически интерес им се изсипа и се научиха на мурафети, не беше така.

# 484
  • София
Доста е неприятно, наистина. И като не искат да ги дават за по-малко нощувки, могат да сложат ограничение на разервацията преди да се направи. За да избегна анулиране по странни причини, обикновено тези междинни нощувки ги резервирам в хотел с повече стаи, където принципно има доста като нас и рядко хората отсядат за почивка /за по-дълго/. Пак няма застраховка, де.
Нямат сметка да слагат ограничение, защото така си попълват дупките. Просто им е изгодно първо да имат дълги резервации, а после и кратки.

Ние резервираме все в последния момент и нямат нищо против 1 или 2 нощувки.

# 485
  • Пловдив
Така де - пускам само резервации за повече от 3 нощувки примерно. А като наближи времето променям, за да си напълня графика за междинките. Другото е селски номерца.

# 486
  • София
То на Скирос са доста високи цените - за 3 нощувки най-евтиното е само 1 място за 212 евро и е силно компромисно. Нататък повечето са от 500 евро нагоре, доста ми се вижда. Сега ме е яд, че не запазих една друга къща за 350 евро, вместо настоящата (която обаче има и басейн за моята принцеса) и си изхабих кода за кешбек. Ще мисля тези дни какво да правя, защото още е свободна. Но повече от 3 нощувки няма да стоим на Скирос и може пак да се повтори историята.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 17:00 от миленка_д

# 487
То на Скирос са доста високи цените - за 3 нощувки най-евтиното е само 1 място за 212 евро и е силно компромисно. Нататък повечето са от 500 евро нагоре, доста ми се вижда. Сега ме е яд, че не запазих една друга къща за 350 евро, вместо настоящата (която обаче има и басейн за моята принцеса) и си изхабих кода за кешбек. Ще мисля тези дни какво да правя, защото още е свободна. Но повече от 3 нощувки няма да стоим на Скирос и може пак да се повтори историята.
P.S. Ако някой има излишен код за букинг, ще се радвам да ми го прати Hug.

Бихте ли споделили до Скирос от къде се хваща ферибот и каква е цената ориентировъчно?
Благодаря!

# 488
  • София
От Кими, Евия. За цената не съм сигурна, но не е висока.

# 489
  • София
Така де - пускам само резервации за повече от 3 нощувки примерно. А като наближи времето променям, за да си напълня графика за междинките.
Не мисля, че е осъществимо. Винаги ще има резервации за след доста време и такива, които са за следващите дни. Няма как да се разграничат условията.

blackunicorn, фериботът е от Кими (Евия). Точно срещу Скирос е. Цените са поносими, особено в сравнение с цените от Волос към останалите Споради.

# 490
115 евро в посока платих за трима пътници и комби автомобил.

# 491
Така де - пускам само резервации за повече от 3 нощувки примерно. А като наближи времето променям, за да си напълня графика за междинките.
Не мисля, че е осъществимо. Винаги ще има резервации за след доста време и такива, които са за следващите дни. Няма как да се разграничат условията.

blackunicorn, фериботът е от Кими (Евия). Точно срещу Скирос е. Цените са поносими, особено в сравнение с цените от Волос към останалите Споради.

Аз защото знам какви са до Скиатос и Алонисос, затова реших да питам. Едното обаче е за сметка на другото, на Скиатос и Алонисос са по-ниски цените за спане, а тук за ферибот. Определено ще го видя този Скирос Simple Smile

# 492
Ама до Волос се стига за 4 часа, докато до Кими е 9 дена път с камили Simple Smile Горивото не е без пари, нито магистралните такси, а често има нужда и от междинна нощувка.
А до Скиатос има и директни полети на Райън.
Но пък островите са много различни един от друг - като ландшафт, архитектурни и културни особености и туристически профил.
Скирос като цяло няма добро предлагане в Букинг - малко и скъпо. Съветвам за личен контакт, ако планирате да се задържите повече от 2-3 дни.

# 493
Здравейте.
Как празнуват гърците Никулден?
Има ли нещо с което е хубаво човек да се съобрази, ако планира престой на празника.

# 494
  • София
Току-що разбрах истинските причини поради които домакинът от Скирос поиска да ми анулира резервацията - къщата вече се предлага за минимум 4 нощувки и цената е 160 евро на вечер вместо 120. Моята резервация беше направена преди малко повече от месец. Анулирах я и запазих друга къща, но ми е много неприятно да ме лъжат и им го написах. Отново селски номерца. Ако ви се чете, слагам сълзливата им история в скрит текст.
Скрит текст:
Dear Milena,
I am, with great sadness, sending you this message, but our property will be unfit to host any guests during the period of your reservation due to an unfortunate and unforseen issue. This is terribly sad for me as well. If I haven't been in that bad situation myself, I would be more than excited to host you and try to offer you the best experience.
This is why, I kindly ask you to cancel your reservation. Of course, a full refund will be provided for your cancellation.
I sincerely apologize for any inconvenience this may cause and hope you’ll have a wonderful experience wherever you decide to stay.
Should you need any assistance, please do let me know.
Thank you for your understanding, and I look forward to hearing from you soon.
King regards

Общи условия

Активация на акаунт