На море в Гърция 2024 - V

• 54 552
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Егати глупостите.
Аз бих му отговорила нахално, излагайки фактите - така и така, виждам, че сте преодолели тъгата и трагичната ситуация и отново предлагате апартамента, но за 160 евро на вечер Simple Smile

Миленка,
пиши кой е този, да не му ходим в хотела.

# 496
  • София
Skyros Seaside Retreats - Serenity by the Pool в booking.com

В Google maps се среща под името Lithari.

# 497
Не съжалявай, местоположението му е доста смотано. А от такива, които от малък семеен хотел се ребрандират под гръмко и претенциозно име, какво да очаква човек настина...

# 498
  • София
Аз не съжалявам, че няма да сме там, ако стигнем до Скирос. Но тези номерца ми идват в повече. Вече като видя съобщение в букинг, очаквам само неприятни изненади. Явно трябва да се откажа да запазвам по-рано, защото така или иначе цените не са гарантирани.
Какво имаш предвид за локацията? Тя и другата къща е наблизо - Nereid Skyros House. Все пак гледах да има паркинг.

# 499
Миленка, писахме преди време по темата, но поне ще си подготвена на място за такова отношение към туристите. Не навсякъде, но много често срещано на Скирос.

# 500
Ами на Скирос източната плажна ивица е толкова дълга и обширна, че повечето хотели са близо до някоя негова част. С този не е такъв случаят. Намира се на поне 15-20 минути ходене, около 1.5 км може би на око. Няма и таверни съвсем наблизо, абе направо си е насред нищото на главния път.
Това съвсем не са непреодолими разстояния, аз примерно ходех почти всяка сутрин до пекарната (която е близо до Литари, нашият хотел беше на плажа Молос). Ако бе евтино, със сигурност си струва. Но при доста високата цена, а и за краткия ви престой, бих предпочела да е до плажа или Хора.
Особеното на плажовете Молос и Магазия е, че е трудно да се посетят с кола - няма много места за паркиране, освен на частните паркинги на заведенията евентуално.
Иначе на мен най-симпатични ми станаха някои по-закътани заливи от западната страна, Пефкос и Кира Панагия, но и тези не са за изхвърляне.

# 501
  • София
Аз тази година за Крит, нетипично за мен запазих още март месец. Почти всичките ни спанета - на 6 места спахме из Крит тази година, бяха в Букинг и слава богу нямахме проблем. Едната резервация даже я променях три пъти, че в крайна сметка синът ми и снахата дойдоха при нас за 4 дни, и запазвах вила за повече хора, и се наложи да съкратя с една нощувка на едното място в Палеохора. Иначе всичките места бяха страхотни, и останахме много доволни, бихме повторили със сигурност. Дано не стане тенденция това със сълзливите обяснения и молби за канселиране заради измислени причини.. На едното място даже явно запълнихме такава дупка в календара, защото по принцип се предлага за минимум 7 нощувки, но успях да резервирам само 3. Но там сме били вече, не зная дали има значение. Преди не повече от две години изобщо не си правех труда да правя резервации, харесвах си няколко местенца, и отивахме на място. Ноооо, вече хубавите места, на които държим да спим нямат опция за настаняване в последния момент, просто се запълват.
За догодина още ми е рано да мисля, но да видим.....

# 502
  • София
Сирос, другите подобни случаи от тази година са от Карпатос и Евия, не е само на Скирос това.

Параход, със сигурност ще отидем до Пефкос и Кира Панагия. Сега гледам, че новата къща е по-близо до плажа (200-300 метра от северната част на Гиризмата, надявам се да е приличен и да става за кратко). До всичко друго е далече, но нали сме с кола. Буквално е на края на населеното място. Но поне ще е тихо, че мъжът ми все нещо му пречи да спи. А и 3 дни минават страшно бързо.
Иначе евтино настаняване на Скирос изобщо не открих. Но едва ли ще повторим острова, така че каквото е. Това лято спахме и за по 40 евро на вечер на съвсем прилични места, но бяхме само двама.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 09:14 от миленка_д

# 503
Все по-трудно се открива евтиното настаняване в Гърция. И аз редовно си преглеждам какво се предлага за догодина, едно че са прекалили с цените, друго - че е рано и повече предлагане ще се появи през януари-февруари.
Но все пак в Скирос преди 2 години спахме за 60 евро на вечер в апартамент с две спални на доста по-сгодно място. Резервирах го от Букинг 10-15 дни преди престоя (той беше в началото на септември), но бих казала, че и тогава не изглеждаха много добре нещата в платформата. По-скоро щастлива случайност, че пуснаха на тази цена в този момент.
Наблюденията ми са, че има по-ниски цени и че имаше много свободни места на острова по време на нашия престой, но трудно стигат до Букинг. Профилът на туристите е леко странен, много гърци в пиковия сезон (юли-август) и малка, но пъстра палитра от чужденци (французи, американци, Северна Европа), които явно запълват скъпите хотели.
А и разбирам, че търсиш с тийнейджърката за това лято, което много променя нещата откъм цени и нужди (и ние най-често с нашата голяма дъщеря пътуваме, но имаме малък опит и сами). Когато е стая за двама, доста по-добре изглеждат нещата, особено извън пиков сезон и на по-забутаните дестинации.

# 504
  • София
Аз ще продължа да следя и ако излезе нещо по-добро, ще сменям. Но досега рядко ми се е случвало да намеря нещо по-евтино. По-скоро се вдигат цените. Надявам се в този случай да не е така, защото на картата има доста места, които ги няма в букинг и на сайтовете им няма цени. Така че всичко е възможно.

# 505
Права си и за покачването, но и за другото.

Сега експериментирах да видя колко от местата (на морето, планинските уж целогодишни са), които съм резервирала през Букинг в Гърция през последните 3 години, в момента имат календар за лято 2025.
Две от 10 Simple Smile

# 506
  • Пловдив
За Скирос от опит да кажа, че в букинг има много по-малко места от airbnb + по-скъпи. Не че са много изобщо. Нямам идея на какво се дължат високите цени. Бяха високи и това лято, но от ноември за лято 2025 са ... Wow!

# 507
И в airbnb не са много, по спомен! Но имаше някои добри предложения.

Изобщо шокират ме цените, които масово се предлагат в Гърция вече. То не само в Гърция. Ама на Цикладите произволен сърч може да ти замае главата.
И само си викам - добре че си отходих навреме! Ама местата, дето не съм...

# 508
  • Пловдив
Хайде сега, скъпи са в многочленен състав,знаеш ли колко евтини ще ни се видят за двама 😀 Ще му дойде времето, като отчуваме децата и преди внуците 😂

# 509
  • някъде ... тук ...
Много е хубаво, да ви кажа Simple Smile Освен, че е по-евтино, и не се съобразяваш с разни пуберски прищевки и нежелания.

Не съм търсила скоро в Букинг за Гърция, но явно нещата са се променили. Дали директна комуникация няма да е по-добре. Често съм го ползвала преди точно за Гърция като си набелязвам места в мапса.

Общи условия

Активация на акаунт