На море в Гърция 2024 - V

• 54 543
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Не съм търсила скоро в Букинг за Гърция, но явно нещата са се променили. Дали директна комуникация няма да е по-добре. Често съм го ползвала преди точно за Гърция като си набелязвам места в мапса.
Тази година без да искаме, имахме директна комуникация. Не знаехме дали ще има кой да ни посрещне в 1 след полунощ и затова ги издирихме преди да резервираме. Естествено, имаше предложение да избегнем Букинг, но предложената цена беше с 30 или 40 евро отгоре. Явно не знаеше, че Букинг ни поемаше 100 евро (може би заради Genius 3), а и използвахме код за 10% кешбек.

На Скирос бяхме отседнали тук - https://www.booking.com/hotel/gr/maestralia-skyros.html?  Апартаментите са в нищото, но останахме много доволни. Все пак да уточня, че бяхме през септември и нямахме съседи. Не знам в сезон дали съседите няма да пречат. Simple Smile Показаните дворчета са малки и са съвсем едно до друго. Simple Smile Иначе домакинята беше много мила. Когато ни се наложи да останем още една вечер, защото бяха спрели фериботите, ни пусна да нощуваме безплатно.

# 511
  • софия

Безвъзвратно ми изчезнаха снимките от Скирос заради една тъпа синхронизация. Добре, че тук драснах нещо и няколко снимки, че с моята памет нищо чудно да забравя, че сме били. Ще трябва да отидем пак някой ден.

Не знам къде ще ходим догодина. Предстои ни нов житейски етап. Обаче обмислям да отидем до Солун за бал шопинг. Нищо конкретно, витае все по-настойчиво, а изобщо не ми се занимава.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 11:26 от zvаnchе

# 512
  • София
Ще покажа мястото, където отседнахме ние на Скирос - https://pithariskyros.com/en/  - мезонети с дворче и тераса на втория етаж са. Ако не се лъжа - имахме 3 нощувки там. Собствениците са местни хора, изключително симпатични.

Има ги и в букинг - https://www.booking.com/hotel/gr/to-pithari-skuros.bg.html?label … phpl=1#map_closed - но все още нямат обявени цени за следващото лято. В сайта им има цени за сезон 2023.

Заради начина, по който почива моето семейство, гледам да резервирам винаги на първа или максимално близо до първа линия. Това място ми е най-далечното от плаж. Но не ми дойде прекалено много ходенето пеша дотам.

# 513
  • София
Vivi, гледах го това, но щом миналото лято е било на 120 евро за трима, надали следващото ще е по-евтино. Досега не сме почивали юли и трябва да свиквам с цените, въпреки че началото на месеца го дават Middle season за Скирос. Ще видим като излязат в букинг как ще е. Иначе според мен местоположението му е много добро.
Благодаря на всички за споделения личен опит и препоръки! Безценни сте Hug

# 514
Миленка, съжалявам да прочета всичко това! То да се чуди вече човек кога да запази, прекалено късно изборът е малък, прекалено рано пък правят такива простотии хотелиерите Angry

На Скирос бяхме отседнали близо до некоректния хотел, който показа, само че бяхме по-близо до плажа. Като място ни хареса, но почти не сме ходили пеша, освен една вечер до мелницата-кафене в края на Молос. Близо до нас беше (май) и единствената пекарна в Молос, но в Хората пекарните бяха по-добри.

Ние за другата година нямаме още идея къде точно ни се ходи, но проверявах цени на фериботи до Цикладите и ми призля.

# 515
Миленка,
казвала съм май, че Asterias беше нашият хотел, ние останахме доволни. Снимките в Гугъл са тотално объркани, в Букинг (където обаче няма цени за 2025) могат да се видят по-нормални, както и в техен собствен сайт.
Имат и ресторант със същото име на плажа, където ядохме само веднъж, но затова пък за чадъри не плащахме никога. Не знам дали е така по принцип или защото са знаели, че сме клиенти на хотела - не питах Simple Smile

# 516
  • Там където
Ох, аз в пристъп на есенна депресия още преди месец резервирах една супер сладка, малка къщичка за нас двамата с ММ за юли 2025. Дано да не ни изненадат неприятно, но ние сме за 10 дни, а региона е в село Дикела (малко след Александруполи), та дано да няма проблем.

# 517
Здравейте,
Нуждая се от помощ - посещаваме Ситония от години, последните години ходим на Акротел Атена Палас, Елиа, доволни сме от хотела - храна, обслужване и т.н. но сякаш ни писна да пътуваме до плажовете в съседство - Калогриа и т.н. тъй като плажът на хотела е доста зле.
  Чудим се за хотел Порто Карас Мелитон- тъй като си разполога уж с добър плаж, четейки във форума мненията са противоречиви - че не си струва парите, че се чака на опашки за храна, ще съм Ви благодарна за отзиви или сравнение между двата хотела. Blush

# 518
Момичета, къде препоръчвате за зимна почивка в Гърция? Чудим се дали да не отскочим за няколко дни покрай празниците. Нямам предвид каране на ски, защото не сме зимни спортисти. Миналата година бяхме в Солун около Коледа, но сега ме ми се ходи в лудницата. По-скоро спокойствие и горичка.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 21:09 от Пълнолуние

# 519
Аз например разглеждах Макриница и Портария за посещение около празниците. Отказахме се обаче за тази година, но си остават в списъка с желани дестинации.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 22:43 от Bo Bo Va

# 520
Ако не е морска дестинация бих избрала Янина или Костур. Има къде да се разходиш, да релаксираш на езерото, има си таверни, кафененца, магазинчета, крепост...

# 521
За Костур и аз се чудех. Янина бяхме вече няколко дни през септември, че се наложи спешно да търся АГ и останахме няколко дни докато се нормализира положението. Сега ни се иска да е място, на което не сме ходили. Имаме около месец и малко, в който можем да пътуваме преди да вляза в третият триместър.

Bo Bo Va Запазила съм ги и двете места, но като видя тези къдрави пътища 😃 Ще ги помислим и тях. Благодаря.

# 522
Пълнолуние, а не ви ли се посещават някои от коледните базари? В Трикала казват, че е най-големия. Пък и едва ли е по голяма лудница от Солун. Аз съм навита и за там Smile

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 22:25 от Bo Bo Va

# 523
Сега съм в лаком период и не знам колко е удачно. 😀  Иначе да, бих посетила някой коледен базар, но лудницата от хора и коли по-скоро ме натоварва. А и не съм в кондиция за дълги разходки, защото бързо се уморявам и все още имам гадене от време на време. Но вече 2 месеца и половина не сме ходили никъде и полудявам вкъщи. Ще го имаме предвид този базар. Благодаря. Ние така или иначе бяхме планували да ходим до Метеора някой ден, но все нещо се случва и не стигаме.

# 524
За Костур трябва да се има предвид, че градът е на баир. По принцип си е планинско, аз съм ходила откъм Македония и има доста завои, предполагам, че и откъм гръцко има. Иначе е много приятно. Аз съм била няколко пъти. Единият през декември и си беше добре за разходка. Имаше доста магазини за кожени изделия. Иначе има прекрасни църкви. На една от тях има изображение на българският цар Михаил II Асен. Църквата е "Архангел Михаил". До града , на езерото и а и манастир. Оттам може да се разходите и до Преспанско езеро до о-в Св. Ахил. Там има огромна базилика, на залезе е направо магнетично. Там е предполагаемият гроб на цар Самуил. На острова има хотел, ресторант и вечер е невероятно спокойно, но това ми се е случвало през лятото. Ядохме невероятен пържен шаран и баница с червени чушки, уникална.
В близост до езерото се намира с. Герман. В него има църква, в която са гробовете на родителите на Самуил. Сега, когато пиша ми се прииска да отида отново😉

Общи условия

Активация на акаунт