На море в Гърция 2024 - V

• 54 536
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Много е хубаво предколедно в Солун. Чудесно е за разходка, за шопинг, за ходене по ресторанти, сладкарници, барове, за коледния базар - също става, макар че на мен коледните базари не са ми страст. Приятно е да се потопиш в атмосферата, да си вземеш нещо символично, което да си добавиш към домашната коледна украса:-)

# 526
А Кавала? Може би не е супер коледно украсен, но не е такава лудница като Солун, и пак има заведения и живот. Ходили сме там между празниците, и беше много приятно.

# 527
Солун е супер по празниците.
 Сега гледам доста нашумя Драма. Голяма скука е там коледния базар обаче. Не препоръчвам.
 Относно нощувките за следващия сезон - по бтв новините с едното ухо дочух, че някакви протести се готвят точно заради букинг, но може и да не съм чула правилно.
Иначе аз преди години съм работила с ТА. Гърците хич не обичат туристи за по една нощувка, та не се и учудвам с какви “причини” канселират резервациите. Още тогава едвам сме намирали хотел за туристите..

# 528
Арахова сигурно ще е добре за зимата. Бяхме там през лятото (само минахме, но останах с много добри вчепатления), но го препоръчват като зимен курорт. Ето първото, кеото ми попадна като инфо: https://jivkokonstantinov.com/arachova-greece-video/
Може да се съчетае с Делфи, на 5 мин. е оттам.

# 529
Добър хотел с минерална вода или кални бани, който работи сега декември можете ли да препоръчате в Гърция - за коледните и новогодишни празници?
За букинг -това мислех, че коментирате https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/gracki-h … -booking-com.html.
За по една нощувка хич не си струва да си губиш времето с резервации в Гърция.  Ходиш - гледаш - харесваш - оставаш.  А, че в букинг стаята беше 5 евро по-евтина отколкото на место, щото в букинг беше 5 евро по-малко поради техните genius ама хич не мога да им се връзвам на гиниус простотиите.  Че то в аптеката вчера един крем 23 лв, а преди месеци го взех за 8 лв.
Виж в Турция веднъж попаднах на значителна разлика на рецепция и в букинг.  Макар че букинг в Турция открай време е много недолюбван.
Вероятно за други части на света букинг да върши работа - не знам, кажете - вероятно да има полза от Букинг в страните от Запазна и Северна Европа.  За Азия върши ли работа Букинг?
Относно нощувките за следващия сезон - по бтв новините с едното ухо дочух, че някакви протести се готвят точно заради букинг, но може и да не съм чула правилно.
Иначе аз преди години съм работила с ТА. Гърците хич не обичат туристи за по една нощувка, та не се и учудвам с какви “причини” канселират резервациите. Още тогава едвам сме намирали хотел за туристите..

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 16:22 от Prinx

# 530
За Азия най-често се ползва Аgoda, което е sister сайт на Букинг.
Иначе точно пък за 1 нощувка, след като съм пътувала цял ден и пристигам по нощите кой знае къде, хич няма да тръгна да търся на място.

В Гърция рядко минералната вода е вкарана в хотелите, аз освен Терме Сила в Лутра Едипсу, който е 5 звезди, друг не знам - може и да има. Обикновено баните са извън, за обществено ползване - платено или безплатно. Лутраки Позар (Пожарски бани) е близо до България и доста популярно, иначе калта е в Кринидес преди Кавала, ама там също не е в хотелите.

# 531
Благодаря ти много, Параход..  Погледнах го -  скъп е - е, не чак колкото Велинград, но за НГ и нямаше места - това в букинг.
От поста на Милена по-рано за Букинг - Букинг е явно много за избягване.  От гръцките сайтове за резервации - по-надеждни ли са от Букинг, някой има ли опит?
За Кринидес ходили ли сте - къде отсядате?

# 532
  • София
Досега в Гърция не съм имала проблем в booking. Всъщност само в БГ съм имала проблеми, ама то си беше по вина на хотелите (пишат едно в букинг, а после друго - напр. депозити и т. н.). Но и в Гърция съм резервирала хотели със съответната категоризация, не апартаменти, къщи за гости и подобни.

# 533
Коледният базар в Драма ама съвсем ли не става?...Кой друг град наблизо с базар може да се препоръча (без Солун, че бяхме предната година) ?

# 534
Писала съм, в Трикала е по-така базарът.
https://milosxotikon.gr/the-mill-of-elves/
Коледните базари са протестантска традиция, в Гърция, както и у нас, са скорошна мода, не може да се очаква кой знае какво.

Драмският е обсъждан многократно в темата, снимки са пускани, за някои става, за други не става. Дъщеря ми (16) е ентусиазирана всяка година и от Немския коледен базар на Градската градина в София, на който аз не припарвам.
Та... на вкус и цвет, нали Simple Smile

# 535
  • София
Драмският става за убиване на един час макс, после се бяга с писъци. 😃 За хора с малки деца става - има въртележки, рисуване на лица, представления.

# 536
  • София
Здравейте,
Нуждая се от помощ - посещаваме Ситония от години, последните години ходим на Акротел Атена Палас, Елиа, доволни сме от хотела - храна, обслужване и т.н. но сякаш ни писна да пътуваме до плажовете в съседство - Калогриа и т.н. тъй като плажът на хотела е доста зле.
  Чудим се за хотел Порто Карас Мелитон- тъй като си разполога уж с добър плаж, четейки във форума мненията са противоречиви - че не си струва парите, че се чака на опашки за храна, ще съм Ви благодарна за отзиви или сравнение между двата хотела. Blush
Редактирам се сама, помислих, че за Порто Кофу говорите. На Порто Карас плажа е супер и може да ме мърдате от него.

# 537
  • Немция
Booking сме ползвали доста пъти, предимно в Западна Европа, не сме имали проблеми(да чукам на дърво).

В Гърция сме го ползвали веднъж миналата година и собственичката на жилищата ни предложи по-добре да резервираме лично по телефона, а не през Букинг, че било по-изгодно.
В Западна Европа, където предимно сме запазвали жилища през Букинг, досега не ни е предлагано това.

# 538
Приказен Амолофи през декември.❤

# 539
Здравейте,

Изминалото лято за първи път бях в Гърция на море (сама с дете на 5 г.) в скромно хотелче на първа линия близо до Катерини. Бюджетът ми беше много граничен, нямах големи изисквания и всичко беше, както си го очаквах. Едниствено ми липсваше малко повече възможност да стоим "на въздух" в най-горещите часове от деня, без това да значи да сме на плажа.
Замислих се дали има нещо такова:
къмпинг с добре оборудвани бунгала на първа линия, със самостоятелно WC и малък бокс; водата да е плитка в началото и плавно да става по-дълбока; да е близо до населено място, в което да има и някакви магазини за хранителни стоки, мед. център; да е макс. 400 км от София. Идеята ми е да може между 12 и 16 часа да си седнем пред бунгалото и да си почиваме, играем, а не задължително да стоим в малката стая и да чакаме жегата да премине. Бюджетът ми пак ще е ограничен.
Моя приятелка много ми похвали къмпинг „Арменистис", но каза, че бунгалата им са големи (оттам и скъпи само за двама души и то от едно домакинство). 

Благодаря предварително на всички, които се включат.

Общи условия

Активация на акаунт