На море в Гърция 2024 - V

• 55 985
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
И аз го получих това вчера и изобщо не става ясно от него как ще се таксува, защото никъде в резервацията не пише като какъв е регистриран имотът.
Отделно, че старата такса от 2 евро на ден си присъства осчетоводена и трябва да се извади от плащането, ако ще има нова, различна.

Третирах го като спам за момента Simple Smile

# 586
  • София
И аз получих такива мейли от booking. Определено нищо не изясняват, явно искат да си "вържат гащите".

По темата за Кси и Кефалония. Доста ужасно изглежда на снимките на rosi_ta. Явно наистина не е останало почти нищо от предишния плаж. Вчера си прерових старите снимки, но се оказа, че нямам много хубави (без нас Laughing), защото светлината в този ден не беше много подходяща. Но си спомням какво видях и колко ме впечатли. Все пак споделям няколко за сравнение.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:02 от миленка_д

# 587
На мен Кси не ми е от любимите плажове на Кефалония, не знам точно защо. Обаче действително беше доста зрелищен, керемиденочервен и в пъти по-широк, отколкото е на снимките от наши дни.
Ето, изрових няколко и аз. На последната се виждат чадърите в централната част.
Свободната зона, която съм снимала, е все на запад от нея, а не на изток към М. Лакос - там ни най харесваше.

# 588
  • София
Не съм виждала Кси преди, това лято бяхме за първи път на Кефалония, но грам не ме впечатли. Някак си от всичките коментари в онлайн пространството очаквах повече, въпреки че знаех, че е пострадал.
Отидохме до него в облачен и ветровит ден, в който преди обяд не ставаше за плаж. Разходихме се 10-15 мин, направих 4-5 снимки и това беше.

Аз имам друг проблем, не знам къде искам да отидем лятото 😆
Самолетните билети за Крит и Родос ги гледам, че са скъпи за нашите дати Юни и Септември.
Островите с ферибот от Атина също ни идват скъпи.
Тази година имахме една нощувка в района на Волос. Макриница  ни хареса, Волос не. Този район отпада.
Като цяло харесваме повече Йонийско море. Били сме на Корфу, Лефкада, Кефаолния, района на Парга (спахме в близост до Лутца-Врахос). Превеза много ни хареса за разходки, не успяхме да видим Паксос и Антипаксос.
Бяхме на Пелопонес, Арголида. Обиколихме Нафплио, Микена, Епидавъра, Хидра, Спецес, Порос.
И сега де чудя, ММ не иска към Пелопонес пак. Чудя се за Закинтос. Китира ни идва далече.
Някакви идеи за нещо на Йонийско, но да е на континента?

Допълвам: с дете сме, тогава ще е на 6.5 години. Харесваме и пясъчни, и каменисти плажове. Не ни пречи да ходим на плаж с колата, така можем да обиколим повече места.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 20:30 от Ellie D

# 589
Ellie D, аз също щях да предложа Закинтос. Ако държите на Йонийското крайбрежие може и Лефкада, която да комбинирате с Меганиси. На "сушата" може на комбинирате Парга със Сивота (и еднодневна екскурзия с корабче до Паксос, Антипаксос) като за юни ми се струва ок, въпреки че сигурно водата ще е малко хладна, но в началото на септември последните години времето не беше хубаво. За септември бих предпочела Крит или Родос, но на последния ще е много горещо.

# 590
Цитат
Аз имам друг проблем, не знам къде искам да отидем лятото
Евия

# 591
  • Стара Загора
Здравейте, обмисляме празниците да прекараме в Гърция. Идеята ни е по Коледните празници да сме около Метеора и да посетим манастирите, след това до Нова година да изкараме на Позар.
Новата година се чудя там в региона къде да я посрещнем. Някои от вас ходили ли са по Коледа на манастирите точно,  предполагам, че ще има хора ? Но се надявам все пак нормално да може да се разходим. Идеи и предложения ако имате ще бъда благодарна .

# 592
Ellie D,
може би не е разумно да отписвате Пелион като лятна дестинация при видян само Волос. Той е над 60 км полуостров с десетки села и две крайбрежия с различни физиономия.
Предложението за Евия също дава доста възможности.
Макар и в противоположната посока, остров с по-евтин и достъпен ферибот, подходящ за деца, е Лимнос (от Кавала).
На Йонийското крайбрежие не ви е останало много за посещаване, но може да загледате частта на север от Парга (Каравостаси, Арила, Пердика, Сивота). Паксос и Антипаксос са чудесни и спокойно може да се отседне на Паксос за 3-4-5 дни, но всички плажове на острова (без един изкуствен) са с камъчета. На Антипаксос също има 1 пясъчен.
Закинтос също става, но не е по-близо от Пелопонес, където пък има много за посещаване отвъд Арголида, но и километрите са доста.

# 593
За Йонийското крайбрежие - Ние сме почивали на 2 пъти до Парга /в къща в залива Лихнос/ и веднъж на Сивота, Сивота повече ни хареса като разнообразие на близки плажове. Ще я повторим, че не успяхме всичко да обиколим.

Аз да ви върна на фериботите и Кефалония, че грам не ми е ясно...Най-краткото пътуване с ферибот е от Василики, Лефкада до Фискардо, нали? Искаме по-кратко пътуване с ферибот.

Мислим да минем през Йоанина надолу към Превеза. И от Василики да гледам West ferry компанията, коя друга прави онлайн резервации? С големи кораби, да не ги отменят заради вятър, както четох тук, че ставало. Grinning

Колко пъти дневно има фериботи до Кефалония, за ранния септември?

# 594
Да, от Василики е най-кратко, като обичайно опериращата компания e West Ferry.
Понякога има и на Ionion Pelagos. Потребителка писа 5 поста по-нагоре, че миналата година са имали и те този маршрут.
Големи кораби - не.

# 595
  • София
Благодаря ви момичета!
Ще разгледам Евия, района около Сивота и остров Лимнос.
Параход, Пелопонес не сме го изключили, на всеки пръст съм си отбелязала места за посещение, благодарение на темата, но ще е за по-нататък.
Да, и Закинтос е далеч, и ако го избера, ще трябва да преговарям с ММ. Въпреки, че и двамата шофираме и се сменяме по пътя, обича да мрънка като му кажа дестинацията 😆
Ще се поразходя и из Пелион с Гугъл мапс отново, но предния път не можах да си набележа конкретно населено място като отправна точка.

# 596
Ще се поразходя и из Пелион с Гугъл мапс отново, но предния път не можах да си набележа конкретно населено място като отправна точка.
Зависи какъв баланс между оживление и спокойствие търсите. Някои места са доста малки и забутани, което пък си има своите достойства. На мен повече ми харесват планинските села, защото през лятото е по-хладно и тихо, отколкото на крайбрежието, а става дума за 10-15 минути с кола. На морето сме отсядали в Афисос, Лефокастро и Милина. Но от западната страна пясъчните плажове са кът. Повече има на изток и на юг. Завоите са доста, ако ви е страх от тях - може да не е вашата дестинация.

# 597
Купих билети за Крит - за първата половина на Септември - 1376 леи за четирима. Тепърва ще обиколя виртуално острова, за да направя маршрута, затова препоръки за настаняване ми е рано на търся, но може би не е лоша идея да резервирам рано рано автомобил. Споделете рент а кар, от който сте доволни и платформа / сайт / контакти за резервация.

# 598
Купих билети за Крит - за първата половина на Септември - 1376 леи за четирима. Тепърва ще обиколя виртуално острова, за да направя маршрута, затова препоръки за настаняване ми е рано на търся, но може би не е лоша идея да резервирам рано рано автомобил. Споделете рент а кар, от който сте доволни и платформа / сайт / контакти за резервация.
Резервирали сме два пъти -  https://www.mustang-crete.com/. Не изискват кредитна карта,нито депозит.

# 599
  • София
Здравейте, другата седмица ще пътуваме за Атина, къде е по добре според вас да разделим пътя! Мислех в района на Паралия Катерини, но дали не е всичко затворено?

Общи условия

Активация на акаунт