💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 след "Друг човек" и "Ако обичаш силно" /Тема 39/

• 35 248
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Flowers Four Leaf Clover
Честит празник!

Имам проблем с форума и не мога да кача снимки.
От повече от месец имам проблем с качването на снимки.

При мен от няколко дена внезапно се смени фона на twitter  Thinking /вм. бял фон с черни букви се смени на черен с почти нечетими на цвят букви/. Търсих инфо дали има глобална промяна, намирам такава от края на 2023, наистина за черен фон. Не виждам, по-скоро не мога да видя/прочета, някакъв начин да си възстановя/променя фона или поне само цвета на буквите. Не мога да разбера дали "повредата" е в моя телевизор!  Rolling Eyes Май Elon Musk ще ме откаже от twitter! Mask
От настройките е, неволно сигурно си сменила фона. Сега ще ти пиша на лично къде да бутнеш.

Лайк от Арзу

# 346
Стори от Деврим

Много се бавят с промотирането на Синята пещера

# 347
  • София
Слънчице, Мики, Тина, благодаря! Hug Да, при мен беше проблемът, с ваша помощ се оправих!
Благодаря!  

Но няма да се извинявам на  Elon Musk! Smirk

# 348
# 349
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Пожелавам ви един свеж, усмихнат и изпълнен с положителни емоции ден Simple Smile

Gift Heart

Sparkling Heart

# 350
Здравейте, 🌞
Лукас и Керем се последваха в Инстаграм.

💙

Хубав ден на всички 😀

# 351
  • София
Здравейте!  Flowers Hibiscus

Днес е ден за Епизод 11 на Sen Çal Kapimi  излъчен на 23.09.2020
Още един от хубавите епизоди на сериала, който не можем да забравим.Revolving Hearts

"- Сбогом - каза лисицата. - Ето моята тайна. Много е проста: истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.
- Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна.
- Хората са забравили тази истина - рече лисицата. - Но ти не трябва да я забравяш. Ти ставаш отговорен завинаги за това, което си опитомил. Ти си отговорен за твоята роза..."

"Но очите са слепи. Човек трябва да гледа със сърцето..." Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери 

Кратко съдържание:
Еда чува Селин да казва на Серкан „Ако има и мъничка надежда някога аз и ти да бъдем отново заедно, още тук и сега ще се разделя с Ферит“, сигурна е, че Серкан ще каже „Да“. Решава възможно най-бързо да напусне живота му, прави опити да продължи обучението си.
Магазинът за цветя трупа дългове, Айфер търси помощ. От Джерен научава за Договора между Серкан и Еда, изпитва вина, че Еда го е направила заради университета. Решава да се обади на майка си. Еда получава обаждане за стипендия от университет в Италия.
Еда тръгва, без да казва на Серкан, той е принуден да избира между логиката и сърцето си.

Хаштаг на пизода: #gitmeeda - "не си отивай Еда"

Sen Çal Kapımı 11. Bölüm 1. Fragmanı

Sen Çal Kapımı 11. Bölüm 2. Fragmanı

Селин: Ако има и мъничка надежда някога аз и ти да бъдем отново заедно, още тук и сега ще се разделя с Ферит.
...До два дена очаквам отговор от теб.

Еда е приготвила кафе, за да не види и чуе Ферит разговорът, го моли да й помогне да донесат кафето. След като го изпият, може ли да си тръгват?
Серкан почти веднага дава отговор на Селин.

Селин и Ферит си тръгват.

Серкан: Защо ме целуна?
Еда: И двамата бяхте много напрегнати. Исках да отвлека вниманието на Ферит, за да не разбере.
Серкан: Но отвлече моето.
Еда: А ти защо ме хвана за ръка?
Серкан: Да тръгваме ли?

Енгин прави изненадващо посещение в кантората на Джерен, да се извини за вечерята. Тя не иска той да знае, че е дъщеря на боса, представя се за стажантка.

Фифи качва счетоводството на Айфер и магазинът за цветя на РС, работите не изглеждат добре. Ще се разори, как така? Толкова ли е зле? Еда не трябва да знае. Засега.

Еда: Защо не каза на Селин да се раздели с Ферит? Съмнения ли имаш? Защо не отговаряш на въпросите ми?
Серкан: Има ли значение? Единственото, което искаш , е да се отървеш от мен, нали така? Защо не отговаряш на въпросите ми? Съмнения ли имаш?
Еда: Най-добре да пусна радиото. Дори първата песен, която прозвучи, ще бъде за теб, Серкан Болат:
Серкан: Гадаене по музика, любимото ми.

Başak Gümülcinelioğlu  (Sen Çal Kapımı Dizi Şarkısı)

с кадри

Скрит текст:
превод от филма
Ти си строг владетел, благороден
Аз - тъкмо разтворил се цвят
Възможно ли е, какво ще кажеш,
И ти мен да ме обикнеш?
Хвърли ми един чаровен поглед.
После веднага избяга от любовта.
Не се разбираме, добре.
Но ако и ти можеше да ме обикнеш?
С теб започнахме с ненавист.
Не можах да го преглътна.
Чакам, за да отворя, ако дойдеш и почукаш на вратата ми.
Чакам, за да отворя.
Моля те, почукай на вратата ми.

Друг превод
Силно, без правила ти навлезе в моя живот
А аз сякаш разцъфнах
Може ли така…какво ще кажеш?
Ще ме обикнеш ли?
Ти хвърли силен поглед
А после избяга от любовта
Да, ние не сме се разбирали/договаряли/
Но може би и ти ще ме обикнеш
Ние започнахме с ненавист
Не можах да попреча/да променя/
Аз чакам да  отворя вратата
Ако ти почукаш…

Серкан: Интересна песен.
Еда: И според мен

Серкан утре сутринта ще вземе Еда  за работа...Няма нужда. Предала е всички чертежи на г-жа Идил, няма причина да ходи в офиса.

Серкан: Не, има. Тоест, ще намеря причина.
Еда: Обади се като я намериш.
Серкан: Добре.

В дома на Селин и Ферит тече подготовка за сватбата, пробват се дрехи, прически, торти, Селин е отегчена. Звъни й Айдан, много би искала Селин да отиде вечерта при нея.

В къщата се шегуват: Как мина пробата на сватбената рокля, как мина четворната ви среща? Еда все още няма такива мисли, има си мечти и планове. Ще ходи на училище, ще завърши, ще отиде в Италия. Ако не получи стипендия, ще започне да проучва държавните университети. Трябва да получи тази диплома и ще я получи. Заслужава го. Ще я вземе. Същност...Серкан е предложил да й върне стипендията, но тя отказала. Не иска, не може така.

Мелек дава съвети на Ердем да смени тактиката – ако иска Фифи да се заинтересова ог него, въобще да не й обръща внимание. След известно време тя ще се опита да го привлече. Много разумно, как не му е дошло на ум? В такъв случай, въобще няма да я гледа.

Селин: Всичко става внезапно. Изведнъж казах това на Серкан. Не знам какво ще правя, не мога да намеря покой.
Айдан: Серкан не е от тези, които открито показват чувствата си. И никога не е бил. Сега си на стадий на вземане на важно решение. Направила си всичко по силите си, изложила си всичко ясно. Серкан ще направи това, което се изисква от него.В това съм сигурна.
Селин: Каквото и да ми отговори, на някой ще му се разбие сърцето. Не е само Ферит...Има я и Еда.
Айдан: Остави това, нека Серкан да мисли.

Еда прехласнато гледа извинителната картичка от Серкан

Джерен: Бележка с извинение? За човек това е малка стъпка, а за Серкан Болат голяма.
Еда: От сутринта ми се върти нещо в главата, не ми излиза от ума... Нали Серкан не е казал „да“ на Селин...възможно ли е да харесва нея?

Серкан и Егин говорят в офиса.
Енгин: Братле, що за глупост? Каква е тази смелост? Това момиче не се ли омъжва след няколко дена? А и в живота има една реалност на име Еда.

Скрит текст:
Серкан: Да, има. Знае как да се потопи в мислите, в главата, в чувствата на хората.
Енгин: Ето това го наричаме любов, братко.
Джерен: Кой мъж ще приготвя букет на жена, с която е сключил договор? Ще тича след нея, ще проверява градина след градина. Дори разделени не можете да стоите. Според мен си безумно влюбена в Серкан.
Енгин: Полудял си, братко. Съвсем откачаш, като не видиш момичето в офиса. 24 часа искаш да си до нея, не забелязваш лии?
Еда: Според теб ще позвъни ли? А ако не се обади?
Джерен: Ти утре се нагласи, със сигурност ще се обади.
Серкан: Не, няма да се обадя. Няма да позвъня.

После... всеки с мислите, мечтите, страховете си...

На сутринта...Айдан при Серкан, сватбата на Селин отменя ли се? Колко ще я принуждаваш да чака, Серкан? Или това е отмъщение, че те е изоставила?

Айдан е подготвила и поредното представление за Алптекин, демонстрация как работи с майстор Арда във весела и почти романтична обстановка. Дали ревнува? Но Алптекин скоро си тръгва, май все му е едно. А и на нея й омръзна да се занимава с глина, трябва да се заеме с нещо по-чисто.

Еда се приготвя. Серкан няма да позвъни, никога повече няма да й позвъни. Но... Серкан звъни.

Серкан: Добро утро, пред вас съм.
Еда: Защо?
Серкан: Ще слезеш ли?
Еда: Идвам.

Леле! Дива женска красота. Като роза! Не намират подходящи думи. Поваля на място!

Серкан: Съдейки по това как си се облякла... Изглежда си била сигурна, че ще дойда.
Еда: Всъщност...Днес имам няколко срещи, затова. Къде отиваме?
Серкан: Искам да ти покажа едно специално място.

Скрит текст:
Енгин се опитва да се извини на Пъръл с букет цветя...Зюмбюли...Символизират прераждането. Помислил, че може...тя и той...да започнат отначало. Пъръл си мисли, че той прави всичко нарочно, за да я ядоса повече. Дори Лейля знае, тя не обича откъснати цвея, харесва ги, но ако са в саксия. Ако той беше помислил малко, щеше да се сети, познават се от 10 години. Мъже!

Пият чай при Айфер, тя иска съвет от Джерен, но не иска момичетата да чуят. Има познат в банката, нали? Взела е кредит за магазина за цветя, но парите не са стигнали, има нужда от нов кредит, но не може да вземе. И си помислила...Да ипотекира къщата, но не разбира нищо от тези неща. Джерен има много приятели, които ще помогнат, но няма ли по-лесен изход? Бабата на Еда е нейна майка, не може ли да я помоли?

Айфер: Не, Еда никога няма да вземе пари от баба си. Ако чуе, че говорят за това, кълна се, че ще полудее...Както и да е, дълга история. Забрави, не си струва.Сега ще донесе документите, става ли? Приятелите да преценят, колко може да вземе.

Търсейки документите, Айфер открива Договора за годеж между Еда и Серкан, веднага пита Джерен. Знаеше ли за това? И Джерен не е знаела, не е това, което си мисли.

Айфер: От самото начало Еда ме е лъгала. Така ли е? И направи всички ни съучастници в тази лъжа. Как можа да направи такова нещо? Как можа?
Джерен: Направи го, за да учи. За да се върне в училище. Серкан трябваше да й върне стипендията. Знаеш сама, колко много Еда иска да учи.
Айфер: Направила го е, добре. Но тази работа ще приключи. Момичетата знаят ли? Никой няма да знае, че съм разбрала. Ще поговоря сама с Еда.

Изпълнена с угризения, че не е могла да защити Еда и осигури обучението в университета, Айфер се обажда на майка си. Не би звъннала, ако не е важно и спешно. Става въпрос за Еда.Нужна й е нейната помощ, за да завърши Еда университета.

Еда: Колко е красиво тук. Много искам да живея в такъв дом. Да, защо съм тук?
Серкан: За да ми дадеш идеи. Този дом има интересна история. Бившият собственик...
Разказва историята на една любов...Собственикът се влюбил...Жената обичала рози...Възползвал се от розите, за да се вижда с нея. Дори създал специална роза, днес я наричат Хекимбаши. Но...мъжът бил затворен, работохолик, жената се отегчила от него. Намерила друг мъж и се омъжила за него.

Серкан: Докторът бил съкрушен. Оставил розите, кариерата и напуснал къщата.
Еда: Тоест...Разбирайки, че не го обичат, оставил всичко и заминал. Разбирам доктора. Каква интересна история.

Еда: Защо ме взе днес?
Серкан: За да те видя.
Еда: Изглежда не си измислил как ще приключи всичко.
Серкан: Не е нужно да приключва.

Серкан: Еда. Не си принудена да заминаваш.
Еда: Принудена съм. Освен това, защо настояваш толкова да не заминавам?
Серкан: Значи ме ненавиждаш много. Толкова, че да не искаш да работиш с мен.
Еда: Изобщо не ме познаваш, Серкан. Няма да работя с теб. Не мога да работя с теб. И аз искам да живея живота си. Заради теб...От теб...Оф, не е важно.
Серкан: Кое не е важно?
Еда: Трябва да стоя колкото може по-далеч от твоето влияние над мен.

Серкан: Тогава...Благодаря ти. За всичко, което направи.
Еда: И аз благодаря, Серкан Болат. За незабравимите седмици с теб, които няма да забравя.
Серкан: Ела.

„Не трябваше да я слушам“, довери ми той един ден. „Човек никога не трябва да слуша цветята. Човек трябва просто да ги гледа и да вдишва аромата им. Моите парфюмираха цялата ми планета. Но не знаех как да се насладя на цялото й изящество. Тази история за ноктите, която толкова ме смути много, а трябваше само да изпълни сърцето ми с нежност и съжаление." Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

В офиса има криза /измислена от Серкан/, чуди се, как да накара Еда да отиде с него в офиса. Няма нужда, всичко свърши, да не продължават.
Серкан: По някакакъв начин...Опитвам се да ти върна всичко, което направи за мен, но ти не позволяваш. Но поне ела с мен в офиса. После ще те закарам у вас.
Еда: Може би не можеш да живееш без мен?
Серкан: Да, имаш този навик. Човек се привързва към теб. Хайде, моля те. Ела с мен.

Връщат се в офиса, Серкан настоява Енгин спешно да реши проблема. Какъв проблем? Имаме проблем. Еда заминава. Къде заминава?
Серкан: Тръгва си от живота ни. Затова трябва да направим нещо. Да й предложим работа, която не може да откаже. За да може да остане в офиса. Не иска да работи с мен. Енгин, предложи й нещо. Предложи й мястото си. Направи каквото и да е.

Еда научава, че след няколко дена Серкан пътува за Лондон, на конференция. Със Селин. Еда пак се ядосва на себе си, звъни на Джерен. Защо е толкова наивна? Защо повярва на този мъж? Заминава със Селин следващата седмица за Лондон, тоест, няма да има никаква сватба. Сдобрили са се, разбрали са се, а той не й казва нищо. По дяволите! Защо постъпва така със себе си?
Ядосана, кани се да тръгва, изненадващо Енгин й прави предложение за работа. Не иска, не я интересува, да каже на Серкан Болат, че не може да я задържи тук.
Звъни телефона й. Наистина ли? Изненадана, невярваща...Енгин продължава с предложението си за работа..

Еда: Не мога да остана, Енгин. Заминавам за Италия.

На почивка ли? Да учи. Какво? Най-накрая стана това, което искаше, радва се Ердем.Ще завърши университета в Италия.
Къде отива? Еда!

Серкан: Заминаваш за Италия? Ще заминеш, без да ми кажеш? Поздравявам те. Изобщо ли не мислеше да ми кажеш това?

Еда: Какъв проблем имаш с мен? Защо очакваш да ти кажа?

Еда: Искаш всичко да е както ти искаш. Искаше Селин, получи я. Получи се. Заедно сте, успя. Остави ме вече. Остави ме вече на спокойствие. Да правя, каквото искам.
Серкан: Добре. Добре.Ще те оставя на спокойствие.

Еда: Ако искаш някого в живота си...Вместо да му предлагаш работа, можеш да направиш нещо просто. Да кажеш „Не тръгвай“, Серкан.
Серкан: Не казвам „Не си отивай“ на някой, който иска да си тръгне. Това не е за мен.
Еда: Затова така и ще си тръгне.

"В онези дни нищо не разбирах. Трябваше да я съдя според действията й, а не според думите. Тя хвърли аромата си на моята планета и озари живота ми. Никога не трябваше да бягам! Трябваше да осъзная нежността, която стои в основата на глупавите й претенции. Цветята са толкова противоречиви! Но бях твърде млад, за да знам как да я обичам." Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

Скрит текст:
Айфер е в чифлика при Айдан... Знаела е, нали? За договора между Серкан и Еда. Трябваше да се досети, защото не са от хората, които правят такива годежи. Показен, евтин, бърз. Сейфи се опитва да обяснява, Айдан го прекъсва. Вече няма нужда, договорът приключи. И нейната племенница се справи чудесно. Как може да я е такава майка, да гледа какво прави синът й? Да каже на сина си, да не се появява в техния квартал. Нека стои далеч от Еда, да се страхува от нея. Когато става въпрос за нейните близки, ще видят колко луда може да бъде. И браво и на г-н Сейфи.

Ферит се среща с адвоката на фирмата, която иска да стане партньор на холдинга. Минали са през точките, които е посочин г-н Серкан, мислят, че могат да станат партньори. Но има малък проблем...Дава папка с документи на Ферит. Преди години...Взели са много проекти, не са направили необходимите проверки. Станал инцидент. Г-н Алптекин не е поискал да поеме отговорност за това. И е прикрил участието на холдинга. Искат гаранции, че това няма да се случи отново. Ако има възможност, да поговори с него...Просто проучват добре фирмите, с които искат да работят.

Айфер споделя, че знае за договора. Иска й се, Еда да й беше казала. Разбира, защо го е направила, съжалява, оставила я е в такова безиходно положение, извинява се, че не могла да осигури продължаване на обучението й. Еда се извинява, че е скрила от леля си. Има ли нещо между Еда и Серкан? Не, няма. Не се получи. Айфер съветва Еда да не се вижда повече със семейство Болат.

Еда: Тази приказка приключи, не се притеснявай. Имам прекрасна новина за теб. Обадиха се от университета. Италианският университет ще ми върне стипендията. Как стана това? Но изглежда прекрасна възможност. Но кой и защо? Ще се обадя на момичетата.
Момичета, утре заминавам за Италия. За интервю за стипендия. Ако се получи, ще уча там през последната година и ще завърша висшето.

Серкан се връща в къщи по-рано, Айдан и Сейфи са разтревожени. Какво има? Какво прави в къщи по това време?

Скрит текст:
Днес ще е в къщи, просто иска никой да не го безпокои. Става ли? Като на пук, музика, телевизия, РС показва и „вика“ Италия! Италия! Опомни се, Серкан. Нищо няма. Добре си, добре. Нищо не се е случило.

Айдан е сигурна, Серкан има проблем. Такъв е, когато е много разстроен. Обажда се на Селин. Серкан не се чувства добре, може ли да дойде да го види? Само да отиде първо при нея, да поговорят. Става ли? Сейфи пък се обажда на Еда. Ами...Г-н Серкан е много болен. Много е отпаднал, блед, пулсът му е ускорен... Мисли, че тя ще му помогне. Тоест...Тя знае по-добре какво да прави.

Преглежда го домашният лекар, нищо му няма, изглежда съвсем здрав. Нещо го притеснява, пристъп на паник-атака. Да стои далеч от това, което го безпокои, да направие нещо, което го отпуска, да общува с тези, които му носят спокойствие. Да се опита да се вслуша в съвета й, ще се почувства по-добре.

Свечерява се, идва Еда.

Еда: Имаш температура, но не е много висока.
Серкан: Има термометър, Еда.
Еда: Термометърът измерва температурата. Просто исках да те накарам да се отпуснеш. Знаеш ли какво ще помогне?
Серкан: Знам, но сега се съмнявам във всичко.
Еда: Ще ти донеса билков чай.

Селин е при Айдан, говорят. Не знае нищо друго, просто чака Серкан да отговори. Какво друго може да направи? Разбира, че това е важно, той трябва да помисли и да вземе решение. Айдан се замисля...Това вероятно е причината Серкан да се разболее. Как така? Болен е, защото не може да вземе решение ли? Може ли да поговори с него? Може би ще му се отрази добре.

Серкан: Аз...Ще ти кажа нещо. Така. Аз...

И...в стаята влиза Селин.

Добре ли е? Разболява се, само когато е разстроен, всички знаят това. Да помоли ли Сейфи да направи супа или да донесе чай? Не, няма нужда, Еда вече е направила. Ако трябва да бъде честен, просто трябва да поспи. Добре, акщо иска да си почине, тя си тръгва. После ще поговорят. До скоро.

На тръгване
Селин:  Серкан изглежда много зле, и не иска някой да е до него.
Еда: Все пак ще остана.
Селин: Добре. Ако има нужда от нещо...
Еда: Аз съм тук. Г-н Сейфи е тук, Сириус също.
Селин си тръгва.

Момичетата и Айфер готвят. Мело съжалява Серкан, дали да не му занесат малко супа?. Горкичкия, разболя се, защото Еда си тръгва. Това е любов, той я обича. Какво толкова? Човек става неуравновесен, когато се влюби. Прави странни неща. Не е защото е лош. Айфер изригва, не може да се стърпи – Той не я обича! Той е просто бизнесмен, подписал договор. Това е всичко. Той е накарал Еда, тя се е съгласила. Всички сме измамени.
И им казва за договора.

Еда забелязва колекцията на Серкан от специални издания на „Малкият принц“, да му каже ли късмет по книгата? Гадаене по песни, по книги...Може. Да каже страница.

Серкан:Стр.16.
Еда: „На вашата планета, каза Малкият принц, хората отглеждат 5000 рози в една градина, а не намират това, което търсят...А това, което търсят, може да се намери в една роза, в глътка вода...“
Серкан: Чудесно. Твой ред е.
Еда: Стр.8: „Заглуших света, за да говориш ти. Не можеш да се чуеш иначе.“ Ти си на ред.
Серкан: Стр.62
Еда: „До днес не открих истината в нищо. Трябваше да съдя не по думи, а по отношение. Колко красиво беше осветено всичко наоколо. Не трябваше да я оставям сама“.
Серкан: Твой ред е.
Еда: Стр. 43:„Разкошът не пасва на нищо. Казват, че е лош знак за цветя. Цветята са наивни същества. Те не зная какво е лошо. Правете всичко възможно, да ви се доверят. Те гледат тръните си и мислят, че са силни“.
Ще си тръгвам вече.

Серкан: Може ли да останеш още малко. Аз...Преди да заспя...Разкажи ми какво ще правиш в Италия. Може ли?

Еда разказва...Серкан заспива...Еда пише бележка.

Серкан: Много е студено...Еда...Не ме остовяй. И аз ще дойда с теб... Където поискаш. Ще дойда в Италия. Тук е много студено.

На сутринта...

Серкан: Еда? Еда. Останала си тук.
Еда: Да. Помоли ме. Каза ми, да не си тръгвам. Не помниш ли?

Серкан: Помолил съм? Не си спомням. Еда, добре ли си? Ще си взема душ, после ще закусим. Става ли? Веднага се връщам.

Еда разочарована и смутена, бързо си тръгва. Серкан се връща, търси Еда, открива бележката...
А Еда е при Айдан.

Малко отклонение.Sunglasses
Този път не правя коментари, но...Тази сцена, тази сцена!
При гледането незнамколкопъти на епизодите, не гледам тази сцена .../прескачам я! /...разби ми сърцето...насълзяват ми се очите , само като си мисля как се чувства Еда...Ханде я изживя, изстрада я... прекрасна Ханде...

Г-жо Айдан, свободна ли сте?

Еда: Г-жо Айдан...Нашият договор със Серкан приключи. Серкан и Селин ще се съберат. Тази вечер заминавам за Италия. Реших да се сбогувам с вас
Айдан: Какво ще правиш в Италия?
Еда: Миналата година поисках стипендия от вашата фирма, за да замина да уча там. Но нали ми беше отказана...
Айдан: А, вярно. Спомних си. Серкан ти даде стипендията, а ти прекрати договора.
Еда: Не, не ми я даде той. Друг е. Както и да е. Това не е важно. Само исках да се сбогувам с вас.
Айдан: Добре, ами...Щом не е било заради стипендията, защо се замеси в тази игра?
Еда: Заради Серкан.

Айдан: Еда. Ти си едно много, много специално момиче. Никога няма да забравя, че за толкова кратко време успя да помогнеш на мен, Серкан и дори на Алптекин. Ти ни възкреси от прахта. Върна Серкан към живота. Но сега...За да поправи грешките си от миналото, Серкан трябва да се върне при Селин. Има нужда от човек, който го познава, до който да се събужда и който да го пази.
Еда: И този човек е Селин.
Айдан: И този човек е Селин. Според мен той се разболя, защото Селин се омъжва. Вероятно дори пред себе си не го признава.

Айдан: Освен това. Не бива да объркваш повече мислите на Серкан. Докато играехте това представление, макар и да не искахте да прекрачвате границата, понякога сякаш го правехте. Но вече всеки трябва да живее живота, който е подходящ за него...
Нека този пръстен остане у теб. За да не се сеща Серкан за теб, когато го поглежда.

Еда: Колко сте деликатна. Разбрах намека ви. Не се тревожене. Наистина си тръгвам.

Скрит текст:
След разговора си с Пъръл, Енгин прави проверка. Намира в интернет името, фамилията, фирмата на Джерен...тя съвсем не е стажантка. Отива отново в офиса й.

Енгин: Джерен, какво става? Може ли вече да ми обясниш? Коя си ти, кой е шефът ти? Онова, което не разбирам, защо ти беше нужно да ме лъжеш?
Джерен: Защото...Всички смятат, че съм стигнала до тук, благодарение на семейството си. Ти каза, че човек сам трябва да се бори за кариерата си и че трябва да умее сам да стои на краката си. Не исках да мислиш, че лежа на чужд гръб. Това е всичко.
Енгин: Ти си най-работливото, най-умното, най-способното момиче, което някога съм виждал. Какъв смисъл имаше да го криеш от мен?
Джерен: Съжалявам.
Енгин: Ти не се чувстваш виновна. Приятелко моя.  Когато човек съжалява, си признава, преди истината за е излязла на яве. Но ти...Доста поукраси тази лъжа, Джерен. В момента само му заблуждаваш. Аз...Имам нужда да остана насаме със себе си.

Ферит говори с Алптекин, срещнал се е отново с адвокатите на Ефе Акман. Още проучват холдинга, вероятно ще се съгласят с условията на Серкан. Но има проблем. Научили са нещо, свързано с холдинга. Инцидент в миналото. Срутване на подпорна стена. Двама души са загинали. Разбрали са, че фирмата е покрила/прикрила случая. Искат да се уверят, че подобно нещо няма да се повтори. Алптекин може да гарантира, готов е даде каквато искат гаранция. Само че...Каквото и за става, Серкан не бива да научава за това. Даже не желае тази тема да се отваря отново. Дискретността на Ферит ще бъде възнаградена.

Айдан се отбива при Серкан. Поговорили са малко с Еда. Казала, че договорът им е приключил. И се сбогувала. Така или иначе...знае, Селин иска да се върне при него. Ще отиде ли да поговори с нея? Ще отиде. Чудесно. Селин е човекът, който би се отказал от всичко, заради него. Еда казала ли е нещо за него? Не, само че е изпълнила договора. Тази вечер щяла да заминава за Италия. Тази вечер?

Алптекин разказва на Айдан за инцидента от миналото.

Еда се извинява на момичетата, направила е грешка. Обещават си повече да няма тайни между тях. Еда им съобщава, получила е стипендия, заминава за Италия.

Еда се е обадила на Селин, трябва да говорят.

Sunglasses
Това е другата сцена, която прескачам, когато гледам епизода. Не мога да издържам да гледам...Еда изтръгна сърцето си...Ах, Серкан!
Великолепно изиграно от Ханде, поне на мен ми въздейства много.

Еда: Селин. Серкан те обича. Но не ти го признава.
Селин: Еда. Много ми е неудобно в момента, ти си му годеница, как може...
Еда: Не съм му никаква годеница. Никаква не съм му. Подписахме договор помежду си.
Селин: Еда, какво говориш?

Еда: Ние...Със Серкан се запознахме малко преди годежа ви с Ферит. Серкан измисли тази идея с годежа, за да се разделиш с Ферит. И тя сработи. Единственото, което трябва да направиш, е да говориш с него. Той няма да говори с теб. От гордост нищо няма да ти каже. Познаваш го.
Селин: Шегуваш се. Значи, онзи договор, който открих, е бил истински? Но защо? Не разбирам?
Еда: Серкан те иска обратно в живота си. Какво друго има за разбиране? Грижи се за себе си, Селин.

Awakening Joseph Heath

Скрит текст:

Алптекин съобщава на Серкан, Ферит вече ще е акционер в холдинга. С не много голям дял. Ще го обяви на следващото заседание на Борда. Но иска да уведоми Серкан преди това. Може Серкан да е прав, може той да греши. Винаги е искал най-доброто за него, мислел си, ако го притиска достатъчно, Серкан няма да греши.

Серкан: Брат ми...Две седмици, след като почина, две седмици по-късно, ме изпратихте да уча в чужбина. На тази крехка възраст, по ваша вина...Вече не се доверявам на никого, освен на себе си. Затова няма как да си ме пазил от грешки. А този разговор...Доста е закъснял.

Обажда се на Еда. Разбрал е, че тръгва тази вечер. Не иска ли за последен път да се разходи със Сириус?

Еда: Много бих искала, но...Сбогом, Серкан Болат.
Серкан: Не ме карай да казвам „сбогом“, Еда Йълдъз.

Изпращат Еда...Серкан също е там. В колата, зад завоя.

Лек път Еда, вече ни липсваш.

Таксито на Еда тръгва, Серкан се обажда на Селин. Къде си? Чакай ме, идвам. Потегля...
Слуша песента. Изплуват спомени от миналата вечер, Еда, молбата му към нея. Чете бележката й. И прави обратен завой.

„Не ме гледай с очите. Гледай ме със сърцето си.“

Positive Prospects

Еда: Какво искаш от мен?
Серкан: Да говорим.
Еда: Ще полудея! Какво ще говорим? Защо не ме оставиш на спокойствие?
Серкан: Не мога да те оставя, Еда.
Еда: Виж, достатъчно! Стига вече, изморих се! Писна ми. Не разбираш ли?
Серкан: На теб ти писнало? На теб? Бъди сигурна, че на мен ми писна. Постоянно си в ума ми, във всяка моя мисъл. Взе разума ми, взе ми живота. На мен ми писна, Еда....... Еда, не си тръгвай. Не си тръгвай, Еда=

Еда: Дай ми една причина, за да остана, Серкан. Една единствена причина.
Серкан: Лудо влюбен съм в теб.

Psychological Drama Theme 1 Lorne Balfe

"Хубави сте, но сте празни - продължи малкият принц - За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза." Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

И още: Sunglasses

Марги, Hug

Лек ден на всички! Flowers Hibiscus

# 352
Дилеми, ⚘
Керем и децата

# 353
# 354
Инфо:
През тези седмици IMDb STARmeter #KeremBürsin заема следните позиции:
#6 в Турция
#4859 в световен мащаб

а #HandeErçel:
#8 в Турция
#6420 в световен мащаб

Gift Heart

П.С.
Дилеми, Hug

# 355
Дилеми, благодаря за труда ти. Kissing Heart

Нося целувки за вас от Мави като извинение за отсъствието ми напоследък.

Денонощието не ми стига за всичко, но все ще намеря време за един сериал, ако нашите решат да се появят по телевизията този сезон, но май вече няма такива шансове. Ще си чакаме да снимат за Нетфликс и да излъчат сериалите след 1 година, ако имаме късмет. Grinning

# 356
Ново от Керем

# 357
В седмичната класация на Dizi Ve Filmler за "Най-обсъжданите актриси между 16 септември и 23 септември", Ханде заема 6-та позиция Simple Smile

Gift Heart

# 358
Ново от Turkcell

# 359
Керем има нов пост в Инстаграм Simple Smile

Wink

Общи условия

Активация на акаунт