След конкурсите- а сега накъде?

• 9 591
  • 253
  •   1
Отговори
# 120
Тези неща горе долу ги поизбистрихме.
За мен остава въпроса с журито, който също трябва да се реши сравнително бързичко Rolling Eyes

Предлагам ви да пуснем отделна тема, в която всеки да номинира по 6 човека със съответната аргументация. Идеята ми е в журито да има такива, които се занимават с фотография, такива на които силата им е в колажите/ретуша, и такива на които рамките/картичките са им в стихията. Разбира се ясно разделение няма да има, защото почти всички се занимаваме и с трите. Другото условия е да имат време да висят във форума Joy След приключването на номинациите ще има гласуване. Ако някой може нека доизмисли нещата, защото ме притеснява в крайна сметка да не се окаже така, че в журито  няма от всички "жанрове".

# 121
  • София
Ок, аз давам своите предложения:
За колаж и картичка (и рамка евентуално)  - Jaly, Еми-Джеми, Сейдж, Малена, Тео, Мимс , SheDevil 

За фотография - Додо да поканим  Grinning, инак другите още не ви познавам и не мога да преценя  Blush

За размера - за мен няма значение  Laughing Joy , но вие го уточнете, че не разбирам  Blush

Да са ИЗВЕСТНИ участниците, но снимките да се публикуват АНОНИМНО и на веднъж в края на срока за конкурса!!!
Участниците да НЯМАТ право да гласуват за собствените си творби  Peace
Журито също има право да учавства, но няма право да избере своята творба!!!
Без плагиатства (в смисъл да намерим същото нещо в нета  Joy) , може да се използват готови картинки от нета, но да се предлагат фрии.(знаете какво имам предвид...да не са от фото форуми и т.н.)
За фотография - да е собственоръчно направена и ретуширана САМО, без добавени елементи с ФШ.
Това са моите предложения.АКо се сетя нещо - ще допълня  bowuu  Laughing Mr. Green

# 122
Мога да предложа сайтове със сток фото, като правих темата за ретуш се водих именно от вашите съображения и намерих сайтове със снимки за свободно ползване, и мога да заявя, че са досто добри. Ето няколко от мен, ако сметнете че са подходящи, може да ги ползваме.

http://www.bigstockphoto.com/
http://www.studio25.ro/
http://www.pixelperfectdigital.com/free_stock_photos/
http://www.freefoto.com/index.jsp

Това е като за начало, потърсете и вие, е естествено и този :  http://www.flickr.com/

# 123
Дамаянти, твоите предложения са 7 Mr. Green Относно Додо - честно казано предпчитам да изберем хора, които пишат редовно тук  bouquet И аз не познавам работите на хората, които правят колажи, но мисля да се запозная с нещата им преди да избера кой да номинирам. Някак си имам чувството, че ще им се омаловажат уменията и труда, ако предложа външен човек Grinning

Искате ли да пусна отделна тема с гласуването за жури?

И може би все пак трябва да уточним как точно ще се смята крайната оценка. Победителят ще се избира само от журито или ще се взима някаква средна оценка. Примерно глъсът на всеки от журите се брои за 8 гласа, прибавя се към гласовете на булката и общия сбор се дели на две newsm78

SheDevil, благодаря  bouquet Ще е хубаво да ги постнем по късно в темата с условията на конкурса.

# 124
  • София
Според мен, ако започнем да глсуваме една седмица за жури и т.н. нещата ще се проточат.Аз нямам нищо против редовно списващите в тези теми да определят журито и да започваме.
Мики да пусне условията, журито, ще има ли пак задължителни елементи, размери пр.  и да започнем с творбите.Да се определи дата до която ще е, на следващият ден да се качат творбите някъде (мултипли или уебшотс) и да започне оценяването за 3 дена.Да се обяват победителите и да се започва офанзивата по изваждане на снимки  Hug

# 125
Хей, а стана ли ясно вече коя творба на кого е, защото и аз никой не познавам още, но при рамките специално, понеже всичките ми харесваха гледах за техника(дето я нямам Mr. Green).
Та ще ми се журито да е с опит.
И кога ще ни отделите нас аматьорите най- сетне... Hug и да ни поощрите малко? Laughing

# 126
Ооооо едва ли някой има нерви да точим нещата цяла седмица по избор на жури Mr. Green Пък и не пречи нещата да си вървят успоредно. Правилата на конкурса да напишат, да се обяви началото, а пък ако на някой му се мисли дълго, може да си гласуваме за жури и след обявяване на начолото на конкурса, но честно казано не го препоръчвам Grinning

# 127
За фотографията, мисля журито да е от майките, пишещи във фотографската тема. Всички са много добри, и се правят много хубави коментари по снимките. Мисля, че съвсем спокойно, могат да излъчат жури, на ниво. Hug
За колаж и картичка.....колко човека трябва да е това жури? Дамаянти, аз не съм на нивото на другите предложени, така че не ме спрягайте. Mr. Green Joy Joy

# 128
Тео, точно пък за теб адски много държа да си в журито Crossing Arms За да не ме обвинят в шуробаджанащине мога веднага да се аргументирам:
- художествено образование
- собствени идеи различаващи се от масовата "продукция"
- стил
- мисля, че в ретушо - колажите няма втора като теб

Отивам да карам кънки, вие мислете Grinning

# 129
 #Crazy

Без коментар. ooooh!

Загубих ума и дума!!!!! Confused

Благодаря ти! Hug Дано поне една съвсем малка част, да е вярно. Поне за образованието, позна. Joy Joy Joy

# 130
luluto съгласна съм с теб за журито, трябва да се пусне тема, защото доста от майките във фотошопската тема може да не са прочели, и да си дадам мнението. Освен това да се обсъдят нещата заради момичетата които ще участват- ама как го написах  Sick т.е. да им стане ясно, за да няма после, тоз` не чул,  оня не видял.  Grinning
За фотографската категория - естествено че ще са мами от фотографската тема.   bouquet

# 131
нямаше ли днес да приключим конкурса?

# 132
Днес ще е.
Сега се чух с микки. Каза, че има гости и тазе нощ ще спре гласуването.

# 133
Я и аз, като посещаваш фотографската тема, да кажа нещо в тази тема  Laughing

Имам предложение за жури за раздел "фотография" - Рали, Лулу, Фрида, Трислон (изредила съм имената им без никаква идея за степенуване)   bouquet

Много ми харесват снимките им, смятам, че са много добри, винаги дават креативно мнение и съвети, имат "око" за фотография и ...... абе, смятам, че това са хората.

Това е моето мнение, ако има и друго съвпадащо с него, много ще се радвам  Peace

# 134
За журите имам поглед само върху фотографките.
Само тях мога да препоръчам.
За рамките и колажите оставям на вас.
Аz като Лия, също предлагам Лулу, Рали, Трислон.
За Тео не zнаех, че е с худ. обраzование.
Май и аz съм с такова, ама в друга сфера. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт