Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 743
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
  • Paris, France
За тъмни и цветни дрехи ползвам Ariel Odor defense. Всичко се изпира много добре и мирише божествено. Маха петна от трева, кръв, кал. Отчасти маха и петна от храна. Не променя негативно цветовете и бялото по дрехите с много контраст си остава бяло.

https://www.carrefour.fr/p/lessive-liquide-active-odor-defense-a … iel-8700216110617

С него пера и цветните хавлии.

# 676
  • Mediterraneo
От 1-2 пъти няма да избелеят черните дрехи, но с по- дълга употреба ще си личи веднага. Няма да забравя един колега все се оплакваше, че в сравнение с моя черният му суитчър изглежда винаги сив( униформено горнище); направо го досрамяваше като сме един до друг. Оказа се, че си пере всички дрехи с прах за бяло, марката не се сещам.

# 677
За петна от храна, кал, трева мога да похваля само Persil Megaperls. Без допълнително третиране, накисване и тн. Използвам предимно за цветно, бели дрехи почти нямаме и освен цената, за друго не мога да се оплача
Писала съм и преди, че махна петна от бебешки пюрета от дрехи, които бяха минавали през сушилнята.

# 678
Здравейте!

Отдавна не съм влизала в темата, прочетох последните 20 страници, но не попаднах на информация за Персил сензитив прах, защо не се намира вече по магазините Flushed Дъщеря ми е с атопичен дерматит и от бебе я пера само с него, като ползвам и течния за дрехите по които има петна от храна. Ако някой има информация ще се радвам да споделите Flowers Hibiscus Резервният ми вариант е да взема ДМ сензитив прах, ако няма да го има Персила Confused

# 679
Здравейте!

Отдавна не съм влизала в темата, прочетох последните 20 страници, но не попаднах на информация за Персил сензитив прах, защо не се намира вече по магазините Flushed Дъщеря ми е с атопичен дерматит и от бебе я пера само с него, като ползвам и течния за дрехите по които има петна от храна. Ако някой има информация ще се радвам да споделите Flowers Hibiscus Резервният ми вариант е да взема ДМ сензитив прах, ако няма да го има Персила Confused
Има го в Метро - https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X343735/0032/0021/Persil-Powde … e-0-9%D0%BA%D0%B3

# 680
  • до най-прекрасния мъж
Идеи с какво да премахна пръски от бензин по зимно яке? Вчера ММ ремонтира резачката и се напръскал с бензин (има и масло в него, едно синьо, може да сте го виждали). Пръсках с обезмаслител, изпрах на 40°С, като оставих обезмаслителя да поседи 1 час, но уви. Сега го вадя от сушилнята и мазните петна си седят. Бледи, но ги има. Якето е тъмно на цвят, тоест няма оцветяване, а по-тъмно мазно петно.

# 681
Поръси с талк/ пудра, ама на дебел слой и през кърпа изглади. Гледай да не е на много висока температура, но ти си знаеш де 😊

# 682
  • Paris, France
Ако съветът на petiaivanov Не помогне - натриева или калиева сода се правят на паста с гореща вода се натриват по петната и се пере с гореща вода и малко прах. Ако и това не помогне -  амоняк на петното и 2 цикъла в пералня с възможно най-горещата вода, която дрехата издържа. Второто пране е за аромат, с прах или течен, защото амонякът мирише на пикня. Гарантирам за амоняка.

# 683
  • до най-прекрасния мъж
Nevena, под натриева сода какво имаш предвид, сода бикарбонат ли? И двата вида, които си ми посочила, не са ми познати. Някакво друго наименование имат ли? Ако ли не, ще ходя да търся талк утре, или амоняк. Но този амоняк къде се продава всъщност?

# 684
Амоняка се купува от аптека. 10 % е ок

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 22:44 от JustMila

# 685
Nevena, под натриева сода какво имаш предвид, сода бикарбонат ли? И двата вида, които си ми посочила, не са ми познати. Някакво друго наименование имат ли? Ако ли не, ще ходя да търся талк утре, или амоняк. Но този амоняк къде се продава всъщност?
Сигурно има различни концентрации, но аз не разбирам и не се наемам да кажа каква концентрация няма да увреди дрехата, ако изобщо уврежда:
https://aptekamedea.bg/amonyak-10-50ml-khimaks-v1

# 686
  • Paris, France
Натриевата сода е сода бикарбонат, да, NaHCO3. Тройката е малка, под кислорода, но нямам такава на клавиатурата. Калиевата сода е калиев бикарбонат - KHCO3. Тя е по-силно разтворима във вода от натриевата (при еднаква температура).

Течен амоняк в голяма бутилка от 1 литър купувам от супермаркета. Стига ми за години. Ползвам за чистене на газовата печка, на загоряло, посивяло сребро, освен на мазни петна. Маха и остатъци от сапун из банята.

# 687
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ти за поясненията. Имам сода бикарбонат, ще пробвам днес и ще напиша резултата. Дано подейства при положение, че вече веднъж е изпрано и изсушено якето. Тъмно зелено е и петното не е голямо, но мен ме дразни и го виждам.

# 688
Мъж ми е имал такива поражения, чистила съм ги със спот, някои по 2,3 пъти третирани. От дънки и якета като материи.

# 689
  • до най-прекрасния мъж
Натрих го, сега ще го пусна и ще видим какво ще стане. Още като го намокрих, водата се оттегли от петното, тоест стои си мазно доста. Стоя към час натрито.
Програмата ми за якета е до 40°С, дано стане. На якето пише да се пере до 30°С, на 40°С нищо му няма.

Общи условия

Активация на акаунт