Перилни препарати и омекотители - 76

• 52 746
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Да се лъже окото...да.

На мен не ми пречи.

На мен пък ми пречи, доста и то! По принцип грубо си ги смятах така - приблизително 10 кг прах за 100 пранета, 6 кг за 60 пранета и т. н. Сега вече с концентрираните прахове, тези граници се размиха, но продължавам и се надявам и в бъдеще да мога да пера с по-концентрирани препарати. В момента съм с Персил https://www.emag.bg/avtomatichen-preparat-za-cvetno-prane-persil … 392/pd/D7WZQ4YBM/
По старото ми правило 3,3 кг би трябвало да е за 33 пранета (грубо сметнато), а то е за 60.
Ако не е на живот и смърт, никой не може да ме накара да си купя 9 кг Персил (примерно) за 60 пранета (само)! Wink

# 661
Може да няма зареждане. В приложенията на Росман и ДМ са налични. Цяло лято и есен ги виждах във филиалите където бях. Понякога на акция се изчерпват някои марки.

# 662
И още нещо: От няколко месеца не виждам по магазините в Германия и Persil Megapearls. Не знам дали е временно или нещо по-постоянно, т.е. е спрян от производство. DM, Rossmann, Kaufland, не съм виждал...

В тези, от които пазарувам аз го има още. В съседна страна вече е над 10 евро пакета за 17 пранета. Преди беше 7 и нещо.

# 663
Да се лъже окото...да.

На мен не ми пречи.

На мен пък ми пречи, доста и то! По принцип грубо си ги смятах така - приблизително 10 кг прах за 100 пранета, 6 кг за 60 пранета и т. н. Сега вече с концентрираните прахове, тези граници се размиха, но продължавам и се надявам и в бъдеще да мога да пера с по-концентрирани препарати. В момента съм с Персил https://www.emag.bg/avtomatichen-preparat-za-cvetno-prane-persil … 392/pd/D7WZQ4YBM/
По старото ми правило 3,3 кг би трябвало да е за 33 пранета (грубо сметнато), а то е за 60.
Ако не е на живот и смърт, никой не може да ме накара да си купя 9 кг Персил (примерно) за 60 пранета (само)! Wink

И какво общо имат турските прахове че ме цитираш?
Не ми пречи да пера със скип от 2.925 кг за 45 кг..това казах.
От къде дойде тоя Персил 9 кг??

# 664
"Маркетолозите са преценили, че въпреки по-големите разходи за транспорт, по-големите опаковки привличат вниманието на домакините и се продават по-добре." - TAED
"Да се лъже окото... да." - Тета

Просто си продължила и потвърдила мисълта на ТАЕД, съжалявам, че съм цитирала само теб, моя грешка. Всеки изразява СВОЕТО мнение, нали? А моето мнение е, че няма как "да ми хване окото" (с какво да се излъже не ми стана ясно) по-голямата, следователно и по-тежка опаковка, с която ще изпера доста по-малко количество дрехи.
Големите, шарени пакети ме радваха в ранна детска възраст, която беше много отдавна, уви! И не е нужно да търсим "под вола теле", нали?!? Просто подминавай постовете, с които не си в съгласие, лесно е! Smirk

П.С. Примерът, който дадох с 9-те кг за 60 пранета също беше произволен.
https://www.emag.bg/persil-magic-of-the-rose-prah-za-prane-avtom … 316/pd/DC6DVCYBM/

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 20:56 от cabochard

# 665
То не зависи от теб...това се предлага вече...
Купуваме каквото произвеждат...
За жалост е така. Нас никой не ни пита.

# 666
Дори не съм си и помислила, че зависи от мен. На пазара се намират различни концентрирани варианти на прах, така че всеки сам преценява дали да си мъкне торбата от 9 кг или скромния пакет - 3.3 кг (почти една трета от първия), с които ще се изпере еднакво количество - 60 пранета. Аз лично предпочитам официален внос и такива купувам. Всеки има право на избор.
Посочените цифри са отново примерни, базирани на случаен преглед на наличности и варианти из мрежата. Wink

# 667
За съвсем друго ставаше въпрос...ама явно не се четем.
 Говорехме, всъщност Таед спомена, че СУПЕРконцентрирани вече нямало.
Има си обаче КОНЦЕНТРИРАНИ.
Ти обаче /ни в клин ни в ръкав/ намесваш НЕконцентрирани тип турски от по 9 кг торбата .

И аз не мога да те разбера...кой те кара да купуваш 9кг торби, като има 3 кг торби?

# 668
Има ли някакъв риск при пране на тъмни дрехи с този течен ариел и какво е предимството спрямо другите варианти:

# 669
Има, ще избелеят. Това е за светли/ бели неща.
Чак пък предимства….
Струва ми се, че това не е оригинална опаковка….

# 670
Ако има избелители, то те са оптични, не на кислородна основа и избеляването ще е само оптическо, не реално. Когато се изперат с др.препарат...то ще изчезне.

# 671
Ако има избелители, то те са оптични, не на кислородна основа и избеляването ще е само оптическо, не реално. Когато се изперат с др.препарат...то ще изчезне.
И какво хубаво има в това черната ми блуза да изглежда избеляла?
От опит ще ти кажа, че не изчезва напълно и винаги дрехите си изглеждат избелели и стари. Правила съм тази грешка и съм се научила да си използвам препаратите по предназначение.

# 672
  • Paris, France
Не го харесвам този Ariel. Цветното избелява от него, а петната по бялото си седят ☹. Има и леко сладникава миризма на роза. Не бих си го купила.

# 673
Има, ще избелеят. Това е за светли/ бели неща.
Чак пък предимства….
Струва ми се, че това не е оригинална опаковка….

Благодаря за отзивите. Снимката е от еМаг, а цената уж е добра, просто никога не съм пробвал този вариант на Ариел.

# 674
Тези препарати съдържат оптични избелители. Черни и много тъмни цветове могат да изглеждат леко избелели, а по-ярките изглеждат по-свежи.

Общи условия

Активация на акаунт