Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 308
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
С центрофугата много внимателно, защото някои изкуствени пълнежи се степват необратимо. Програма за синтетика или за фино пране, няма нужда да е много дълга, и с допълнително изплакване че винаги остава препарат в пълнежа.
Бих го сушила на въздух, легнало по възможност. Само за естествения пух е по-добре в сушилня.

# 571
  • Paris, France
Бих го изпрала на деликатна или програма за синтетични тъкани с течен препарат за цветно ако е тъмно. Ако има петна, препарат директно на петното, едно пране на студена вода или 20° ако имате избор на температури и после може второ пране на 30 или 40°. Якета центрофугирам на 800rpm за да не ги похабявам, но съм центрофугирала и на 1200, 1400 и не мисля, че нещо има стана. После на закачалка на релсата за пердето на ваната да съхне. Може първо легнало ако е много тежко и дълго. По някое време обръщам обратно да изсъхне вътрешността. Досушавала съм на парното за да е идеално сухо, но само на слабо парно, не повече от 45°С да е радиаторът.

Може да се досуши в сушилна ако е вече почти сухо, програма деликатни или синтетика.

Ако пералнята ви няма опция да суши без да пере (да, да, и такива съм виждала. Евтините Индезит) може да изберете деликатна + сушене, но аз не бих сушила мокро яке.

# 572
След като нямате 40 градуса, избирате програма на 30 градуса, около час е достатъчно. Якета с изкуствен пълнеж центрофугирам на 1400 оборота. Сушене на програма микс.

# 573
То зависи най-вече от това дали е добре капитониран пълнежът. Ако не е, би се събрал всякак според мен. А ако е, тогава "носят" много на центрофугиране.

# 574
Благодаря ви много за отговорите.

За изпиране мога да избирам на каква температура да е, само за сушенето не мога.

Относно разпределението на пълнежа, якето е капитонирано, но в рамките на отделните отделения, пълнежът за съжаление не е добре фиксиран. До сега съм го давала само на химическо и от там като го взема пълнежът по отделенията е събран в някой карй или по средата на куп.

# 575
Аз съм убедена, че ако изберете програма за пране 30 градуса, това ще е нещо от типа синтетика, съответно сушенето за тази програма ще бъде съобразено със синтетиката и ще бъде на по-ниски градуси. Досега не ми се е случило вата на яке да ми се събере в някой край. Зимата носим якета.

# 576
Тоест казваш, че мислят за нас и го правят (и за нас)? Wink
Доообре....
Дори да е така..това не отменя собственият им интерес, който съм убедена, е водещ Grinning

Нищо подобно не съм написал. Четете внимателно.

# 577
Какво ви е мнението за течни препарати и омекотител за пране на The Pink Stuff (Bio версията)?

# 578
Здравейте,взех си Персил течен от едно момче.Праховете са от Белгия и Австрия.Персила е гъст и изглежда добре,но никъде няма срок на годност или дата на производство.Питах момчето,каза че и той не вижда срок и предложи ако искам да ми върне парите.Както казах изглежда добре,не е разреден,но това със срока ме притеснява.Предлага и Ариел и на него каза че пише до 2026,но на Персила наистина не пишело нищо.

# 579
Възможен фалшификат?

# 580
Много вероятно.

При наличието на толковаааа сайтове и магазини...да купуваш от....момче...без коментар.

# 581
Защо си мислите, че като течният препарат е гъст, то той задължително е хубав?
Сгъстяването е търговски трик, за да си мисли потребителят, че е инвестиран много “мат’рЯл”. Сгъстяването на течността не е от влагането на мнооого активни съставки, които имат отношение към изпиращите свойства на препарата, а се дължи на сгъстители — манипулация му викат на това.

# 582
Много вероятно.

При наличието на толковаааа сайтове и магазини...да купуваш от....момче...без коментар.
Имаме общи познати!Точно от магазин взех Ариел,който беше супер разреден,затова реших да взема по препоръка.Човека е свестен,предложи да ми върне парите.

# 583
Не коментирам. Глава всеки има на раменете си.

# 584
Защо си мислите, че като течният препарат е гъст, то той задължително е хубав?
Сгъстяването е търговски трик, за да си мисли потребителят, че е инвестиран много “мат’рЯл”. Сгъстяването на течността не е от влагането на мнооого активни съставки, които имат отношение към изпиращите свойства на препарата, а се дължи на сгъстители — манипулация му викат на това.
Масово е това схващане - и за перелни и миещи препарати, и за тъпия Доместос колко се наслушах как бил по-силен от обикновена белина щото нали виж какъв е гъст пък тя като вода... Айде, за вц е удобно да е гел, но като мият пода ми е загадка какво му е предимството и пак дават луди пари че бил по-гъст... сякаш има разлика като и без това го сипват в кофата с вода за мопа.

Общи условия

Активация на акаунт