Перилни препарати и омекотители - 76

• 53 297
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
На мен ми е доста рядка и слаба течната белина. Последно купувах течна преди два месеца....не съм доволна от резултата.

Доместосът ми изкарва дълго време. Лесно се дозира, пени се като разбъркам водата в кофата после, за тоалетна ми е идеален.

Течната дори мирис почти нямаше. Боза.

# 586
Здравейте,взех си Персил течен от едно момче.Праховете са от Белгия и Австрия.Персила е гъст и изглежда добре,но никъде няма срок на годност или дата на производство.Питах момчето,каза че и той не вижда срок и предложи ако искам да ми върне парите.Както казах изглежда добре,не е разреден,но това със срока ме притеснява.Предлага и Ариел и на него каза че пише до 2026,но на Персила наистина не пишело нищо.
НЯмаше ли някаква кодировка на дата на производство при Персил. Мисля, че не пишеше директно датата.

От сайта на Персил:
https://www.persil.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BF%D1%8 … %D1%81%D0%B8.html
Каква е трайността на перилния препарат?
Перилните и почистващите продукти нямат срок на годност за разлика от хранителните продукти, където това е правно изискване. Нашите перилни и почистващи продукти ще бъдат годни в продължение на много години, ако се съхраняват на хладно и сухо място. Въпреки това течните перилни и почистващи продукти не бива да се съхраняват при много ниски температури, т.е. да не се излагат на замръзване.

От продуктовият код върху нашите продукти потребителят не може да разбере възрастта на продукта, тъй като това е кодирана информация. Можете да разберете дали даден препарат е все още използваем по неговия външен вид, мирис и консистентност. Например, ако прахът за пране в кутията е станал на буца, това означава, че е абсорбирал много влага от околния въздух. Той вече не може да се дозира правилно или да се разтваря във вода и затова не бива да се използва.

Ако стар перилен препарат като описаният по-горе все още „изглежда нормално“, може да се дозира и се разтваря лесно, не се колебайте да го използвате. Въпреки това, Ви препоръчваме да изберете дозировката за силно замърсено пране, тъй като действието на някои съставки, например избелващи агенти и ензими, може да се влоши с течение на времето. Ако продуктът е с лош външен вид и консистентност, моля, изхвърлете го по съответния начин.
 "

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 17:35 от petiaivanov

# 587
Белината е боклук . Свършва бързо , не почиства почти . Доместос е с удобна опаковка , а и съдържа ПАВ , доколкото ми е известно .

# 588
Аз говорех за хора които изрично с цел дезинфекция смятат че Доместос е по-силна белина от белината (знам, на мен също ми прозвуча смешно), като основанието за това е че е гъст гел... В това няма никакъв смисъл - това дето чисти и това дето сгъстява са две отделни неща, без връзка. Също както при перилните препарати, откъдето и стана дума първоначално.

# 589
Ами за мен е по-силна белина. Писах вече защо. Онова дори не миришеше на хлор..едва едва...

# 590
НЯмаше ли някаква кодировка на дата на производство при Персил. Мисля, че не пишеше директно датата.

От сайта на Персил:
https://www.persil.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BF%D1%8 … %D1%81%D0%B8.html
Каква е трайността на перилния препарат?
Перилните и почистващите продукти нямат срок на годност за разлика от хранителните продукти, където това е правно изискване. Нашите перилни и почистващи продукти ще бъдат годни в продължение на много години, ако се съхраняват на хладно и сухо място. Въпреки това течните перилни и почистващи продукти не бива да се съхраняват при много ниски температури, т.е. да не се излагат на замръзване.

От продуктовият код върху нашите продукти потребителят не може да разбере възрастта на продукта, тъй като това е кодирана информация. Можете да разберете дали даден препарат е все още използваем по неговия външен вид, мирис и консистентност. Например, ако прахът за пране в кутията е станал на буца, това означава, че е абсорбирал много влага от околния въздух. Той вече не може да се дозира правилно или да се разтваря във вода и затова не бива да се използва.

Ако стар перилен препарат като описаният по-горе все още „изглежда нормално“, може да се дозира и се разтваря лесно, не се колебайте да го използвате. Въпреки това, Ви препоръчваме да изберете дозировката за силно замърсено пране, тъй като действието на някои съставки, например избелващи агенти и ензими, може да се влоши с течение на времето. Ако продуктът е с лош външен вид и консистентност, моля, изхвърлете го по съответния начин.
 "
Благодаря Ви?

# 591
Как да разбера кога е произведен перилният препарат и докога е годен?
На перилните препарати, произведени за българския пазар, задължително е отпечатана дата на производство или датата, до която продуктът е годен. На продуктите на Хенкел и на Юниливър е отпечатана датата на производство, на продуктите и P&G - крайната дата на срока на годност, а датата на производство е под формата на код.
Срокът на годност на праховете на Юниливър и P&G е 2 години; на Хенкел – 3 години.
Срокът на годност на течните на P&G и Юниливър е 2 години; на Хенкел – 3 години.
Срокът на годност на капсулите на P&G, Хенкел и Юниливър е 18 месеца.
Срокът на омекотителите е между 18 месеца и 3 години и е добре да се гледа опаковката
При перилните препарати, произведени за чужбина, има само код, защото законодателството не изисква на такъв тип продукти да се обявява срок на годност. При P&G и Юниливър принципът е един и същ: първата цифра от кода е годината на производство (5 – 2015, 6 – 2016, 7 – 2017), следващите три цифри са номерът на поредния ден от календарната година (напр. за 2016 г. 010 – 10 януари, 268 – 24 септември, 356 – 21 декември). Следващи цифри или букви показват производствената площадка и часа на производство.
Sign Exclamation Перилните препарати остават безопасни и могат да се ползват след изтичане на срока на годност, но е напълно възможно качеството на изпиране да е понижено поради разрушаването на активни съставки като избелителите и ензимите.

От първа страничка на темата...поне преди това важеше.

# 592
Ами за мен е по-силна белина. Писах вече защо. Онова дори не миришеше на хлор..едва едва...

Главното предимство на сгъстения хлорен избелител (тип Доместос) е, че се задържа върху повърхността на тоалетната след нанасяне. Концентрацията на хипохлорит не е по-висока от тази в обикновената белина, но съдържа и малко количество ПАВ.
За да са ефективни, такива препарати трябва да се съхраняват при по-ниска температура защото топлината ги разлага бързо.

# 593
Здравейте,

Как мога да отстраня фон дьо тен от плетен бял пуловер? Не става въпрос за леко зацапване, а сериозно количество, с което го опръсках.

# 594
Има значение и материята на пуловера каква е, че не всяка носи на много третиране или с какво да е.
За грим бих опитала с мицеларна вода, върху тампон и притискане и попиване. Не такава с разни масла, естествено. Ако е голямо количество фдт сигурно първо бих обрала колкото мога с мокри кърпички.

# 595
Аз с кашичка от прах с избелители и вода...бих натъркала леко и оставила да постои на петното.

# 596
  • Paris, France
Дъщеря ми редовно ми хвърля такива пуловери. Слагам директно на петната течен Mir за вълна и пускам на синтетична програма със студена вода. Ако няма копче за студена - 20° избирате. После още веднъж на 30° синтетика и е като нов. Ace не помага.

Важно е да се ползва омекотител, защото той затваря влакното и така петната седят на повърхността и не се впиват в тъканта.

# 597
Здравейте. Купих това яке. Как и с какво да го пера? На етикета е отбелязано единствено пране на 30 градуса.
Виж този продукт в ABOUT YOU:

https://m.aboutyou.bg/p/marikoo/funktsionalno-palto-zimtzicke-42 … _campaign=product

Смъкни приложението сега:

https://app.adjust.com/hdfs9w4?deep_link=appaboutyou://p/marikoo … zimtzicke-4279435

# 598
  • на дъното
Здравейте 🙂
Не знам дали тук е мястото,но да попитам🫣
С какво да махна накапано с латекс от дънки?
Благодаря ви 🤗❤️

# 599
Латексът е водоразтворим. Търкай хубаво на ръка, само с вода и после изпери на дълга  програма.

Общи условия

Активация на акаунт