Домашното насилие – тема №5

• 44 226
  • 963
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Когато нормален човек се сблъска с такова ненормално явление, психиката му крещи за някакво обяснение, за да може да го смели по някакъв начин.

Иначе, като общо психиатричната помощ в България е не ниво минус 10 и като продължава да е така, тази тема ще продължава да се пълни.

# 901
Аз четох, че се е опитала да се самоубие. Ужасна история....

То вече е късно каквото и да се каже. Не винаги има обяснение, което  нормалният мозък да може да разбере.

# 902
Иначе все още не се твърди, че са и повдигнати обвинения, само е задържана.

# 903
  • Deutschland
Първо ще й правят психиатрична оценка 🤷

# 904
Първо, още днес трябва да й повдигнат обвинение и прокурорско задържане за общо 72 ч., т.е. още 48 ч.
После до вторник - трябва съд да вземе решение за задържане под стража (арест).
И след това е психо оценката. Тя не се прави за 1-2 ч, а отнема седмици, мисля.
За децата - ами, нямам думи.

# 905
Отново пореден жесток случай, жалко за невинните дечица.
И да е била с остра психоза или да са видели нещо нетипично в поведението на майката, странични хора трудно ще вземат инциатива да се обаждат за помощ, освен ако нещо директно не ги застрашава. Те са били там едва от 3 дни, почти непознати за околните. От друга страна, за да се наврат в това таванско помещение в другия край на страната и то по средата на учебната година, струва ми се, също не е никак случайно. Не е задължително да е имало домашно насилие. Рязката смяна на средата е стресираща не само за децата, промяната в стандарта - също. Ако са свикнали да живеят по един начин, вече не толкова според възможностите, сблъсъка с новата действителност и загубата на стабилност понякога могат да са катализатор за много неща.
Единственият плюс, ако въобще може да се каже, че е такъв, е че по време на този ужас децата са спели, а не са били будни. Да почиват в мир душичките.

# 906
Ми тя ако се повдигне няколко нива нагоре психиатричната помощ, няма да остане човек без диагноза и лечение. Психичното здраве нито се възстановява, нито се поддържа лесно. Сега да дойде пак някой да ме пита какво значи устойчивост и адаптивност.

# 907
Ако изобщо изначално съществува психично здраве, което да се възстановява.
Неслучайно съществува догмата за първородния грях.  
Всички се раждаме болни и увредени и това, че повечето хора не влизат в новините не значи, че са в цветущо психично здраве.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 21:42 от Medeaa

# 908
Мда, няма здрави, имало непрегледани Grinning
Казват някои специалисти. Може и да са прави.

# 909
  • Deutschland
Майката е направила самопризнания.

# 910
Нищо не може да оправдае тази жена, каквато и психоза да е имала, да е убила себе си. Мръсен гаден изрод, тази история ме покърти и не съм решила повече да не гледам новини.
Мисля, че всички родители трябва да минават психиатрични оценки преди родителство и по време на родителство, ако трябва всяка година, след като има луди до такава степен, че да убие децата...... докато са спели, божичко...това че са спели не означа, че е станало бързо за тях. Cry Това е най-тежката история в тази тема, най-ужасното съсипващо нещо. Милите дечица, божичко Cry
И как така били обгрижени според хората като са живели в някаква дупка таванска и се местят по този начин в училищна възраст! Да вкарват в затвора и бащата също, щом не е направил нищо.

# 911
Семейството са живеели преди това в Ахелой, а във Вакарел са били само от 3 дена, за да търси мъжът работа в София. Не им е било лесно, едва ли някой иска да няма дом и да си разкарва децата по различни градове. Според всички психиатри, които дават мнение, тази жена трябва да е давала явни признаци, че не е наред, много преди тази трагедия. Очевидно никой не й е обърнал внимание...! Приятели казват, че децата са били гледани здравословно, ходели са на различни курсове. Не са били неглижирани. Кога и как е изтрещяла майка им, сигурно само най-близките знаят, а те ще се обвиняват до живот. Защо не пишат за какви признаци да следим, вместо само да казват - има признаци... Утре някой мъж с изтрещяла жена ще си мисли, че леко се е ядосала, докато тя замисля убийство. По дефолт никой, никога, никъде не предполага майка да посегне на детето си,  нали?

# 912
Да, защо не кажат кои са признаците наистина, за да следим.

# 913
  • Варна
Колкото и да е изтрещяла не е посегнала на себе си обаче...

# 914
Много хора в труден момент може да кажат: "Не мога повече" "Не издържам" и подобни. И впоследствие нищо лошо никому няма да направят реално. Какво казват и как се държат истински психически побъркалите се хора, за да ги отличи човек..?

Общи условия

Активация на акаунт