Домашното насилие – тема №5

• 44 289
  • 963
  •   1
Отговори
# 885
  • София /Абсурдистан
Преди малко разбрах за убитите деца, подозират майка им. Изтрещяха тези хора съвсем ...
https://nova.bg/news/view/2025/02/01/485862/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D … 0%BC%D0%BA%D0%B8/

# 886
Когато ги е родила, сигурно си е била добре психически. Кой от нас знае кога може да се побърка?
Жалко, че никой не е усетил колко е опасна и да я спрат. Трагедия. Това сигурно не е станало за ден два, просто няма процедури за помощ в такива ситуации Sad

# 887
  • Deutschland
В разни майчински групи се опитват да оправдаят тази жена. Сринала се била, кой знае какво е преживяла.
Каквото и да преживяваш, нищо, ама нищо не оправдава убийството и то на собствените ти, беззащитни деца.

# 888
Какви са тия жени, които я оправдават не ми се и мисли.
Като нея сигурно.

# 889
Не мисля, че я оправдават. По-скоро търсят обяснение. Не знам този случай какъв е, но обикновено за да изперка толкова жена, проблемите започват от съпруг-насилник. А ако не е, и е забелязал нещо, защо не е потърсил помощ за нея и за децата си? И аз търся обяснение, не оправдание.

# 890
Аз не търся обясние. За мен всеки убиец е луд под една или друга форма. Но, не смятам, че трябва да освидетелстваме всеки и да го пуснем обратно в обществото. Ужасно тъжно ми стана за децата.

# 891
  • Deutschland
Жената е украинка, мъжът бесарабски българин. Дошли във Вакарел скоро, преди това живеели по морето. Децата били обгрижвани, обичани и нищо не предвещавало случилото се вече 🥺.
Какво се е случило в главата на майката?  Кой знае.
Майчиците по групите пишат следродилна депресия, но тези деца са били големи вече.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 08:59 от Фрау С

# 892
Не знам този случай какъв е, но обикновено за да изперка толкова жена, проблемите започват от съпруг-насилник.

Не е задължително да е насилник. Може да е от ревност.
Синдром на Медея (спомнете си мита за Язон и Медея) – когато майката наранява децата си, за да накаже баща им.
Онази кукувица, която разпространи клип как издевателства над детето си, е същата. Разликата е само, че едната само се гаври, другата направо е убила.

# 893
  • Буркина Фасо
когато жената е насилник-убиец се търсят хиляди оправдания.
когато мъжа е такъв - никакви оправдания не се търсят. Simple Smile

# 894
И на мен това ми правил впечателние. Те и повечето мъже насилници са били малтретирани като деца и имат лоша връзка с родителите си, която най-вероятно ги е извратила до такава степен. Но не виждам екипи от психолози.

Не ме интересува съдбата на тази жена, нито в какво психическо състояние е, само като си представя какво са преживяли тези деца.

# 895
  • Пловдив
Да, убиецът си е убиец. Някои са луди, някои са на границата и я преминават, някои са си просто психопати.
Не бих го отдавала ни на детство, ни на нищо, независимо от пола, не ги споделям тия популярни обяснения - а само на фабрични характеристики. Горките деца.

# 896
А всъщност това трябва да ни интересува. Защото утре ще се случи в друго семейство и ако знаем признаците на такова силно психично разстройство, може други деца да бъдат спасени.

# 897
  • София
"множество порезни рани в областта на шията", докато са спали, в леглото.
Просто не мога да си представя как функционира такъв мозък...

# 898
Децата вероятно са спяли, а и няма значение какво са преживяли. Няма ги! Няма да ги има!
Пак ще се случи. На други хора, и ние пак ще разтягаме локуми по форумите и ще търсим обяснения и оправдания.
Относно функцията на мозъка - има достатъчно изследвания по темата, не се чудете чак толкова, я колко родилки си изхвърлят боклука веднага след раждане; колко отце и детеубийства се случват “от нищото”.

# 899
Напълно нормално е да се търси обяснение и причини.
Това не означава, че се търсят за да се оправдае.

Общи условия

Активация на акаунт