Кристалните и индигови деца

• 100 635
  • 880
  •   1
Отговори
# 120
  • В полите на Пирин планина
Аз не искам теорията да се приеме като истина, а като възможност да бъде такава  Grinning А иначе в спора се ражда истината ...
Всички теории при генезиса си са били отричани - няма нищо ново, което да е било гладко прието. Например се сещам за Теорията на Айнщайн за относителността. И него са го считали за ненормален. Та всичко е относително и липсата на емпирични данни / в момента / не значи, че в бъдеще няма да има. А те може да потвърдят или да отхвърлят идеята за "Индиговите и кристални деца".

А в интерс на истината бяха посочени някои източници и автори. Всеки може да прочете какво са писали и да си направи изводите. За мен тази тема е нова и сега се запознах с нея. Сега я осмислям.

Аз за сега нито подкрепям, нито отричам наличието на нова тенденция в обществото, макар че честно казано идеята много ми импонира. Винаги съм вярвала, че човешкото общество осъзнава и използва много малка част от духовните си способности. Става въпрос за усещането, интуиция, шесто чувство. Тези способности са били много силно развити в някои, считани за примитивни народи - например североамериканските индианци, но са изчезнали с инвазията на белия човек.  Thinking
Аз като книголюбител ще преразкажа отново нещо от мой любим автор, който не знам защо е класифициран като детско-юношески  newsm78 - Карл Май. На някой тук това може да му се стори несериозно, но все пак ... Няма да ви разказвам индиански истории, а за това, което авторът е писал за личността на Винету, за неговата физическа и духовна красота, за невероятната му личност, която е имала изключително силно духовно влияние върху хората, включително и върху примитивни и първобитни такива. Той е имал силно развита интуиция, която му е позволявала почти да предвижда бъдещото развитие на събитията и да се ориентира в пространството, почти като на магия, уповавайки се не на ушите и очите си, а на вътрешното си чувство. Не се знае дали този герой е историческа личност или е плод на въображението на автора, но едва ли това е най-важното.

# 121
нещата които аз съм писала в темата са базирани на прочетено в литературата.
Получих упрек, че не съм цитирала източници, затова ще повторя:

"Децата на новото хилядолетие" - 2 тома на Каролина Хеенкамп , изд. Аквариус
"Незабравимите деца" - Валентина Антонова от поредицата "Децата на бъдещето" , изд. "Мая Христова"
"Кристалните деца" Дорийн Виртю
всички книги на Ернст Мулдашев

и много други....

# 122
Искам да направя още едно уточнение.

Индиговите и кристални деца НЕ СА нещо което се е появило сега
Те винаги са съществували

След 1977 просто се е появила голяма вълна от раждащи се индиго деца.

Според една легенда на древното юдейско мистично течение Кабала,

във всяко време и поколение са се раждали бродещи същества от по-висш порядък. Тези деца от "тоху" или състоянието на хаоса, били катализатор на еволюцията. Като размирни духове те нарушавали нормите на благоприличие за времето си.
Във времето когато щял да настъпи края на света, щял да бъде сътворен отново. Тогава щял да пристигне още по-голям брой от тези духове на хаоса, за да разтърсят из основи статуквото. Ние нямало защо да се страхуваме, защото те само освобождавали енергията от умиращите форми. Тогава щяло да се появи ново племе - "Майстори на съзиданието", които щели да насочат огъня на революцията в практически подобрения...

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 13:23 от Gvendolin

# 123
Появи се един трезвомислещ човек в абсурдната ви темичка  и как го захапахте само. С голямо съжаление виждам и, че доста сте напреднали, дискусията вече не е просто смешна а донякъде плашеща. С още по-голямо съжаление забелязвам и присъствието тук на смятани от мен за доста интелигентни момичета.
Да си отворен към новото и да възприемаш мнение различно от твоето без да го квалифицираш като "грешно" е един от основните "признаци" на интелигентност. Поне според мен.  bouquet

# 124
Според една легенда на древното юдейско мистично течение Кабала[/b],
във всяко време и поколение са се раждали бродещи същества от по-висш порядък. Тези деца от "тоху" или състоянието на хаоса, били катализатор на еволюцията. Като размирни духове те нарушавали нормите на благоприличие за времето си.
Във времето когато щял да настъпи края на света, щял да бъде сътворен отново. Тогава щял да пристигне още по-голям брой от тези духове на хаоса, за да разтърсят из основи статуквото. Ние нямало защо да се страхуваме, защото те само освобождавали енергията от умиращите форми. Тогава щяло да се появи ново племе - "Майстори на съзиданието", които щели да насочат огъня на революцията в практически подобрения...

А защо се интересуваш именно от Кабала? Ние не сме юдеи? Юдеите вярват, че те са Богоизбраните! Ако ние не сме евреи, какво ни вълнува това?
Друг е дошъл преди векове при юдеите, когото те са квалифицирали като "бунтар" и когото са убили. Но Той ни е дал Нов закон (на нас всички, не само на евреите, а на всички ни, универсален закон) - да се обичаме един друг! Според мен Той ще спаси света, а не деца, които са неспособни на емпатия, които имат нужда от нашето търпение, разбиране и любов.
Не вярвам в разрушаването на системите (като училището). Българското училище, като институция, със сигурност има нужда от промяна към по-добро! Но не смятам, че не трябва да има ред и възпитание! Те трябва да започват още от дома! Разбира се, че е недопустимо да се бие който и да е, независимо дали той е аутист, престъпник, "индиго" или каквото искате го наречете! Но всяко едно общество, от примитивните общества насам, има нужда от ред и правила, някаква система! В противен случай агресията избуява или хората изгубват ценностите си и обществото се самоунищожава. 

# 125
  • В полите на Пирин планина
Редът и хаусът са двете лица на едно и също нещо. Те са като двете блюда на везната - за да има равновесие ги има и двете.
Приемането на различността не е Новата ерес.  Stop Според мен става въпрос за толерантност, не за сриване на съществуващият земен ред. А може би просто за еволюирането на човешките индивиди. 20-ти век е време на материалния прогрес. Може би 21-ия ще е време на духовното израстване.

# 126
  • в центъра
Не отричам, че темата ме заинтригува, тъй като за пръв път чувах за индигови и кристални деца – пропуск в общата ми култура вероятно...  Embarassed Не мога и не искам да взимам отношение в разразилия се спор, тъй като информацията, както казах по-горе е нова за мен и не съм прочела достатъчно по въпроса, за да взема отношение...
По-скоро съм склонна да вярвам обаче в съществуването на по-различни деца, независимо от това как ще ги наречем. Това, което за мен обаче остава неясно е – какво се случва с тези деца като порастнат? Губят ли те от аурата си, от въздействието, от способностите си или какво? И ако да - защо се получава така? Защо говорим само за индигови и кристални деца, а не за индигови и кристални хора?

# 127
жабушка (ако правилно чета ник-нейма ти),

това че се запознавам с идеите на юдаизъм, будизъм, християнство или тангризъм не ме прави тяхна поклонничка.
просто не отричам "чуждото" мнение, а в разнообразието от информация търся своята истина.
дълго мислих дали да цитирам Кабала защото очаквах подобна реакция.... така или наче обаче темата доста се разми от идеята коята аз исках да и внеса.

Стигнах до два извода - или аз изобщо не умея да се изразявам или истината до която аз съм си стигнала е непонятна и грешна за околните

Благодаря за вниманието на тези, на които темата беше интересна и донесе някакво ново знание

bouquet

П.С. skype: dilyana.vlaeva

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 15:23 от Gvendolin

# 128
Gvendolin, благодаря ти за темата. Лично за мен е нова и страшно интересна.
Със сигурност ми даде нов поглед върху някои неща и повод за размисъл.

# 129
Приемането на децата от "новото поколение" се оказва, че е проблем за възрастните - както за родители, така и за учители. Именно за това ми стана интересно дали сте запознати с т.нар. кристални и индигови деца? Ако не сте интересно ли ви е да се запознаете?

Аз бих могла в най-общи линии да ви кажа какво знам по темата, ако ви е интересно разбира се...., но с най-голям интерес бих "изслушала" всичко което бихте искали да споделите по въпроса

Най-общо казано те получават названията си (кристални или индигови) заради аурата си. Всеки човек освен тяло притежава и аура която е съставена от няколко цвята. При всеки човек в зависимост от моментното му състояние аурата сияе или мъждука... Аурата може да бъде виждана, но не от всеки. От всеки обаче може да бъде направена снимка на Кирлиановата фотография.
Кристалните деца се раждат с прекрасна, многоцветна аура. Именно заради енергийната матрица на която отговарят децата биват индигови и кристални.
Това са свръхчувствителни и надарени деца.
Не рядки са случайте когато късно проговарят заради развитата си телепатия и липса на необходимост да говорят.
Досегашната система на образование, остарели ценностни и морални устой объркват "новите деца" за които фалша и лицемерието не остават скрити.

За да можем да бъдем полезни на тези си деца мисля, че трябва да погледнем под нов ъгъл едно ново знание за да не ги объркваме още повече в този свят....

Здравейте, моето дете /това, което виждате на аватара и подписа ми/ може да се нарече дете на Новото време - "новите деца" както ги наричате тук. Тя от типа Децата индиго. Има много такива деца - на новото време, които наистина са объркани. Тези деца идват от друг свят тук на земята и искат да ни научат как да живеем по-свободно, да ни подготвят за нов начин на живот. Такива деца изникват като гъбки, медицината ги свързва с аутизма, аутистични прояви, с генерализирано разстройство в развитието/ГРР/
Има такива деца и нека не ви бъде чудно. Ние не знаем много неща за живота и света около нас. http://indigokids-plovdiv.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=52761&a … e858c22ad9be978c9

Ето да прочетете нещо, във връзка с "новите деца" - децата индиго
http://www.yosif.net/bg/s4etinin/index22.htm

Много майки от форума тук са наясно с това, аз лично имам Клуб на майките с деца с аутизъм и ГРР и др. увреждения, където имаме дете с феноменални способности. За това и в бъдещата си дейност наричаме заглавията на действията си "Децата Индиго".

Исках просто да се вмъкна и да пиша за нас. По-късно ще прочета с повече подробности темата, че все пак съм и на работа #Crazy Wink

# 130
това че се запознавам с идеите на юдаизъм, будизъм, християнство или тангризъм не ме прави тяхна поклонничка.
просто не отричам "чуждото" мнение, а в разнообразието от информация търся своята истина.
дълго мислих дали да цитирам Кабала защото очаквах подобна реакция.... така или наче обаче темата доста се разми от идеята коята аз исках да и внеса.
Просто юдаизъм, тангризъм, будизъм и християнство се отричат взаимно, ако наистина вярваш в тях (тоест в едно от тях)!
Защо да не се изразяваш правилно! Ето, последдният постинг отново потвържадава, че децата аутисти и индиго децата всъщност са едно и също?

# 131
  • София
Обръщам се към всички с различен от тази тема интерес!
Да имаш собствено мнение е хубаво, за да не се удавиш в океана от информация. Да имаш собствени интереси е добре, за да знаеш накъде отиваш. Различният избор не те прави по-малко човек, или по-малко търсещ истината. Хубавото на тези форуми е, че може да се намери помощ и информация, съмишленици, подкрепа, обяснения... Затова моят призив е да запазим всички достойнството си и да бъдем толерантни към "различното". Нека не превръщаме темата в бойно поле, така на никой няма да донесе полза... Използвайте умовете и сърцата си за да градите, не да разрушавате!
Благодаря Ви за разбирането!

Невъзможно, Мариша.
Просто защото ако видя мой ученик да се увлича по сектанство, наркотици и изобщо доказано вредни неща, точно заради личното ми отношение към всяко дете ще направя всичко възможно да го накарам да помисли.
И тъй като видях твърде много публикации от сорта: "Я, колко интересно" и виждам как мозъците на някои жени започват да отиват в особена посока и реагирам и ще реагирам.

А пък като толкова била темата важна и за посветени, ние с различното мнение защо да си мълчим?
Просто не обръщайте внимание ИЛИ погледнете с малко повече разум и премислете това, за което говоря.

А, Гвендолин, току що видях, че си си дала скайпа. Че какво толкова се сърдиш, нали си публикувала тази тема в един от най-четените форуми в България.
Какво би желала толкова да говориш с тези, дето се интересуват, каквото не би споделила публично?
Определено смятам темата не за познавателна, просто защото не е поднесена по такъв начин, а за "зарибяваща" и тенденциозна. И по никакъв начин не вярвам в добрите ти намерения.
Още повече, че в поредица от постове не ти искаш някой да сподели своето мнение, а ти самата преразказваш различни изречения от книги по типичен именно за сектанти начин.

Да не би да се занимаваш ти с въпросната "фотография", а?

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 17:54 от Zanda Ksurik

# 132
Просто юдаизъм, тангризъм, будизъм и християнство се отричат взаимно, ако наистина вярваш в тях (тоест в едно от тях)!
Защо да не се изразяваш правилно! Ето, последдният постинг отново потвържадава, че децата аутисти и индиго децата всъщност са едно и също?
Хм, а какво значи наистина да вярваш - за някои хора явно значи да вярваш сляпо  newsm78. По въпроса за безбройните прилики  между религиите има предостатъчно литература, за който се интересува. Когато се появи някой или нещо различно, може да се окаже хубаво за всички хора и за прогреса като цяло, защото може да действа като двигател и да ни издърпа напред, да ни отвори очите към нови идеи. Само трябва да има кой да го приеме, а не да се опитва да го напъха в стария калъп. Иначе щяхме още да мислим, че ако вървиш много дълго накрая ще паднеш от ръба на земята  hahaha

# 133
Хм, а какво значи наистина да вярваш - за някои хора явно значи да вярваш сляпо  newsm78. По въпроса за безбройните прилики  между религиите има предостатъчно литература, за който се интересува. Когато се появи някой или нещо различно, може да се окаже хубаво за всички хора и за прогреса като цяло, защото може да действа като двигател и да ни издърпа напред, да ни отвори очите към нови идеи. Само трябва да има кой да го приеме, а не да се опитва да го напъха в стария калъп. Иначе щяхме още да мислим, че ако вървиш много дълго накрая ще паднеш от ръба на земята  hahaha

Зная какво имаш предвид, защото и аз мислех така, защото мъжът ми е невявращ, но - нещата изглеждат еднакви отстрани! И писателите на тези множество книги едва ли са принадлежали към една от тези религии.
Това са умозрителни, лаически наблюдения. Или научни. Това е като изказване на бял за китайци - за нас, отстрани, те всички са еднакви! Когато, обаче, преминеш от другата страна, започваш да виждаш разликите много ясно! Все едно очите ти се отварят за цветовете!
Няма нищо лошо в открития като това, че Земята е кръгла! Само трябва да се внимава да не се залита по екстрасенси и енергии и такива неща. Здравият разум е нещо чудесно, (както и интуицията, която ние сме позагубили). 
Абсолютен абсурд е обаче да се бият децата - мен това ме потресе в цялата тема! Независимо какви са децата!

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 19:51 от jabushka

# 134
Както винаги става, когато се пусне  интересна тема и все ще се намери някой, някого да захепе. Мисля, че немогат да се дават определения за човек, когото не познаваш лично Zanda. Изетох всичко и никъде не видях авторката на темата  да агитира за каквото й да било. А това, че ти невярваш в добрите й намерения, ами невлизай просто в тази тема. Gvendolin споделя нещо прочетено, което я вълнува и е направило голямо впечатление. Все пак това е форум и тук се предполага, че се дискутира и се споделя информация нали така (ако не се лъжа)?! По твоята логика майките, които захранват късно и предоставят литература, за да могат тези, които искат да кърмят успешно трябва да бъдат оплюти от другите, които не го правят?! Ами всеки си има интереси, всеки човек е различен и е нормално да го интересуват различни неща, то за това животът е такова чудо, че ни сблъсква с хора с различни интереси от нашите. Ами малко объркано го написах, надявам се да ме извините, но малката спи на рамото ми...

P.S А за тези, които се притесняват да споделя, авторката не е сектантка  Joy

Общи условия

Активация на акаунт