Кристалните и индигови деца

• 100 599
  • 880
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Много интересни неща разказвате тук.

мари_анка, бори се с тая учителка. Неможе така да се отнася с дете  няма значение нормално, различно или каквото и да било.

# 106
  • София
Интересна тема. Аз съм доста земен човек, но вярвам, че има и необясними неща. А разликата между поколенията не може да се отрече. Майка ми например много си диви на моя син - толкова бил буден, толкова умно гледал... ами те повечето са така, ние явно сме били по-тъпички Mr. Green - еволюция...

Колкото до училището - работила съм година и половина в елитно - истински читавите даскали бяха около 10%. За останалите децата са досадно ежедневие, а не живи хора. Наблюденията от моето учене са подобни - тъжна работа Confused

# 107
Срещнах тази информация още преди около половин година, но не съм се задълбочавала... Май е време... Тук си имаме и книги, които мога да си купя в хартиен вариант (на руски). Имам предвид и някои статии, които може да е добре да попреведем за да имаме и повече инфо. И аз ще следя темата. Peace

# 108
Не знам правилно ли съм запомнила, но в своя постинг Гуендолин описва "кристалните" деца като много чувствителни и съчустващи към останалите! В такъв случай не е възможно в такива деца да се припознава аутизъм, защото при аутизма се наблюдава точно обратното - липса на всякакво съчувствие, на емпатия, аутизмът е синдром, при който детето е неспособно да общува с другите именно заради липсата на това разбиране на света, което всички ние имаме, и способността да съчустваме и да общуваме. Познавам аутизма и не смятам, че така описани, "кристалните" деца могат да бъдат аутисти. Или пък са неправилно описани.

# 109
  • София
съществуването на "аура" не е доказано или обяснено научно.
дефинициите на "новите деца" са направени толкова сладко-сладко, че всяка любяща майчица ще познае автоматично детенцето си в тях.

разказът за Лука и брат му беше страшно интересен и много хубав, но няма нищо общо с изплесъците за аури и индига.

# 110
Не бях чувала за такива деца.
Темата ми стана много интересна.
С удоволствие ще я следя, Azzy много увлекателно разказваш Peace
Напоследък ми прави впечатление, че няма тема в този форум, в която да не се спори и да не се опорочи.
Четете първоначалния постинг бе хора, идеята на авторката е който желае да сподели какво знае или пък да научи нещо.
на който не му харесва защо трябва да пише, не ви разбирам, защо вечно търсите конфронтация  Rolling Eyes

Gwendolin, относно аурите, къде човек може да си направо Киприанова фотография и какво показва тя? Всмисъл какво може да се научи за човека от такава снимка?

# 111
Напоследък ми прави впечатление, че няма тема в този форум, в която да не се спори и да не се опорочи.
Четете първоначалния постинг бе хора, идеята на авторката е който желае да сподели какво знае или пък да научи нещо.
на който не му харесва защо трябва да пише, не ви разбирам, защо вечно търсите конфронтация  Rolling Eyes

Уф, да - присъединявам се...

# 112
Zanda Ksurik, не изключвай възможността да стане обратното.  hahaha

Темата, като професионалист (какъвто твърдиш, че си), би трябвало да те прави поне любопитна, а не крайна. На едно дете да погледнеш различно (не като на глезльо) благодарение на нея, да подходиш нестандартно (вместо да обвиниш набързо родителите) и да извадиш най-доброто от него ще е от полза.

А някога даскалите са биели учениците си. За теб приемливо ли е някой учител да бие твоето?

Много ми хареса мнението ти, подкрепям го с две ръце Peace
Това човек да се интересува, да чете, да търси, не значи да вярва сляпо и да няма здрав разум.
Моята баба винаги ми е казвала" И от най-голямата глупост може да научиш нещо умно", колкото напредват годините ми, толкова повече се убеждавам в правотата и.

# 113
Снимките от Кирлиановата фотография са страхотни!! Аз самата отдавна се интересувам от този вид заснемане, но не зная къде в България може да стане това.Имате ли инфо по въпроса?

# 114
Не знам правилно ли съм запомнила, но в своя постинг Гуендолин описва "кристалните" деца като много чувствителни и съчустващи към останалите! В такъв случай не е възможно в такива деца да се припознава аутизъм, защото при аутизма се наблюдава точно обратното - липса на всякакво съчувствие, на емпатия, аутизмът е синдром, при който детето е неспособно да общува с другите именно заради липсата на това разбиране на света, което всички ние имаме, и способността да съчустваме и да общуваме. Познавам аутизма и не смятам, че така описани, "кристалните" деца могат да бъдат аутисти. Или пък са неправилно описани.

Правилно описваш аутизма. Може би не съм се изразила правилно, но той е характерен за децата Индиго, а не за Кристалните Simple Smile

# 115

Gwendolin, относно аурите, къде човек може да си направо Киприанова фотография и какво показва тя? Всмисъл какво може да се научи за човека от такава снимка?

Цветовете на аурата разказват за моментно и принципно състояние на човека. Аура (биоле, енергия...) имат не само хората, а и животните и предметите. Подобно на пръстовите отпечатъци 2 еднакви аури няма. Различават се освен по цвета си и по структурата си. При някой е стегната, а при други "развлачена". Има хора правещи диагностика по аурата на човек. Твърди се, че се  състои от няколко пласта.
В литературата има описано какво говорят цветовете. За някой може да са характерни не един, а да кажем 2 цвята, но винаги единия доминира.
При направа на снимка според цветовете може доста точно да се определят различни неща за човека - свързани с характера, емоционални, здравословни, моментни...

Нямам идея къде точно в София може да се направи такава фотография обаче Sad

Може би това ще ви е интересно:
http://www.digsys.bg/bgnews/show_story.html?issue=251851392& … p;story=251875168

Последна редакция: пн, 05 мар 2007, 10:38 от Gvendolin

# 116
изчетох темата на един дъх /като се изключат притичванията покрай детето/ Wink
майка ми също нарича Виктор "индигово бебе", но сега разбирам че по-скоро има предвид "кристално" /описанието му напълно съвпада с признаците на Gvendolin/; информацията за такова поколение ни е позната от книгите на Ернст Мулдашев, където "индиговите" деца са поколението след 80та година /естествено не всички/ и необикновенните им способности се дължат на по-развита хипофизна жлеза, от което пък идват и телепатичните им умения.
може би всички майки си мислят, че тяхното дете е изключително и уникално, но истината е, че именно разликите ни правят ценни сами по себе си и вместо да се подтискат и смачкват, Zanda Ksurik, мисля /да мисля минзухар/, че трябва системата да се нагоди към тях, а не обратното; това ще е полезно за другите "нормални" деца, макар и да създаде повече грижи на онези учителки, чиято единствена цел е да получават редовно заплатата си.
все пак съм малко изплашена, защото явно обществото ни не е готово да приеме тези деца ...  Rolling Eyes

# 117
  • В полите на Пирин планина
Не знам защо някои от потребителите възприемат темата като "сектантска" и с цел да "промива мозъци". Това е труден и продължителен процес  Mr. Green

Аз като икономист се числя към прагматиците, но в нашата професия има един основен принцип "Информацията е най-ценния ресурс". За да мислим, за да имаме сфера на размисъл трябва да имаме знания за нещата около нас.
Поставянето в калъпи е много по-лесно и е свързано с нисък разход на емоционална енергия. Затова предпочитаме дори на непознатите неща да слагаме познати ни рамки. Неизвестното плаши. Непознатото е страшно. И така, за да успокоим сами себе си слагаме етикети, за да обясним необяснимото, да му придадем приемлива форма.
Отрицанието също е начин да се самоуспокоим, че нещо не съществува. Но това повече ми прилича на познатата на всеки картинка на щрауса с глава в пясъка. Уви, дори и да не вижадме "нещото", то продължава да си съществува.
И независимо, че по-горе писах, че се смятам за здравомислеща, всичко различно ми е интерсно. Може би затова съм голям почитател на фантастичната литература. Много от темите, засегнати там са пророчески и бъдещето доказва дарбата на авторите да "познават" какво ни чака за напред. Wink

# 118
  • София
Не знам защо някои от потребителите възприемат темата като "сектантска" и с цел да "промива мозъци". Това е труден и продължителен процес  Mr. Green

Аз като икономист се числя към прагматиците, но в нашата професия има един основен принцип "Информацията е най-ценния ресурс". За да мислим, за да имаме сфера на размисъл трябва да имаме знания за нещата около нас.
Поставянето в калъпи е много по-лесно и е свързано с нисък разход на емоционална енергия.

ще ти обясня защо я възприемат като "сектантска". по две причини - първо, защото информацията се снася "ан-блок" (именно поставена в калъп, както се изрази ти, но просто в по-различен на вид калъп), без дори да се посочи един източник, просто се стръсква една теза. такива начини на поднасяне на твърдения са типични за определени кръгове. второ, защото за някои от нещата, използвани в твърдението, е ясно, че не съществуват и не са доказани от сериозната наука. оттам нататък, всички твърдения, почиващи на Кирлианови снимки на аури олекват силно.

информацията е най-ценният ресурс, но върху нея трябва да се разсъждава. вредно е за здравето на ума да се отхвърлят дискусиите и споровете, под предлог, че са "скандали" и на принципа "на който не му изнася, да не чете".

ти си икономист, аз пък съм програмист. както в твоята, така и в моята работа е задължително понятията да се дефинират точно и ясно, да се дава достоверен източник на информация, не се приемат твърдения от въздуха, нали?

начинът, по който е поднесена тази тема, е точно "калъпиране" и е много смешно, когато критиките на теорията се отхвърлят, защото били поставяне в калъп. зер, преди индигото и кристала не е имало методи и теории за работа с деца и всички са били с еднакви етикетчета като бурканчета кисело мляко... Simple Smile

# 119
Обръщам се към всички с различен от тази тема интерес!
Да имаш собствено мнение е хубаво, за да не се удавиш в океана от информация. Да имаш собствени интереси е добре, за да знаеш накъде отиваш. Различният избор не те прави по-малко човек, или по-малко търсещ истината. Хубавото на тези форуми е, че може да се намери помощ и информация, съмишленици, подкрепа, обяснения... Затова моят призив е да запазим всички достойнството си и да бъдем толерантни към "различното". Нека не превръщаме темата в бойно поле, така на никой няма да донесе полза... Използвайте умовете и сърцата си за да градите, не да разрушавате!
Благодаря Ви за разбирането!

Общи условия

Активация на акаунт