Кристалните и индигови деца

• 100 499
  • 880
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Големи глупости, общо взето.

Кой нормален човек ще се върже на:
Има качества на медиум и усеща онова, което е "истинско".
или
С вътрешното си зрение вижда картини, цветове и форми, които не е в състояние правилно да обясни..

За двегодишно дете примерно.
Направо е смешно.

# 571
  • София
Абе, и 22 годишно да е, ако започне да ми разправя такива неща доста ще се замисля какво му е. И доста душевноболни виждат неща, които не могат да обяснят! Всеки се смята по някакъв начин и в някакъв период от живота си за мнооого различен и неразбран и или се депресира, или си измисля версии за собствената си гениалност, че да преглътне хапа. А за деца съвсем не го възприемам. Със спартанско възпитание може да се пречупи не само дете, а и възрастен и не е нужно въпросният индивид да е гениален или кой знае колко различен. Повечето деца, особено в очите на майките си имат проблясъци за неща, кито са нетипични за възрастта. Вероятно, ако попитам 100 майки, поне 99 ще посочат поне едно нещо в поведенето на детето си, с което то е надраснало възрастта си. Откачена работа е това с индиговите и кристалните деца!

# 572
  • София
Според мен има вероятност да не е толкова откачена работа, а просто някой добре да си е направил сметката, че подобни теорийки могат да бъдат доста печеливши.

# 573
  • в моя свят
Аз пък не мога да разбера какво правят тук потребители,които не откриват нищо от описанието за тези деца в себе си,децата си или близките си.И нещата,които сте споменали са част от чертите на индигото,но това в никакъв случай не означава,че всяко такова дете притежава способности на медиум.Мое лично мнение е,че точно тази черта е рядко срещана при индигото и слава богу(за мен това е много тежка дарба за човека,който я носи).
x-x-x аз по рано днес прочетох поста ти,който почти изтри.  Peace Има един център "Виолетовата жаба",които работят с деца индиго и една от основателките е възрастен индиго.Не знам какво точно търсиш,но хората там работят наистина с желание.В нета трябва да има информация за тях.

# 574
  • la Città Eterna
Като видял шопа жирафа и рекъл "Епа такова животно нема!". Аз съм от животните, дето такива нема. И понеже все пак ме има, все някак трябва да се приспособя да живея в този свят. Изтрих дразнещия ви коментар, и без друго точно тази тема е изпълнена с доста негативизъм.

Не виждам с вътрешното си зрение странни неща, не съм медиум и не съм цирков актьор-екстрасенс. Не искам дъщеря ми да е странна. Но тя е. Освен невероятната интелигентност има диагноза хиперактивност с дефицит на вниманието. Натискът върху мен като майка е огромен. В същото време се стремя да опазя психиката й. Точно за да не бъде като мен, никога, ама наистина никога, не съм я учила на каквото й да е. Оставила съм я да се развива сама, само на база това, което учи в детската градина или училище. Не вижда аури, духове, не чете мисли, но с мен има телепатична връзка (примери доста, но не са за форум).

me4ta22, благодаря! Темата е болезнено чувствителна за мен. Четох за виолетовата жаба, но ние вече живеем в Италия. Т.е. търся международна организация, с която да се свържа онлайн и която НЕ Е СЕКТА ОТ НЮ ЕЙДЖ ДВИЖЕНИЕТО! Не желая да пиша повече лични неща за себе си, защото сит на гладен не вярва - нито имам намерение да доказвам каквото и да е на невярващите, нито търся някакви дивиденти. Да кажем, че се чувствам като свръхмощен компютър, опакован в кашон и забутан в прашен неизползваем склад. Т.е. търся реализация извън обичайните представи за кариера, висока заплата, научна титла, престиж, собствен бизнес и каквото там вълнува обикновения човек. Това вече съм го имала и съм се отказала доброволно. Търся организация, в която екип от свръхнадарени хора използват таланта си заедно в постигане на глобални цели, което е доста далеч от търсенето на лична изгода, както намекват тук....

# 575
  • София
Мечта22,
Да не би да искаш да кажеш, че тази тема е само с пропуск от типа "аз се възприемам като възрастен индиго/кристал, детето ми, съпругът ми, очинайка ми... са индиго/кристал"? Вече започвам да ми изглежда доста сектантско.

Много обичам на някого като не му харесва някой коментар веднага да започне да пише за негативизъм! Направо е красота! х-х-х, ако ти харесва да се самозалъгваш с тези истории за индиговите и кристалните деца, твоя воля! Покрай проблемите с детето ти нещо изпушваш, че да се възприемаш като свръхмощен компютър. По-добре тръгни на терапия, отколкото да се чудиш как да се свържеш със "свръхнадарени хора", спасяващи света!

# 576
  • в моя свят
x-x-x не обърнах внимание,че не живееш в Бг.Разбирам как се чувстваш що се отнася до детето,защото моя син е със същата диагноза ХАДВ.Аз също не искам да се впускам в подробности.
До това как се чувстваш ти като един индиго наистина колкото и да съм чела не мога да си представя.Желая ти успех да намериш това,което търсиш.  bouquet

Andariel не,не казвам това,все пак това е форум и всеки може да си изразява мнението.Но неща като:откачена работа,глупости,сектанство,печеливши теории и подобни не са мнение,а някакви крайни констатации,които разводняват темата.И не виждам кое е сектанско.Аз например съм склонна да вярвам,но това не означава,че омаловажявам трудностите,които среща детето ми и че не му помагам или,че съм спокойна,че той примерно е индиго и няма какво да се тревожа за детето си,защото видиш ли той е специален.

# 577
  • la Città Eterna
Andariel , пробвала съм разни терапии. Включително за детето, а и в момента учителките й настояват да започне пак.... Файда няма. Между другото утре имам среща с психолог, на който мисля да му кажа, че ни е последна среща. Проблема не е психологически. Само човек, който не познава "терапиите" би ги препоръчвал горещо.

Извън езотеризма, проблема си е съвсем реален. Не виждам аури и не съм си правила снимки, на които да се види. Ако в името на спокойствието на такива като теб забравим за "индиго", "кристали" и каквито там теории има, за които научих съвсем наскоро и съм склонна да ги приема, е факт, че такива хора наистина съществуват и не е голяма далавера да си сред тях.

Примера с компютъра е за друго, и не е свързан с детето ми. Няма значение. Не възнамерявам да доказвам на когото и да е, каквото и да е. Физиците обичат да дават пример, когато говорят за повече измерения, как едно двумерно човече, живеещо в двумерен свят, би видяло триизмерен обект. В твоя случай каквото и да кажа, би било точно толкова безсмислено....

И как реши, че съм сектантка?! Това е всичко, което старателно избягвам в живота си. Но например съжалявам, че не мога да съм религиозна, защото и официалните религии ми изглеждат като секти.... Извинявам се на всички религиозни!

За негативизъм написах, защото си направих труда да изчета цялата тема и ми направи впечатление броя критикари в сравнение с хората, които наистина имат какво да кажат или поне се интересуват от темата. За съжаление, сред настървено негативните видях и хора, които уважавам (без да познавам лично).

И аз се питам, като не ти харесва темата и моите коментари, ти какво дириш тук? Аз писах, защото темата ме интересува. От скоро, при това! Далеч не съм напушена и надъхана, както си го представяш. Всъщност никой не гони никого от темата, но критикарите като теб сами си казват, че не се интересуват от нея. Не знам някой да ви е разпратил списък със задължителни теми, които да трябва да прочетете въпреки волята си. Още по-малко ви задължава да пишете, че да се оплаквате от това неприятно задължение!

# 578
  • la Città Eterna
me4ta22, благодаря за вниманието  Heart Eyes! Съжалявам за детенцето ти. Като човек, който го изпитва на гърба си, ти съчувствам напълно  Hug. При това тук в Италия се грижат доста повече за адаптирането на проблемни деца.

Искам да ти разкажа как процедират тук с хиперактивните деца. Миналата година в предучилищната решиха, че тя не се справя с материала, както и с дисциплината и има нужда от помощен учител. Пратиха ни на психолог, за да прецени необходимостта на детето от такъв учител и да издаде протокол със становището си. След като поговори с нас, извади една книжка с 24 теста, подобни на тестовете в МЕНСА - квадрат 3х3 с 8 картинки, следващи определена логика, и една от липсваща - трябва да се познае коя е липсващата сред набор от няколко подобни отдолу. Моята принцеса показваше верния отговор в момента на отваряне на страницата с поредната задача (сбърка само 1-2 и трябваше да я помолим да погледне по-внимателно). Той беше поразен - как може да твърдят, че й липсва концентрация, при скоростта, с която откриваше логиката и верния отговор... В следващия момент малката се усети, че я тестват и се промени - стана агресивна и невъзпитана, прояви другата си страна. Така психологът се светна, че има и проблемите, за които говорят учителките... Сега в първи клас има помощна учителка, която работи с целия клас, но в частност, обръща повече внимание на моята дъщеря. Трудно ми е да преценя има ли полза, но засега се справя с материала. Но мисля, че в България  няма такава практика.

Иначе за мен не се тревожа - рано или късно ще намеря това, което търся. Въпрос на време е. Не опира до психотерапия Simple Smile Зададох си въпроса, защото се надявам да съкратя пътя, ако случайно попадна на хора, които вече са намерили отговора... Все пак ако не попитам, няма как да разбера, нали?! Опитала съм много неща, знам какво мога и какво не, знам какво харесвам и какво не, знам какви възможности имам и в какви направления бих работила... На принципа за краставите магарета, рано или късно ще намеря хората, които търся и работата, която търся...

Между другото, разбирам и скептичките. Тези дни, като започнах да ровя по темата, попаднах на безумни видеоматериали в американски стил. Наистина са направени много отблъскващо комерсиално. Аз също се почувствах неприятно, гледайки ги. Индиго или не, търся отговори на въпроси, които са извън окултизма, езотериката и сектантството. Ако не се чувствах по този особен начин, по който пишат в публикациите за Индиго, не бих си губила времето изобщо да дълбая по темата. Не отричам, че звучи успокояващо, да знаеш, че не си единствен. Може да се каже, че е ласкателно, да си мислиш, че си по-интелигентен от другите. Но това е, ако имаш нужда от ласкателства.

# 579
  • в моя свят
Тук с интеграцията на децата със специални обучителни трудности е малко сложно,но на теория е същото като при вас.Всяко дете,което среща трудности било в децката градина или в училище може да се възползва от ресурсно подпомагане.Също имаме комисия,която говори с родителя и детето,правят тестове и според нуждите на детето назначават психолог,логопед и ресурсен учител,който влиза с детето в час по основните предмети,а с логопед и психолог работи след часовете.Проблемът е отношението към различните деца,неразбирането и много често неприемането и отхвърлянето от страна на обществото към тях.С това не знам как да се борим,

# 580
  • la Città Eterna
Не знаех, че и в България има подобна възможност да се подпомогнат различните деца. Тук също има работа и с родителите, не само с детето, но психолога трябва да си го търсиш извън училището - или безплатен държавен, или платен в частен кабинет.

За "неприемането, неразбирането и отхвърлянето" никой не знае какво може да се направи. Виж че дори една реплика във форума веднага предизвиква вълна от негативизъм "такива деца не съществуват", "внушавате си", "вървете на психиатър", "сектанти сте"... Злоба и завист ли е, мания да са "на всяко гърне меродия" ли ги води, но не могат да проумеят, че да имаш такова дете е проблем, не повод за фукни.

Всеки ден се налага да слушам колко е своенравна и дива дъщеря ми, как ги смайва със способността си да прави асолютно вярно и сама упражнения, които учителката не е давала, но в същото време бойкотира текущата работа в часа. За невъзпитана не е - по-любезно и учтиво създание няма. Но не търпи авторитети и не се подчинява на заповеди. Почти всяко нещо, което трябва да прави, отнема часове - разсейва се с хиляда други. В същото време когато тя си е наумила, че иска нещо, концентрацията й е завидна, преследва целите си до дупка.

Тук в Италия различните са много, по всякакви критерии. Почти всеки клас е съставен от поне 50% чужденци, от всевъзможни държави, от всички континенти. Има и деца в инвалидни колички, които сякаш се чувстват добре сред връстниците си. Така че италианците са доста по-толерантни от българите. Но и днес малката, като я оставях в училище, ми каза: "Мамо, чувствам се сама в училище..." Уж е сред деца, уж играе с тях, но се чувства безкрайно самотна. Това не е защото не обича да ходи там, дори напротив. И аз бях така, но не мога да й помогна - трябва сама да намери пътя към изграждане на приятелства. Поне учителките изглеждат безкрайно състрадателни и разбиращи.

# 581
  • София
Никой не оспорва факта, че има различни деца. Не разбирам само защо е необходимо да се залепят етикети от евтини теории и да се навлезе в друг вид масовка, като е очевидно, че просто е необходим индивидуален подход.

# 582
  • София
x-x-x, съжалявам че си изтрила поста си, на мен много ми допадна и те харесах  Peace
желая ти много късмет и хармония!!!
Аз не се мисля за индиго или нещо друго, но си имам философия, че нещата се случват, когато си готов за тях. Ако още не си наясно или не си срещнала нещата, които копнееш да правиш, може би нещо те спира. Хрумна ми да ти предложа да се поинтересуваш от рибърдинга - да се върнеш към момента на раждане за изчистване на родовата травма, може би там има спиращи те емоции... поздрави!  bouquet

# 583
  • София
х-х-х,
Скептична съм, защото "теории" по този свят колкото щеш! И когато хората си блъскат главите как да си обяснят неща, които не разбират са гови да се хванат за всичко, което ще им даде поне някакво обяснение и така попадат в капана на какви ли не фантасмагории. И сега за теб тази "теория" е някакво обяснение, в което започваш да вярваш, защото никое друго досега не ти е харесало. Същото като с религията е - вярващият, веднъж повярвал не се нуждае от доказателства, че и започва да си мисли, че чрез вярата си разполага с някакво знание, достъпно само за просветени. Затова написах, че е откачена работа, защото се основава повече на вяра, отколкото на рационално обяснение. И не се изненадвам, че не искаш повече да се виждаш с психолог.
Ясно ми е, че няма да се съгласиш с написаното от мен, но така или иначе вече си изхабих времето да го напиша.

# 584
  • най-шареното място
Мили дами, не съм писала отдавна темата, но сега погледнах и понеже виждам потребител, с когото не веднъж съм кръстосвала постове... Simple Smile... Недейте и вие! Някои хора обичат спора, но това не винаги ги прави лоши. Просто го обичат! И не винаги позволяват на другите да бъдат различни от тях без бой /словесен де Simple Smile/.

Общи условия

Активация на акаунт