Кристалните и индигови деца

• 100 483
  • 880
  •   2
Отговори
# 600
Аз подписах петицията 

# 601
Не вярвам в подобни неща  Naughty
Реалист съм, здраво стъпил на земята, с ясното съзнание, че човек сам изгражда себе си и съпътства това на децата си - но децата не се раждат с предначертана съдба или аура, която да ги предопределя... Heart Eyes
Не желая да ви обиждам, но от прочетеното заключвам, че изобщо не се запозната с темата ( и съм права)!А най-грозното от "всичко" прочетено е , че според вас едва ли не децата ни са такива, защото така сме ги възпитали ние ??!!  newsm78
 ".....човек сам изгражда себе си и съпътства това на децата си.......".  Shocked  -   Всички сме индивидуални, в грешка са тези които си мислят, че могат да променят нещата в тяхна полза (хората в това число) и рано или късно се убеждават в това  - - - но по лошия начин и задавайки си въпроса "Къде сбърках?". Ние се учим от децата си и именно за този тип еволюция става на въпрос: помените, вълненията и невинността - качества отдавна заспали у нас са събудени именно от децата ни и то по един специален начин...... Heart Eyes
 Аз имам едно прекрасно дете с остър блясък в очите, на което е нужно само да те погледне и ще го разбереш!НО : дете не разбрано от другите, дете игнорирано и откъсвано/не прието (говоря за ясла и ДГ), уникално само по себе си, защото умее да отстоява самостоятелността си, понякога не овладяващо емоциите си, но дете което без да уча постоянно ми повтаря "Мама обичам те!".....Лошото е, че "хората" са на изчерпване, а вместо тях са всички тези които се имат за "нормални/реалисти", всички тези които вместо да гледат себе си обсъждат другите и техните недостатъци, "индивиди" роботизирани от кръговрата на живота, които не приемат различните от тях (не зная може би завиждат) - и те отдавна загубили човещината си, но по - лошото е не, че не си я искат обратно, а че възпитават децата си да не приемат различните, защото...ЗАЩО ли?  Mr. Green Защото за тези всичко е нищо друго освен пари!  Sick
За жалост това е реалността, колкото повече бягаме от нея, толкова повече ще се сблъскваме лице в лице с нея!
ooooh! Whistling

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 00:58 от "Малкия пожар"

# 602
"Малкият пожар", доста емоционален пост, който малцина ще разберат напълно, и няма да приемат, защото обвиняваш. Ако аз долу-горе имам представа за детенцето ти, защото сме в една отчетна, другите пишещи вероятно нямат, и ще "видят" само обвиненията. Роботизирани индивиди, завист, пари - не слагай всички под един знаменател. В тази тема има едно непрестанно люшкане в крайностите, и полза никаква
  bouquet

# 603
  • там където ме зове сърцето!!!
"Малкия пожар" , много съм съгласна с теб ,че всички сме различни .Сега като те чета тази дума "нормални " ме навежда на мисълта -какво значи нормален ,кой е определил кое е нормално и кой може да каже ,че точно това е правилното  .Да поясня говоря за децата в случая  , въпроса ми е точно тези граници и норми кой ги е сложил и защо нещо извън тях веднага да бъде определяно като  "ненормално" без да се прави опит да се разбере.
Защо всяко ново ,различно  кара хората да настръхнат и да го заклеймят .Аз също мисля ,че всеки идва в живота с определена мисия ,съдба или както там искате го наречете и никой колкото и усилия да полага не може да го промени (въпроса ми е защо обаче хвърляме толкова сили и енергия да вкарваме децата си в калъп ).Рано осъзнах ,че дъщеря ми колкото и да се опитвам да я"възпитавам "  ще си бъде това ,което е и моята задача е не да се опитвам да я променя , а да и помагам и насочвам в пътя ,който и е определен.Беше на 5-6 години ,когато тя самата по детски ми го каза-Бях и обяснявала колко е неправилна постъпката (не мога да се сетя случая ,но не той е важен) , че ако постъпи така ще сгреши.....След два дни направи точно това от което се мъчих да я предпазя .На въпроса ми "Защо?" ми отговори ... "Бях длъжна да пробвам , това ,че ти си го смяташ за грешка , това че при теб не се е получило не значеше ,че и при мен ще така ,аз съм си аз ,а не ти,не забравяй мамо". Г-жата в първи клас ми казваше , " тя не слуша ,спори ,когато не е съгласна с нещо ,има си свое мнение по повечето въпроси и го отстоява.Аз не харесвам такива деца ,виж .......,ето това е възпитано дете " казах и че аз никога не съм искала послушно дете , че не искам да е като ....... ,тя си е отделна личност със свои мисли,чувства и желания и ако иска да я слуша да си намери подход към нея .Г-жата със 30 год стаж се  Shocked и каза , че ако разсъждавам така ще си изтърва детето ...Е не позна ...имам си млада ,възпитана и прекрасна девойка в къщи,дори си мисля, че ако бях се опитала да я пречупя  ,да я направя послушна и тиха (за да угодя на системата) щеше да има обратен ефект  .
Не знам дали е индигово  дете въпреки че е бунтар .Синът ми бих го сложила със сигурност в тази категория ,и знам че с него ще ми е в пъти по трудно (говоря да се сборя със околните ) ,но ще  му дам същата свобода да расте на воля.

# 604
"Малкият пожар", доста емоционален пост, който малцина ще разберат напълно, и няма да приемат, защото обвиняваш. Ако аз долу-горе имам представа за детенцето ти, защото сме в една отчетна, другите пишещи вероятно нямат, и ще "видят" само обвиненията. Роботизирани индивиди, завист, пари - не слагай всички под един знаменател. В тази тема има едно непрестанно люшкане в крайностите, и полза никаква
  bouquet
Тити в никакъв случай не нападам или обвинявам никого, това са просто разсъждения на базата на всекидневието ни.  Hug

# 605
  • София
Само не разбрах какво общо имат описаните в последните постове деца с кристалността и индиговостта. Просто особености на характера. Много деца си отстояват мнението, не слушат учителите или имат проблясъци на мъдрост. Някои деца са по-лесно приспособими, за други е по-трудно. Едни деца трудно и по-късно се научават да контролират част от емоциите си, за други е по-лесно. Нищо ново под слънцето.

# 606
Каквото и да си говорим, тук става въпрос за вяра, а не за научни доказателства.
Каквото и да си говорим, става въпрос за любов.
Обичам децата => приемам ги на 100 %
А не - обичам ги, но ...
        - обичам онези, които...
        - обичам ги, когато...  и т.н.
Всяко дете е отделна вселена, а социалните норми на възпитание са черната дупка, която сами сме създали ...
(брей, как го написах само  Mr. Green)
...Но е ужасно да се лепят етикети, да се пишат диагнози, да се делят, че чак да се канонизират, онези, за които нищо от стандартното не е останало.

Пожарче,
звучиш като човек, който като дете е страдал доста от това, че е "наврян в калъпа"...крещиш, повишаваш тон  Thinking , то не бяха болдове, италици, капслоци. Не е нужно. Нищо лично.  Hug
Мир и любов  Hug

# 607
  • София
Да, това за детето и черната дупка много ми хареса! Невероятно попадение! Ужким се старая моите да не ги възпитавам прекалено, но и не мога съвсем да ги оставя диворасляци. В края на краищата децата поемат това, което им е нужно като възпитание, стига да не са попаднали на авторитарни родители, каращи на принципа "няма, не искам, две бири".

# 608

Мила от Марс перфектното мнение, точно и на място!  bouquet

# 609
Не вярвам в подобни неща  Naughty
Реалист съм, здраво стъпил на земята, с ясното съзнание, че човек сам изгражда себе си и съпътства това на децата си - но децата не се раждат с предначертана съдба или аура, която да ги предопределя... Heart Eyes
Не желая да ви обиждам, но от прочетеното заключвам, че изобщо не се запозната с темата ( и съм права)!А най-грозното от "всичко" прочетено е , че според вас едва ли не децата ни са такива, защото така сме ги възпитали ние ??!!  newsm78
 ".....човек сам изгражда себе си и съпътства това на децата си.......".  Shocked  -   Всички сме индивидуални, в грешка са тези които си мислят, че могат да променят нещата в тяхна полза (хората в това число) и рано или късно се убеждават в това  - - - но по лошия начин и задавайки си въпроса "Къде сбърках?". Ние се учим от децата си и именно за този тип еволюция става на въпрос: помените, вълненията и невинността - качества отдавна заспали у нас са събудени именно от децата ни и то по един специален начин...... Heart Eyes
 Аз имам едно прекрасно дете с остър блясък в очите, на което е нужно само да те погледне и ще го разбереш!НО : дете не разбрано от другите, дете игнорирано и откъсвано/не прието (говоря за ясла и ДГ), уникално само по себе си, защото умее да отстоява самостоятелността си, понякога не овладяващо емоциите си, но дете което без да уча постоянно ми повтаря "Мама обичам те!".....Лошото е, че "хората" са на изчерпване, а вместо тях са всички тези които се имат за "нормални/реалисти", всички тези които вместо да гледат себе си обсъждат другите и техните недостатъци, "индивиди" роботизирани от кръговрата на живота, които не приемат различните от тях (не зная може би завиждат) - и те отдавна загубили човещината си, но по - лошото е не, че не си я искат обратно, а че възпитават децата си да не приемат различните, защото...ЗАЩО ли?  Mr. Green Защото за тези всичко е нищо друго освен пари!  Sick
За жалост това е реалността, колкото повече бягаме от нея, толкова повече ще се сблъскваме лице в лице с нея!
ooooh! Whistling
Виж сега, дали съм наясно с темата или не - не мисля, че твоето определение особено ме засяга честно казано, но...считам за нужно да уточня нещо. Да, за мен детето ми е такова именно защото аз така го възпитавам /и баща му и баба му, ние, които го отглеждаме/. Онова, което едно дете получава в семейството си първите години е нещото, което го оформя като личност, като светоусещане, като характер и възпитание. Вярвам силно в домашното възпитание и изграждащите и възпитателните му функции. Не мисля, че едно дете, отгледано в две различни семейства - ще бъде едно и също, по никакъв начин. родителския пример и подход са определящи. Но говоря от собствено име, това е моето мнение и не карам никого да се съгласява с мен.
От друга страна наистина ми е чудно защо така яростно нападаш, чак слагаш етикети на хората, които може би имат различно мнение от твоето и не те разбират така добре. Явно си доста наранена от това, че някои не виждат "уникалността" на твоето детенце ... Както ти очакваш разбиране и толерантност - хубаво е и ти да я даваш и да приемеш, че не всички могат да видят нещата от твоя ъгъл. И да, имам се за реалист и нормален човек. предполагам повечето пишещи тук се имат за такива. Само не разбрах как разбра, че ние обсъждаме недостатъците на другите самоцелно, роботизирани сме, нечовечни, ценящи само парите  newsm78 Къде в моето изказване намери нещото, което да провокира подобни безумия у теб?

# 610
Малеее, ама как се изпокарахте. Аз искам да кажа нещо , без да вземам страна, казвам го защото ми тежи. Аз и брат имаме разлика година и половина. Възпитавани сме по коренно един и същи начин , каквото имах аз имаше и той - и обратното - говоря за материално и нематериално. Сега той е потънал в заеми, алкохол и лъжи, най-вече спрямо родителите ми , които все още ни висят на главата и на двамата. Аз мога да се похваля, че съм се съхранила такава каквато си бях, според мен достоен човек, поне не като брат  ми. Обяснение ??? Няма. Хората са различни. Не разваляйте така интересната тема като се хващате дума за дума. Имам също и любим израз напоследък - "Не падай на нивото на глупака...той ЩЕ победи"  Laughing

# 611
"Най-вече спрямо родителите ни" - е ключовата фраза в поста ти, няма да коментирам кой е виновен в случая и от къде идва проблема  ooooh!

# 612
"Най-вече спрямо родителите ни" - е ключовата фраза в поста ти, няма да коментирам кой е виновен в случая и от къде идва проблема  ooooh!

Не виждам нищо ключово във фразата, исках да кажа, че едно и съшо възпитание не дава един и същи резултат. Това, че аз съм оценила това , което са ми дали и ми дават, а той не - не значи, че те са виновни че са помагали. Така той е решил, неговия избор е такъв, зашото е самостоятелен индивид все пак, въпреки възпитанието. Личното ми мнение от наблюденията ми спрямо хората около мен е, че дали ще си 'изхвърлиш' детето като стане на 18 или дали ще го гледаш и докато остарее, или дали ще го възпитаваш много добре няма значение понякога за съжаление. Моето мнение е /аз така се старая да се държа със сина ми, макар че е много малък още/ - казвам всичко винаги как искам да е според мен, възпитавам го по начин, който мисля, че е добър и се МОЛЯ да не избере грешен път. НИКОЙ не може да ме убеди, че възпитанието е гаранция за 'успех' в живота на всеки. Човек не е изолиран в семейството си, той е под влияние на толкова много фактори навън, което пак казвам не значи , че трябва да НЕ възпитаваме децата си.

# 613
Не вярвам в подобни неща  Naughty
Реалист съм, здраво стъпил на земята, с ясното съзнание, че човек сам изгражда себе си и съпътства това на децата си - но децата не се раждат с предначертана съдба или аура, която да ги предопределя...
Hug

# 614

Не виждам нищо ключово във фразата, исках да кажа, че едно и съшо възпитание не дава един и същи резултат. Това, че аз съм оценила това , което са ми дали и ми дават, а той не - не значи, че те са виновни че са помагали. Така той е решил, неговия избор е такъв, зашото е самостоятелен индивид все пак, въпреки възпитанието. Личното ми мнение от наблюденията ми спрямо хората около мен е, че дали ще си 'изхвърлиш' детето като стане на 18 или дали ще го гледаш и докато остарее, или дали ще го възпитаваш много добре няма значение понякога за съжаление. Моето мнение е /аз така се старая да се държа със сина ми, макар че е много малък още/ - казвам всичко винаги как искам да е според мен, възпитавам го по начин, който мисля, че е добър и се МОЛЯ да не избере грешен път. НИКОЙ не може да ме убеди, че възпитанието е гаранция за 'успех' в живота на всеки. Човек не е изолиран в семейството си, той е под влияние на толкова много фактори навън, което пак казвам не значи , че трябва да НЕ възпитаваме децата си.
Възпитанието не е гаранция, а предпоставка, нещо, без което трудно може един човек да развие себе си.

Общи условия

Активация на акаунт