Кристалните и индигови деца

• 100 553
  • 880
  •   1
Отговори
# 675
Е, сиво и безлично не внушавам на детето ми че е, нищо че не е невероятно, специално и индигово...квото и да значи тая глупост.

# 676
 Много ми е интересна темата, изчетох почти всичко.
Индигови и кристални деца приемам че може и да има, но това че те ще променят света, че са едва ли не Новата раса, че имат по -специална мисия май ми идва в повече. По принцип съм отворена към нови, различни идеи, езотерични или както там се класифицират, но тук част от нещата са меко казани нереални. Нови идеи е имало винаги, при зараждането им меко казано не са приемани от обществото в продължение на много години, но да не забравяме че част от тях са абсолютна глупост.
И какво значи че хората ще станат по-духовни, а не толкова материални както сме сега, и както междувпрочем векове наред сме били? -Че ще се интересуваме  по-малко от удобствата на съвременния свят ли?- Съмнявам се.

...детенце,което биеше децата в групата,където ходеше.И тя(евала на жената)вместо да му се кара и да го наказва за това,се опитваше да внуши и на децата,и на него самия,че неговото поведение е израз на интерес и симпатия!
   Предполагам,детето не е имало опит за общуване с голямо количество деца и наистина не е знаело,как да си изразява най-добрите си чувства.Друго,което предполагам,че въпросната учителка(форумката) с течение на времето го е научила да се изразява така,че и другите да го харесват и да го разбират.
   Вероятно с нейния подход детето не е престанало да се бие още от следващия ден(какъвто ефект можеше да има от скарването,засрамването,наказанието).Но,макар и по-късно, е усвоило правилото,без да се пречупва,без да натъпква агресията вътре в себе си и да я излива после още по-силно или под друга форма.А го е усвоило по най-деликатния и човешкия начин.

И едва ли всяко дете с проблеми в общуването, с изявена агресия към другите е индиго. А към такива деца трябва да има по-специален подход -ОК.  Но аз не бих била толерантна към госпожа, която ежедневно позволява на някое според нея дете Индиго да упражнява насилие-било физическо или психическо върху моето дете, та ако ще и така да го социализира по различен начин!

# 677
И в никакъв случай не бих искала да првокирам гнева на някоя мама с дете Индиго.  Това е просто моето скромно мнение по темата.
Моите деца за мен са  специални! Нека всяка майка категоризира детето си както и е угодно.
Идеята за Новите деца е добра, различна, дава ни много материал за размисъл, но тук нещата са доста пресилени. Разбира се, че има по-интелигентни, по-умни,по-талантливи, по-специални деца, деца с по-особени качества.

# 678

И едва ли всяко дете с проблеми в общуването, с изявена агресия към другите е индиго. А към такива деца трябва да има по-специален подход -ОК.  Но аз не бих била толерантна към госпожа, която ежедневно позволява на някое според нея дете Индиго да упражнява насилие-било физическо или психическо върху моето дете, та ако ще и така да го социализира по различен начин!
    Явно не си ме доразбрала,estrea!Изобщо не става въпрос за толериране на насилието,било то от дете Индиго или което и да е друго.
    Говоря за решаване на проблема от страната на госппжата(или който и да е друг възрастен) не с "око за око",а с други по-тънки,по-хуманни начини. Peace

# 679
Така е Селма, всеки има причина и право да вярва в това което е избрал да вярва. Аз знам че има и "по-развити" или поне по-надарени деца ако може така да се каже. Имаше много интересни клипове в интернет за деца, които рисуват или пеят по най-необикновен начин. Няма да забравя едно момиченце, което рисуваше картини и казваше, че това са картини от Рая. Наистина имаше нещо божествено в тях. Но прекалено вторачване става в тези групи и много родители просто искат да сложат децата си в такава група, за да покажат или покдрепят уникалността на собственото си дете.

И пак казвам според мен всички деца са уникални. Просто трябва да имат среда, за да го изявят. Все пак всеки от нас носи божествената искра. А и форума е затова всеки да изказва различни мнения. Това е интересната част.  Peace
Аз съм напълно съгласна с това твърдение

# 680
Добре, но това с рисуването е просто надарено дете, дете с талант. Кое му е индиговото?

# 681
От писалите в темата майки аз лично откроявам няколко вида:
         - а-тези, които отричат съществуването на такъв тип деца, защото смятат, че всяко дете притежава някаква особеност, която го прави уникално и специално.
         - б-тези, които отричат съществуването на такъв тип деца, защото не откриват описаните признаци в своето.
         - в-тези, които откриват в своето дете някои от описаните по-горе особености, но досега не са намерили твърди доказателства/най-голямата група/
         - г-тези, които откриват в своето дете всички особености на един от двата типа и са доказали това със специалната фотография на аурата.

- д-допълвам, тези, които четат темата от интерес, любопитство и за да се запознаят с особеностите на тези два типа феномени.

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 20:32 от viola2003

# 682
  • Русе
   Не спадам към никоя от групите от а до г, и слава богу.
Никак не обичам да ме слагат зад буквички в някакви граници.

# 683
   Не спадам към никоя от групите от а до г, и слава богу.
Никак не обичам да ме слагат зад буквички в някакви граници.
     Laughing thumbsup

# 684
Добре, но това с рисуването е просто надарено дете, дете с талант. Кое му е индиговото?

Детето говореше много дълбоко и много смислено. Излъчваше много любов през цялото време, да не говоря колко мъдрост и спокойствие лъхаше от него. Дори немога да го поставя в някоя от въпросните категории - индиго или кристално дете. Много интересно беше когато говореше, че е виждало Бог. Думите не ми стигат да опиша това дете и влиянието, което имаше върху мен когато го видях. Ако намеря линк-а ще го пусна в темата.

Но целта на примера ми не беше да фокусирам върху въпросното дете и да доказвам че е индигово или не. Всяко дете има качества и дарби. Но трябва да има възможност да ги развие. Нормално е родители, които имат наклонност към духовна дейност, да обръщат повече внимание на децата си и като резултат техните деца да развият в по-голяма степен заложените дарби. Но това не значи че в другите деца ги няма заложени.

# 685
Определено има деца без особени дарби, просто нормално развити, умни и интелигентни, понякога свити и срамежливи...

# 686
х-х-х, ще си позволя да се обърна към теб, защото разказа ти ме заинтригува и си ми необяснимо симпатична. Ще се позволя и да ти дам няколко съвета и насоки, въпреки, че са базирани само на опита и личното ми усещане за възпитанието.

Ако погледнеш и анализираш внимателно себе си и бащата на дъщеря си ще разпознаеш у нея много черти на физиката и характара от вас. Ако обичаш себе си и баща и, всички тези прилики ще те изпълват със задоволство, в противен случай, ще те притесняват... Ти саматна си била "гениално дете", защо очакваш детето ти да не е?! И защо когато то проявява признаци на гениалност, ти не си горда и щастлива от това?! Ти като че ли не се обичаш достатъчно...
х-х-х, колкото повече обичаш себе си, толкова повече ще обичаш и детето си, защото прилича на теб. Научи я да се чувства свободна и силна! Не я насилвай за нищо, никакъв натиск - обяснявай всичко. Накарай я да повярва в правотата ти, да се убеди, че е по-добре да спазваш определени правила или да си замълчаваш понякога.
Какви са отношенията ви с детето? Тя осланя ли се на теб, вярва ли ти, чувства ли се защитена и подкрепяна, силна ли е до теб и спокойна?

# 687
Как мога да маркирам темата, че да ме известява за нови поустинги?
Утре ще прочета всичко изписано до тук... а интереса си към темата ще подкрепя с цитат от темата която пуснах, без да подозирам за съществуванмето на тази.
"Аз със срам си признавам, че за това понятие научих от училищната психоложка на големия ми син. Това, че има проблем с подигравките от страна на съучениците си (защото е с очила), незаинтересоваността му в час (в същото време класната му твърди, че е невероятно умен) ме заведе при нея (психоложката).. и разбрах, че има такива деца. До скоро го наказвах и за лошите оценки (различни от 5 и 6) и за това, че не ще да слуша... и... (срам ме е да продължа).
Откривам и себе си...
За това исках да разбера как се подхожда в такива случаи? Как аз трябва да се отнасям с него? Да искам ли прошка? Обърках се...
"

# 688
       - д-допълвам, тези, които четат темата от интерес, любопитство и за да се запознаят с особеностите на тези два типа феномени.
И аз съм от тях! Подхождам с много смесени чувства към тематиката.
Единственото, с което не мога да се съглася е *специалната мисия*!

Вече го направи.  Mr. Green

# 689
И аз съм от тях! Подхождам с много смесени чувства към тематиката.
Единственото, с което не мога да се съглася е *специалната мисия*!

Вече го направи.  Mr. Green

Благодарен съм ти, "Лили Лу"!

Общи условия

Активация на акаунт