Какво се случва?

• 827
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте момичете! Казусът ми е следният.
На 24.06.2024 ми беше последната менструация на 28.07.2024 направих тест с първата урина и беше положителен (ще приложа снинки на всичко) следващите няколко бяха с все по блела черта.Направих кръвен който стойностите му бяха 0.200 след това отидох на лекар който каза,че е имало нещо но не се развило демек биохимична бременност и каза,че до няколко дена ще ми дойде цикъла и ще го изхвърля денек спонтанен аборт но прегледа беше на 08.08.2024 и от тогава още нищо няма нито цикъл нито нищо а каточ2ли корема  ми нараства правих и едни хормонални иследвания в комбинация с за инсулинова резистентност по мой познания всичко е наред с тях.Та въпроса ми е какво се случва?!

# 1
  • София
Прогестронът е нисък и не показва да има бременност... то аз и не разбрах кога точно са правени?! - преди или след предполагаемата бременност, кой ден от МЦ и т.н.?! Имаш ИР и положението е доста сериозно - вземи мерки
Не пусна ли ЧХГ и Прогестерон? Тяхното съотношение и стойност най-добре показват какво се случва с бременността.

# 2
Иследванията са от 4,5 дена направени след предполагаемата бременност но все още нямам цикъл а корема ми нараства цикъла закъснява с 48 дена вече

# 3
  • Стара Загора
Според мен имаш изявена инсулинова резистентност. Прогестерона  при бременните е доста по висок, а тук е мн нисъл. С ИР качеството на яйцеклетката не е толкова добро, може да има и други причини разбира се. На престо тест не се доверявам. Според мен сте за ендокринолог и АГ, проверете и за поликистоза, характерна за ИР.
Ако целите бебе, мед. терапия, спорт и диета ще се отразят добре.

# 4
Иследванията са от 4,5 дена направени след предполагаемата бременност но все още нямам цикъл а корема ми нараства цикъла закъснява с 48 дена вече
Извинявай,
Според тебе с каква скорост расте ембрионът ?
Това да не е да ядеш боб и корема да ти се надуе ?
Колко ти е нарастнал корема след месец и половина ?
Ембриона на 2 месец е 1,5 см до 2 см.
Кокото бадема. Тичай на видеозон. Ще го видят ако има дете.

# 5
Не се излагайте, при бременност коремът започва да нараства чак в четвърти, пети месец. Вероятно сте подута заради ИР и хормонален дисбаланс. Ако имате и поликистоза, това прави цикъла нередовен.

# 6
Аз не казвам че имам огромен корем а като чели вече почва да нараства

# 7
А пък аз ти казвам че корема ако нараства не е от бебе.

# 8
2 месеца без МЦ как няма да нараства,търси причината другаде,не си бременна със сигурност.

# 9
Аз съм с инсулинова резистентност и преди да я овладея, пропусках цикъл по няколко месеца. Освен това с висок инсулин мазнините се трупат светкавично по корема и започва да наподобява бременен - правели са ми място в автобуса 😅 Поликистозни яйчници също имах заради ИР, но след овладяването се оправиха от самосебе си.

# 10
Това е че аз нямам кисти само ИР

# 11
Това е че аз нямам кисти само ИР

При мен кистите се образуваха след години нелекувана ИР. Не е казано, че ще имаш, дано не, но ИР и ПКЯ обикновено вървят заедно, ако не се вземат мерки. Хранителен режим и движение помагат. Успех и бъди здрава 😇

# 12
Благодаря 🥰

Общи условия

Активация на акаунт