Има ли начин, да направим така, че косата ни да не хвърчи в края на деня?

• 1 656
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Има вакса за коса, само не трябва да слагаш много, че да не ти изглежда прилепнала и мазна косата. Даже марки като Орифлейм предлагат такива продукти.

# 16
Почти всеки ден работя, като се прибирам виждам една рошава коса, която хич не ми харесва.
Налага се да направя опашка, когато работя и нямам време за огледало. Работя с много хора и всички ме виждат в този вид.
Опитала съм да прибера хвърчащите коси със спирало, което е безцветно, действа, обаче след 8 часа пак същата работа..
Има методи и с четка за зъби, но мисля, че пак ще се получи същото, пробвала съм и много спрейове, кремове,балсами, маски, кво ли не, не помага.

А не може ли да си държиш огледало в някое чекмедже или шкаф и от време на време да се поооправяш, или като отиваш до тоалетна? На мен, честно казано, не ми се е случвало цял ден да не си среша косата, ако е пусната, ако е опашка, пак я правя отново, пооправям и лицето, ако съм с грим, даже и да не съм, пак го освежавам, червило, ако слагам... Минимум преди да изляза в обедна почивка, се поглеждам и се пооправям, след ядене също.
За ядене време нямам, хората даже като ме видят, че хапвам, повече ми досаждат Grinning
Имаме си огледало иначе.

# 17
Имам същият проблем и в момента използвам got2b CHAOTIC modelling fiber gum (синьото бурканче). Ето линк: https://shop.lillydrogerie.bg/got2b-guma-modelirascha-haos-efekt-100-ml

След като си вържа косата на конска опашка, взимам малко количество с пръстите, разнасям по дланите и леко минавам косата отгоре. В нета има клипчета как може да се използва. Обикновено в края на деня има някакви хвърчащи косми, но определено има разлика със и без.
И да допълня, че при мен няма никакво значение кога и колко често се подстригвам, дали пия достатъчно вода, дали използвам балсами за коса и тн. Просто косата ми е много тънка и непокорна.

# 18
Честно казано не виждам с какво ще помогне фризьор. Ще вземе връхчетата, но дължината остава да се наелектризира.

# 19
Имам същият проблем и в момента използвам got2b CHAOTIC modelling fiber gum (синьото бурканче). Ето линк: https://shop.lillydrogerie.bg/got2b-guma-modelirascha-haos-efekt-100-ml

След като си вържа косата на конска опашка, взимам малко количество с пръстите, разнасям по дланите и леко минавам косата отгоре. В нета има клипчета как може да се използва. Обикновено в края на деня има някакви хвърчащи косми, но определено има разлика със и без.
И да допълня, че при мен няма никакво значение кога и колко често се подстригвам, дали пия достатъчно вода, дали използвам балсами за коса и тн. Просто косата ми е много тънка и непокорна.
Купих от това, много хубаво мирише, но за много малко време действа, после пак същото. А и прави нещо като пърхот, ако мажа много. Grinning
До сега най-доволна съм от аргановото масло.

# 20
  • София
Авторката явно иска супер прибрана и вързана коса. Дъщеря ми си я правеше с най-силният лак за коса и четка за зъби.
Аз лично мога да си позволя следобед да отида до тоалетната и да се пооправя там. Сресвам се, понякога се гримирам даже.

# 21
Е тя супер зализана и да не мръдне до края на деня... освен яко вакса или от стиковете, не се сещам какво друго. Но примерно аз предпочитам да има тук-там стърчаща коса, отколкото да изглежда мръсна, че тя от тези продукти е много лесно да изглежда така.

# 22
  • София
И аз мисля така. Хич не обичам стилизиращи продукти за коса. Аз не употребявам лак, вакса, пяна.

# 23
Щом нямаш време да ядеш, на клиентите едва ли им пука как ти е косата. Ама честно казано, чак толкова работни не познавам, да са в невъзможност да отделят 30 секунди за един гребен, когато ходят до тоалетна.

# 24
Щом нямаш време да ядеш, на клиентите едва ли им пука как ти е косата. Ама честно казано, чак толкова работни не познавам, да са в невъзможност да отделят 30 секунди за един гребен, когато ходят до тоалетна.
Понякога изведнъж и едновременно даже 5 клиента ми задават въпрос, трябва да ги обслужвам, гледат в очите ми, после трябва да заредя, после трябва да напиша свършилото, посли трябва да чистя, после други неща
...
Е не всеки ден нямам време, но повечето пъти е така.

# 25
Моята не знам дали хвърчи, но дори и с вързана коса имам отделни по-къси косъмчета около лицето, които няма как да се хванат, стърчат и ме влудяват. Някакви идеи как да ги прибера или пригладя?

# 26
Има едни неща като диадема, но не нещо декоративно което се откроява ами са от тънка като тел и по-скоро като тънък гребен с форма на диадема който се слага и придържа косата, не знам дали те няма да свършат работа. Ще потърся ако се сетя къде ги бях гледала, че не помня как се наричаха. Ако ги намеря, ще редактирам да сложа снимка.

Сетих се, даже едното съм си го била запазила
https://eur.shein.com/1-Set-Of-3-Wave-Shaped-Hair-Fringes-Stylin … g-p-19295561.html
https://eur.shein.com/4pcs-Women-s-Black-Twisted-Hairbands-With- … e-p-22766945.html
Форумат понякога мачка нещо линковете, ако не станат пробвайте с цитат и да ги копирате. Може пък да свърши работа нещо такова, особено ако не се откроява много от цвета на косата. Пък може и да има различни цветове и от тях, знам ли ги, аз дори не знаех до скоро че съществува такова нещо Grinning

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 20:24 от natka

# 27
Диадеми носех по едно време. Но пред компа с очила става много трудно и неминуемо в един момент заболява глава.

# 28
Аз реших моя проблем освен с повечето изброени нещав темата и с използването на серум от леки масла, не е нужно да е силиконов има арганови и други видове. Изключително икономични са.

# 29
Диадеми носех по едно време. Но пред компа с очила става много трудно и неминуемо в един момент заболява глава.
Разбирам те напълно, аз съм късогледа и нося моите постоянно. Пречет си с очилата повечето диадеми, като се "срещнат" над ушите.
Това което съм линкнала не е диадема де, просто не знам и аз как да го нарека, абе не изглежда лош вариант ако би се сляло и на цвят с косата.

Общи условия

Активация на акаунт