Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 38 405
  • 603
  •   1
Отговори
# 120
Височината е важната, заради колан и може би еърбег.
Възрастта е съвсем косвен фактор.

Помня времената когато въведоха коланите и облегалки за глави нямаше. Simple Smile

# 121
Здравейте! Според вас колко и какво пропускат децата, ако в тяхното (огромно) училище НЕ се провеждат никакви състезания на СБНЧ, както и никакви математически състезания. Има ли за какво да недоволствам? Много съм разочарована, че децата нямат възможност да участват ако искат и когато питам класната за това тя ме отсвирва. Благодаря!

# 122
Търсите си къде се провеждат състезанията и записвате детето. Училищата не са длъжни да провеждат такива, освен тези, които са спуснати от МОН.

За състезанията на СБНУ трябва класната ви да ѝ се занимава, иначе не.

# 123
В нашето училище Св провеждат състезания към сбну. Нас ни подготвиха , че тепърва ще предстоят много състезания и дори щяло да им писне на децата от състезания. Аз няма да пускам моето на всички. Основно иска по математика да ходи

# 124
Преди много години, когато синът ми беше в начално училище неговото училище беше домакин на състезания от типа на Коледно, Великдендко, Черноризец Храбър, Кенгуру и др, но не провежда ха състезания на СБНУ. В състезанията, които се провежда ха, нямаше пречка да се запишат деца от всяко едно училище, дори мадово се записва ха от други училища.

# 125
След колко време се извиняват отсъствията по семейни причини? Дъщеря ми отсъства един ден в началото на месеца, извиниха ги днес. Днес пак се наложи да отсъства по семейни причини и има седем отсъствия, ако ги извинят отново след две седмици, ще минат в другия месец. Нали на края на месеца се подават на социалните?

# 126
При нас класната ги извинява още същия ден ,най добре звъннете утре да се разберете.Аз винаги се свързвам с класен , когато детето ще отсъства и никога не е отнемало повече от ден да ги извинят.

# 127
  • European Union
Вие нали си подавате бележката в срок? Не е необходимо да се тревожите за социалните. Понеже детските се спират за една година, процедурата се следи стриктно. Първо директорът потвърждава, че отсъствията наистина са без уважителна причина. И после втори път му ги връщат да потвърди, че наистина са така. Няма вариант да останат неизвинени, ако вие си спазвате процедурата за уведомяване на класния и извинителната бележка.

# 128
Благодаря. Аз уведомявам класната и преди да пусна бележка, явно в училището просто си е практика да се извиняват в някакъв по-голям срок бележките, в това има някаква логика, все пак класните имат и друга работа. Питах тук, за да видя дали не са технически причините за по-бавното обработване на тези бележки. Аз тази година за пръв път ползвам, за съжаление се налага да ходим по прегледи. Няма да звъня за момента, ще проверя към средата на другата седмица как са нещата. Не ми е удобно, защото за първата бележка звънях два пъти. Аз мога и бележка от ЛЛ да взема за следващия преглед, но ми се вижда тъпо за един ден, пък да я държа в къщи без нужда няма смисъл.

# 129
  • София
Ортодонтът дава бележка за деня, защото няма как почасово, но аз го пращам за неизтърваните часове.

# 130
След колко време се извиняват отсъствията по семейни причини? Дъщеря ми отсъства един ден в началото на месеца, извиниха ги днес. Днес пак се наложи да отсъства по семейни причини и има седем отсъствия, ако ги извинят отново след две седмици, ще минат в другия месец. Нали на края на месеца се подават на социалните?
В нашето училище е до две седмици. Но веднъж забравих и чак след месец ми напомни класната, като тя вече ги беше извинила
Не се тревожете от социалните, те нямат сили да търчат по училищата заради разсеяни майки, а и никой директор не би се занимавал с подобни глупости. Социални се викат при фрапантни случаи и то ако не съдейства първо родител

# 131
Благодаря. Днес следобяд се превърнаха в извинени, без да съм звъняла допълнително. Аз питах тук, защото не ми беше ясно технически как се случват нещата, например първата електронна бележка от лекар миналата година не се появи няколко дни и се оказа, че лекарката просто е забравила да я стартира. Ако не бях звъннала, щяха да си стоят неизвинени. Иначе не ми е проблем, че не става веднага, предполагам учителите също си следят сроковете.

# 132
  • пустинята Гоби
Какво бихте направили, ако от раницата на детето ви изчезне нещо в училище и според вас трябва ли да се разследва случая. Става въпрос за нещо ценно за самото дете, не с голяма стойност. Няма съмнение, че умишлено е взето от някой.

# 133
Какво бихте направили, ако от раницата на детето ви изчезне нещо в училище и според вас трябва ли да се разследва случая. Става въпрос за нещо ценно за самото дете, не с голяма стойност. Няма съмнение, че умишлено е взето от някой.
Разбира се, че случаят трябва да се изясни!
С поведението си ще дадете пример на детето си дали да търси правата си или да си мълчи!

# 134
  • пустинята Гоби
А не сме мълчаливи нашето семейство, веднага информирахме училището, даже мъжът ми се включи за пръв път в живота си, че беше бесен. Обаче училището не направи почти нищо, не знам има ли смисъл да се занимаваме от тук насетне. И да намерят кой е свил нещата му, какво? Едва ли ще подходят както трябва.

Общи условия

Активация на акаунт