Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 38 315
  • 602
  •   3
Отговори
# 105
  • Бургас
До колко отсъствия са допустими за учебната година?
Детето ми беше болно и една седмица не беше на училище. Пишат отсъствия и от занималнята, и за една седмица са станали много, не знам колко. Страх ме е да не стане така, че заради отсъствия да повтаря годината. Сега е в 4 клас.
Както казах беше болен, после 1 седмица изкара на учишище и сега пак е с кашлица. Ще го върнат, ако го закарам.

# 106
  • София
Няма да повтаря, но ако са много отсъствията, примерно над 25%, може да ходи на изпит по предмета.

# 107
  • Бургас
О, дано да е истина! Ми четох сякаш някъде, че на 100 отсъствия повтарят. Значи може да изкара още 2 - 3 вируса до лятото? Давам имуностимуланти, витамини, салати, манджи, излиза да играе на въздух и пак... Цяло лято не се изкашля, а сега 2 пъти болен за 3 седмици. Ми какви са тея 100 отсъствия дето съм ги чела, направо ми стана много притеснено, че пак кашля.

# 108
  • София
Не се притеснявайте въобще за отсъствия. Важното е детето да е здраво. И триста отсъствия да има, ако са извинени, няма да повтаря. Даже, мисля, че от 1 до 4 клас не се повтаря клас.

# 109
  • Бургас
Да сте живи и здрави! ❤️ Благодаря ви много! ❤️

# 110
В начален етап не повтарят клас. Все пак се чуйте с класната, ако детето боледува много.

# 111
  • пустинята Гоби
Моят син преди 2 години много боледува, съответно отсъства. Сега погледах, имал е 104 извинени отсъствия. Не мисля, че са толкова много, изобщо не съм се притеснявала за училището тогава, а че изпи за отрицателно време 4 антибиотика.

# 112
Няма такова нещо като да повтаря годината за 100 отсъствия. Не се притеснявайте. Виждала съм и с 420 да не повтарят.

# 113
Дъщеря ми имаше 130 извинени отсъствия миналата година. Не само, че не стана въпрос за изключване, но и беше втора по успех в паралелката, не й се отрази и на успеха. Дано не се повтаря този кошмар с честите боледувания обаче, втръснало ми беше да ходим по доктори.

# 114
  • София
Моят син преди 2 години много боледува, съответно отсъства. Сега погледах, имал е 104 извинени отсъствия. Не мисля, че са толкова много, изобщо не съм се притеснявала за училището тогава, а че изпи за отрицателно време 4 антибиотика.
Топ коментар !
Няма значение колко отсъствия (извинени)а това че детето е поело много антибиотик .....второто си е за притеснение !

# 115
Не се броят отсъствията, а дали имаш необходимия брой оценки. Ако ги имаш, може отсъствията да са над 25 процента за предмет.
Тоест, ако детето е влизало в час по време на контролни и класни и е изпитано, може да е отсъствало през цялото друго време и пак ще си завърши спокойно. Голямата ми имаше над 220 отсъствия една година поради заболяване, не е имало проблем

# 116
Когато детето стане на 14 г. има ли право да се вози на предната седалка  в колата?

# 117
Според Закона за движението по пътищата, децата трябва да се превозват в подходящо за възрастта им столче за кола до 12-годишна възраст или достигане на 150 см височина. И все пак децата под 12-годишна възраст, дори и да надвишават тази височина, не могат да се возят на предната седалка без столче.

Това е по Закон, значи след 12 г. може.

# 118
Този закон дали не трябва малко да го коригират, предвид как се вдигна средната височина при подрастващите. Simple Smile

# 119
Ами според мен идеята е да може да те защити колана и въздушните възглавници, когато си отпред и това може би, знам ли?, става при височина над 150 см. Сега, има деца под 12 години над 150 см, има и възрастни под 150 см. Като цяло е глупав този закон. Не знам как е в Европа, нека някой запознат да каже

Общи условия

Активация на акаунт