Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 366
  • 457
  •   1
Отговори
# 90
Най-добре отидете лично в новото и вижте какво се случва. Това не е нормално. Кажете, че се притеснявате и детето стои вкъщи. Говорете с Директора направо.

# 91
Здравейте!Пиша да се похваля ,че днес ми се обадиха и от утре детето е в новото училище и за да дам информация и за други родители, които могат да попаднат в същата ситуация. 😀 Новото училище са чакали да получат всички документи от старото ,което съответно ги е изпратило в последния законов ден.Безплатните учебници се връщат и от новото ти дават други. Така ,че си направихме кратка ваканция и от утре с нови сили🤞🍀

# 92
  • Горна Оряховица
В сайта на speeling bee не мога да изтегля списъка с думите, явно е смъкнат вече.
http://spellingbee.bg/study-word-list-2024-spelling-bee/

Някой дали има списъка ?

# 93
Една малко сложна ситуация
В един от кварталните магазини съм редовен клиент. Днес се раз говорихме с продавача (много свестен човек, съвестно си гледа работата) и се оказа, че детето, което учи в някакво "специално" училище, учи неща, които са под нивото му. Бащата иска детето да напредва, аз съм виждала детето и съм комуникирала нормално с него.
Моля, насочете ме към някакви материали за първи-трети клас по мат и бел. Искам да помогна на хората, има и друго дете в семейството, майката е ангажирана с него. Семпли хора, но честни, добри. Бащата изрази съжаление, че в училището не се учи според нивото на детето, а детето по не знам каква причина учи в това училище.
Аз имам голям син, забравила съм какво се учи в начално училище.
Дайте идеи за онлайн материали по БЕЛ и Мат основно или подходящи помагала първи - трети клас(има разлика между хронологична та възраст на детето и класа, в който учи.

# 94
  • пустинята Гоби
В Сиела е пълно с помагала, книжки със забавни задачки и още какво ли не, иди и разгледай. За да учи детето в специално училище, вероятно има причина, та не е ясно колко ще му помогнат стандартните учебни материали без никой да се занимава с него.

# 95
В сайта на speeling bee не мога да изтегля списъка с думите, явно е смъкнат вече.

Някой дали има списъка ?
там си е:

https://spellingbee.bg/wp-content/uploads/2023/11/2024-Spelling- … udy-word-list.pdf

# 96
  • Горна Оряховица

Някой дали има списъка ?
там си е:

https://spellingbee.bg/wp-content/uploads/2023/11/2024-Spelling- … udy-word-list.pdf
Ами да, сега ми ги отваря..явно е било нещо моментно 🤭

# 97
Здравейте. Има ли значение в Уча се, дали ще се регистрираш като ученик, родител или друг потребител? При коя регистрация ще имаш най-пълен достъп до уроците?

# 98
  • Пловдив
Няма значение. Достъпът е еднакъв за всички потребители. Има и допълнително платени уроци с тестове, но за гимназиален етап на образование.

# 99
Стана ми интересно,имате ли наблюдения заслужава ли си да се използва примерно от 10класник?Ползвали сме го ,но в самото му създаване и тогава нямаха много ресурси за гимназиалните класове.
Няма значение. Достъпът е еднакъв за всички потребители. Има и допълнително платени уроци с тестове, но за гимназиален етап на образование.

# 100
  • Пловдив
Не сме ги ползвали, само разглеждайки съм ги засичала.

# 101
Моето дете е в девети клас и за нея има полза. Но тя хич няма търпение да чете уроците, да вникне в тях и Уча се е по-добре от нищо. Аз все още й помагам в ученето, но вече се затруднявам, особено по химия. А и за разказвателните, няма как да й налея с фуния, ако не ги прочете. От сайта ги слуша, а мен няма търпение. Затова питах за вариантите за регистрация, да не би да има повече функционалности. Мисля, че ако могат без Уча се в гимназията е по-добре, в живота никой няма да им поднесе информацията на тепсия, ще трябва да се научат да отсяват сами важното. Но при нея положението е или това или ще закъса тотално и го възприемам като по-малкото зло.

# 102
Съгласна съм ,моето дете се оправя по принцип само ,но много би ни помогнал сайта за историята и чуждите езици в момента сменя език и го почва от а,б..Стана ми интересно дали са го подобрили , защото мисля да направя регистрация ,но ги няма вариантите като преди да купиш само 1м.или 3месеца, което е тъпо 🤷
Моето дете е в девети клас и за нея има полза. Но тя хич няма търпение да чете уроците, да вникне в тях и Уча се е по-добре от нищо. Аз все още й помагам в ученето, но вече се затруднявам, особено по химия. А и за разказвателните, няма как да й налея с фуния, ако не ги прочете. От сайта ги слуша, а мен няма търпение. Затова питах за вариантите за регистрация, да не би да има повече функционалности. Мисля, че ако могат без Уча се в гимназията е по-добре, в живота никой няма да им поднесе информацията на тепсия, ще трябва да се научат да отсяват сами важното. Но при нея положението е или това или ще закъса тотално и го възприемам като по-малкото зло.

# 103
Аз също обмислям ползване на Уча.се, ако се наложи. Засега удържам фронта с моя помощ.
Иначе доклкото знам базата вече е много разширена. Можете да си поделите абонамента с други родители и освен това до декември има код за +1 месец безплатно при закупуване на 12-месечен абонамент.

# 104
  • при него
Ние акаунт имаме от 4 години насам. От първи клас. Може да се ползва на до 3 устройства, т.е, ако тръгнеш да влизаш от четвърто устройство, те пита, кое от предишните да махне. С един и същ акаунт се виждат всички уроци, за всички класове, т. Е., ако има повече от едно дете си ползват един акаунт, една такса. При нас помага много за допълнителни упражнения. Моето дете има нужда от такива, особено по някои предмети. Успява да вдигне оценката с 1 или 2 единици. Последно мъчи два урока по Английски и се прибра със шестица. 4 клас е, Английския му е труден и определено има нужда да се упражнява.

Общи условия

Активация на акаунт