Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 351
  • 457
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Lúthien, сърдечно благодаря за бързия отговор!

# 77
Аз подадох преди 10ина дни и тъкмо се мушках в темата да ви попитам кога да чакам парите. Simple Smile

# 78
Аз подадох през ССЕВ и получих входящ номер.
Има ли значение, че с бащата сме на различни настоящи адреси за отпускане на помощта?

# 79
че и ние с ММ сме така. Той вече с нова лична карта, софиянец. Аз ходих до нашето си село да подавам, тъй като аз и децата се водим там по настоящ адрес, нищо че те учат в София също. Не, казаха ми че няма значение - дори показах на служителката на гишето неговата чисто нова лична карта/с новия адрес/, и моята чисто стара/със стария адрес/.

# 80
Успях да подам и аз документи тази седмица. А парите би трябвало ноември, около 5-6 да да ги преведат или греша?

# 81
  • Бургас
Помощите са за 1-4 клас и 8 клас, нали така?

За другите класове няма?

# 82
Помощите са за 1-4 клас и 8 клас, нали така?

За другите класове няма?
Точно така

# 83
Здравейте!Не мога да намеря отговори на въпросите си 😀 Преместих синът си в ново училище в сряда в Школо ми станаха розови оценките изписа ми ,че ученика е напуснал и вече два дена си е в къщи, защото от новото училище още не се обаждат.Може ли някой който скоро е сменял училище да сподели колко време отнема?И от вече старото училище безплатните учебници ,кога трябва да се връщат, защото и от там никой не ни търси? Беше ни казано,че новото училище ще изиска всички документи по служебен път и ние не трябва да правим нищо,но това мълчание и без известие ни измъчва.

# 84
  • София
Здравейте!Не мога да намеря отговори на въпросите си 😀 Преместих синът си в ново училище в сряда в Школо ми станаха розови оценките изписа ми ,че ученика е напуснал и вече два дена си е в къщи, защото от новото училище още не се обаждат.Може ли някой който скоро е сменял училище да сподели колко време отнема?И от вече старото училище безплатните учебници ,кога трябва да се връщат, защото и от там никой не ни търси? Беше ни казано,че новото училище ще изиска всички документи по служебен път и ние не трябва да правим нищо,но това мълчание и без известие ни измъчва.

Тъй като сте преместили детето, след като вече е било записано за настоящата учебна година в старото училище, е трябвало да попълните две заявления - Заявление за преместване (в старото училище) и Заявление за записване на ученика в новото му училище. След това всичко се прави по служебен път между двете училища. Ако сте попълвали тези две заявления, не се притеснявайте. Детето вече ходи ли в новото училищe?

# 85
С детето отидохме в новото училище тъй като има навършени 16г. трябваше да е от негово име заявлението.Пуснахме две заявления като първото беше за участие в класиране за обявено свободно място,второто за записване в старото училище нищо не сме подавали ,те сами го отписаха на 9.10 и от тогава си е в къщи и чакаме да ни се обадят ,както ни казаха.Но взех да се притеснявам ,че никой не се обажда.

Тъй като сте преместили детето, след като вече е било записано за настоящата учебна година в старото училище, е трябвало да попълните две заявления - Заявление за преместване (в старото училище) и Заявление за записване на ученика в новото му училище. След това всичко се прави по служебен път между двете училища. Ако сте попълвали тези две заявления, не се притеснявайте. Детето вече ходи ли в новото училищe?

# 86
  • София
Най-добре се обадете в новото училище да питате дали от старото са им изпратили необходимите документи за преместването. Да не се окаже, че е проблем, че не е попълнено Заявление за преместване в старото. Проверете.

С детето отидохме в новото училище тъй като има навършени 16г. трябваше да е от негово име заявлението.Пуснахме две заявления като първото беше за участие в класиране за обявено свободно място,второто за записване в старото училище нищо не сме подавали в старото училище ,те сами го отписаха на 9.10 и от тогава си е в къщи и чакаме да ни се обадят ,както ни казаха.Но взех да се притеснявам ,че никой не се обажда.

# 87
  • София
Ако ученик повтаря уч.годинина /в гимназията/, какво става с мястото му в стария, в новия клас? Освобождава ли се едно място в неговия стар клас ? Обявява ли се свободно място?

# 88
  • European Union
Не е възможен такъв период на чакане без училище. В НЕИСПУО детето се отписва от едното училище и се записва в другото. Не се подава нищо в старото училище, само в приемащото. Но старото училище има срок, в който да изпрати документите в новото. В това време ученикът още си ходи в старото училище. Ако му пишат отсъствия в този период, после ще отидат в новото като неизвинени.

# 89
В Школо ми изписа ,че детето е напуснало и от долу пише ,удостоверение за напускане и номера.На неговия профил в Школо пък всичко изчезна буквално няма нищо.Не видях смисъл да го пращам там след като са го отписали🤷,но ми е странно,че от новото училище не се обадиха да ни информират ,кога да тръгне на училище при тях и какво се случва с тези учебници🫡 
Не е възможен такъв период на чакане без училище. В НЕИСПУО детето се отписва от едното училище и се записва в другото. Не се подава нищо в старото училище, само в приемащото. Но старото училище има срок, в който да изпрати документите в новото. В това време ученикът още си ходи в старото училище. Ако му пишат отсъствия в този период, после ще отидат в новото като неизвинени.

Общи условия

Активация на акаунт