Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 341
  • 457
  •   1
Отговори
# 60
Статистика няма за ученици от 1 до 3 клас. Иначе е така от трите точки

# 61
Mimi Rose, това не е истинска статистика разбира се, а грешно интерпретиране на данните от самия софтуер.
Истината е, че няма чак такова значение тази класация.

# 62
Какво значи грешно интерпретиране на данните?
И да статистиката няма смисъл, ако се гледа на нея като потенциален повод за родителски хвалби, още повече гледайки тюрлюгювечът средно от всички оценки по всички предмети.
Както по-горе дадох пример, като видиш среден успех на класа над 5,50 по предмет, това вече говори много.
Ако си в час по някой предмет, да речем по тези, за които има класни работи. Като видиш самата класна работа и като си филтрираш да ти излезе средния успех от класна по този предмет за класна работа, получаваш информация за ситуацията по предмета, каквато и десет родителски срещи и НВО няма да ти дадат.

# 63
  • София
Здравейте, имам първокласник и явно нещо не разбирам. За какво е тази статистика/класация на децата?

# 64
  • пустинята Гоби
Именно, че който иска да извлече полза от класирането, която засяга пряко детето му, може да го направи. Който смята, че е безсмислена и по азбучен ред, негова работа. За мен е полезна, а и смятам за детето ми е полезно да се стреми да е добър успех.

Истината е че особено по основните предмети като математика и български език са важни знанията. Но нали оценките са отражение на тези знания в крайна сметка. Моят син много мрази математиката, голяма борба е да решава допълнително задачи вкъщи, аз се нервя, той се нерви. Изкарва прилични оценки и за мен беше полезно да видя как се справя на фона на съучениците си. Не съм се възгордяла, нали го виждам колко знае, но разбрах, че явно материалът е труден за всички и че с малко повече работа вкъщи, нещата се случват. И той го вижда и вече не мрънка толкова, когато го карам да реши 2 задачи повече.

# 65
А без тази статистика нямаше ли да работите вкъщи?
Няма ли да се стреми към отлични оценки?

Все тая де, статистиката я има. Който иска я ползва, който не - може да я скрие и да не излиза на първа страница.
За мен лично е недобро това сравнение между децата и втренчване с кое място е, ама всеки си знае.

# 66
  • при него
За мен е полезна. Например, ако видя че детето ми държи средно ниво по предмет, който му е труден, ще съм спокойна. Не може да е отличник по всичко. Ако видя средно или ниско ниво по предмети, които са му силни, ще говоря с него, дали е от невнимание, дали има друга причина. За мен е добра идея и виждам позитиви. Не знаех за тази статистика, от вас научавам, благодаря ви!

# 67
Много ми беше полезна тази статистика преди НВО. Но в нашия град има 3 прогимназии с по равно деца всяка и понеже знаех, че училището й се води най-доброто, горе-долу се ориентирах какви са й шансовете за прием в осми клас. То пък се оказа, че нейния набор в нашата област е малобрроен, та и по-нисък бал би й стигнал. Но все пак ми беше един ориентир. А за това, че може да се селектира само за даден предмет статистика, научих сега от тук и ще го изпробвам по-натам. За момента има само една оценка в школо.

# 68
  • при него
Това е най-горната част на екрана, в мобилната ми версия. На сивото поле, в дясно, трите чертички и излиза възможност за избор по предмет

# 69
Здравейте, имам първокласник и явно нещо не разбирам. За какво е тази статистика/класация на децата?
Учениците от 1 до 3 клас не се включват в статистиката.

# 70
Преди години можеше да се влиза безплатно в E-prosveta. Има ли и сега вариант, че нещо само платени варианти виждам в сайта им и как? По физика и химия още не са дошли новите учебници, в момента са на преговор, пишат в тетрадките, но много съкратено и не мога да се ориентирам да обясня. Искам да намеря старите учебници от 2022 година за седми клас, но не знам дали все още е възможно.

# 71
Има ги. Отворете е-просвета.бг, регистрирайте се от името на детето и всички учебници са достъпни.

# 72
E хайде, тройки по рисуване не пишат, освен ако не носиш материали системно, което не се връзва много с високия резултат по математика.

Синът ми в осми клас имсше 3 по рисуване първия срок, по всичко останало 5 и 6.И аз помислих, че е бил някаква блейка в час, но не, той наистина не може, ама съвсем не може да рисува. И тъй като имат един срок рисуване, остана 3 за годината. Следващата година имаха онлайн обучение и само теория по учебника. Тогава изкара 6.Учителят е успешен художник, популярен в града.

# 73
  • София
Има ли някакъв нормативен документ, който урежда обема домашни по един предмет , дадени в един ден?

# 74
Тази година има ли някакви парични помощи в начален етап - за 4-ти клас питам? То и да е имало съм изпуснала датата, но евентуално за 2-ри срок.

Общи условия

Активация на акаунт