Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 351
  • 457
  •   1
Отговори
# 45
  • пустинята Гоби
E хайде, тройки по рисуване не пишат, освен ако не носиш материали системно, което не се връзва много с високия резултат по математика.

Мисля, че децата с еднакъв успех са класиране на едно и също място в Школо. Примерно сега е пълно със стотици деца на първо място в класа и училището, защото имат по 1-2 шестици. Крайното класиране не е въз основа на срочния резултат, а на резултата от всички оценки в училище. Абсурд е да са класирани по азбучен ред.

Понеже обсъждахме извинителните бележки скоро, имам написана извинителна бележка от днес сутринта, още я няма в Школо. Хич не са толкова автоматизирани нещата, явно нещо трябва да се направи, за да се появи в дневника.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 16:06 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 46
То това със средноаритметичното на всички оценки няма смисъл.
 Човек може да си филтрира по предмети, по вид оценки (годишни, срочни от класни и т.н.).
Можеш да видиш класацията по математика, да речем само, и 6 по основните предмети не гарантира 6 и по другите. Случки разни.

# 47
  • пустинята Гоби
Да, така е. На мен ми беше полезно да узная как се позиционира моето дете по математика, примерно.

# 48
Синът ми донесе от училище някаква бележка за попълване. Заявление по чл.18, ал.4. Че дали да участва или не в не знам какво по чл.17, ал.1. Ама от кой закон - не се знае.
Вие попълвали ли сте такива заявления? Какво е туй чудо?
Това не е ли за защита на личните данни и съгласие за публикуване на снимки на децата?

# 49
Пишат тройки и още как, даже и двойки хаха
Все тая. Който не иска статистика, просто я изключва.

# 50
  • Бургас
За снимките попълних още преди десетина дни. Това е друго и не знам какво е 🤔 Да участва или да не участва в дейностите по чл.17 ал.1

Синът ми донесе от училище някаква бележка за попълване. Заявление по чл.18, ал.4. Че дали да участва или не в не знам какво по чл.17, ал.1. Ама от кой закон - не се знае.
Вие попълвали ли сте такива заявления? Какво е туй чудо?
Това не е ли за защита на личните данни и съгласие за публикуване на снимки на децата?

# 51
Пишат тройки и още как, даже и двойки хаха
Все тая. Който не иска статистика, просто я изключва.

... Иди обяснявай...

Статистиката е полезна. Разбира се важно е и да е вярно интерпретирана от съответния софтуер.
В школо накрая на срока/годината дава някакъв ориентир, но все пак трябва и да се чете според спецификите за училище, дете, клас...
Абсурдно или не, до миналата година имаше подредба по азбучен ред на тези, които не са на 1во място и са с еднакви оценки. Може вече да са го променили.

# 52
А в приложението има ли я тази статистика? Аз не намирам. Само в настолния сайт я виждам.

# 53
Не, в приложението няма.

# 54
Има, долу вдясно трите точки.

# 55
Ааа, не знаех, мислех, че няма. Сори....

# 56
  • Пловдив
По въпроса със статистиките - Дреб цялата минала година се движеше между 8 и 10 място в класа. Накрая, заради физическото "падна" до 15 място... 3 години по ред само по физическо имаше 5 и съм много доволна, че вече за класирането не се вземе на общия успех от дипломата за 7 клас.
Бяха много,много силен клас и пълните отличници бяха над 10, доколкото знам - всички негови съученици влязоха точно там, където искаха.
...та така за статистиките де Joy Общо взето - май за чесане на родителското его са

# 57
В първи клас как разбирате какви домашни имат децата? Надявам се в занималнята да си пише всичко, но ако чакам на синът ми да каже какво има за домашно, никога няма да знам.

# 58
  • пустинята Гоби
Госпожата пише в Школо какви са домашните.

Аз досега не съм виждала статистика, която се основава на името на детето. Моят син е бил коректно подреден по успех. Пълните отличници вероятно имат петици по време на учебната година, класацията подрежда оценките през срока, затова са делели от първо до 10 то място.

# 59
Има, долу вдясно трите точки.
Не виждам статистика там Blush
Имам като опции Събития, Потребители, Права на достъп, Ученици под 14 г.

Общи условия

Активация на акаунт