Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 287
  • 457
  •   1
Отговори
# 30
Кой събира парите за кетъринг при вас ? От нас искат родителите да ги събират, госпожата от занималнята нямала право да събира пари.

Две служителки правят записването и събират парите в края на всяка седмица на страничен вход в двора на училището.
Удобно е, но се оскъпява и храната, тъй като на всяко дневно меню се слага почти лев отгоре за заплатите им.

# 31
  • Бургас
Имам впрос относно помагалата, издават ги/ преиздават всяка година, май само сменят картинките и цветовете и въпросът ми е за Книга за ученика на Архимед 7 клас по математика. Останах с впечетление, че всяка година издават нови. Сега се 7 клас намирам само издадено през 2023, дали ще има ново издание 2024 г.?
Има два вида. Единият е розово-червен, а другият има синьо в горната част. Питам се,дали са с еднакво съдържание? 🤔

Относно учебните тетрадки по езиците - големият ми син е в 10 кл и имат уч.тетрадки и по двата езика,които изучават. Безплатни от училището.

# 32
Знаете ли как се случва извиняването на отсъствия в Школо с електронните мед. бележки - автоматично ли е или класният р-л го прави ръчно? Питането ми е свързано с това, че дъщеря ми вчера беше на преглед, ЛЛ каза, че е изпратила ел. бележка, а отсъствията си стоят все още неизвинени. Дали е нормално или да ѝ се обаждам.
Автоматично се появява бележката в дневника на учителя и той ръчно натиска един бутон в електронната бележка, за да извини отсъствията. Така, че е нормално да има забавяне при извиняването на отсъствията.

# 33
Знаете ли как се случва извиняването на отсъствия в Школо с електронните мед. бележки - автоматично ли е или класният р-л го прави ръчно? Питането ми е свързано с това, че дъщеря ми вчера беше на преглед, ЛЛ каза, че е изпратила ел. бележка, а отсъствията си стоят все още неизвинени. Дали е нормално или да ѝ се обаждам.
Автоматично се появява бележката в дневника на учителя и той ръчно натиска един бутон в електронната бележка, за да извини отсъствията. Така, че е нормално да има забавяне при извиняването на отсъствията.
А дали знаете това появяване на бележката в дневника на учителя съвпада ли с появяването й в родителския профил или бележката се появява в родителския профил след като учителят натисне въпросния бутон?

# 34
  • Sofia
Това с натискането на бутон ми се е случвало 1-2 пъти в началото, когато въведоха ел.бележки (учител съм). Всичко се извинява автоматично в момента, в който бележката влезе в Школо. При учителя идва само нотификация за нова електронна бележка. Случвало е да има забавяне ден-два до появата ѝ, но ако са повече дни, звъннете не ЛЛ. Краен вариант е с номера на амбулаторния лист и бележка на хартия да се извинат отсъствията ръчно от класния. Не е краят на света, ако не се появи - грешки стават. Налагало ми се е да действам така за личното си дете, след като спазих всички процедури на Школо за проверка за липсваща ел.бележка.

# 35
Много рядко се налага намесата на учител. За цялата учебна година се е наложило веднъж да разреша. Почти всички проблеми идваха от неправилно пуснато от ЛЛ бележки. След обаждане от страна на родител и потвърждение, че бележка няма те се свързваха с ЛЛ и се появяваше бележка.

# 36
Здравейте. Имам първокласник и съм все още боса по много въпроси, но специално за Школо.бг ще питам сега Blush
Как става класирането по успех? Дава ми, че синът ми е първи в класа, випуска и училището. Ясно ми е, че не е вярно, но искам вбъдеще да имам все пак някаква представа къде точно стои. В графиките ми дава 0 оценки в цялото училище, 1 в неговия клас и 2 на синът ми. Не мога да схвана логиката.
Благодаря.

# 37
Общо взето нищо не значи тази статистика. На всички, които  имат само 6, дава 1 място , на останалите ги реди по средноаритметично, но като цяло нищо не означава.

# 38
Щом детето е едва в 1- ви клас, едва ли има повече от 2 оценки, а при толкова малко на брой оценки няма как да придобиете правилна представа за неговото представяне в учебния процес.
Почакайте да дойде края на 1-ви срок и чак тогава ще установите как се развива детето Ви.

# 39
  • пустинята Гоби
Поне при нас за учениците от 1 до 4 ти клас не е включена класацията за успех. По принцип първокласниците имат качествени оценки, нищо че в Школо седят като количествени и не е редно да се сравняват.

Класирането има смисъл за големи ученици, за първолаци е безумно, нали си носят контролните вкъщи, ясно е как се развиват.

# 40
  • София
В прогимназията е интересно  - примерно къде се нарежда ученикът в класацията на випуска в края на 7 клас, т.е. сред конкуренти.

# 41
В школо си пише, че от 1 до 3 клас не се включват в статистиката.
Но статистиките са ориентир някакъв. Ето сега на входните нива. Като детето да речем има 6 и средния успех на класа за предмета е 5,80 разбираш, че явно теста не е затруднил децата.
Или детето има 5, но средният успех е 3,90.
Интерпретации на фактите може да има различни. Може втория вариант да е по-радващ.
Ако човек пък е наясно с нивото на детето си по даден предмет, тези подробности съвсем говорят.

# 42
# 43
  • Бургас
Синът ми донесе от училище някаква бележка за попълване. Заявление по чл.18, ал.4. Че дали да участва или не в не знам какво по чл.17, ал.1. Ама от кой закон - не се знае.
Вие попълвали ли сте такива заявления? Какво е туй чудо?

# 44
В прогимназията е интересно  - примерно къде се нарежда ученикът в класацията на випуска в края на 7 клас, т.е. сред конкуренти.

Може да е на последно място, защото има 3 по рисуване примерно, но да изкара две по 100 точки на нво-то. Как ще е полезна тази статистика повече в 7ми клас отколкото, в който и да е друг.

Най-изкривеното нещо е начина, по който се класират децата след 1вото място. Ако имаш примерно 5 деца пълни отличници за края на срока и филтрираш по срочни оценки и 3 деца само с по една 5ца, но името на едното с 5ца започва с "Я" - то ще бъде отразено на 8мо място. А реално трябва да има 5 първи места и три шести места.

Редактирам се: виждам, че в школо са пуснали инфо от преди 4 месеца, че няма отношение азбучния ред, но гарантирам за срочните оценки от миналата година първи срок, че в класа бяха точно по този начин подредени /тествано и проверено за конкретен предмет/.

Общи условия

Активация на акаунт