Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 209
  • 457
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте.
Имам учебници от миналата година за 8 клас. Нали се купуваха... Както и да е, сега няма какво да ги правя, а не ми се изхвърлят. Чудя се дали няма къде да се дарят (на държавата имам предвид), за да се ползват някъде за някое дете. Не ми се изхвърлят, но няма и да ги съхранявам.

Държавата има достатъчно непотребни стари учебници. Пусни ги в някоя група като подарък. Може някой да ги поиска.

# 16
  • пустинята Гоби
До 18 е занималнята в училището на децата.

# 17
Знаете ли как се случва извиняването на отсъствия в Школо с електронните мед. бележки - автоматично ли е или класният р-л го прави ръчно? Питането ми е свързано с това, че дъщеря ми вчера беше на преглед, ЛЛ каза, че е изпратила ел. бележка, а отсъствията си стоят все още неизвинени. Дали е нормално или да ѝ се обаждам.

# 18
Нормално е. Ще се извинят до няколко дни.

# 19
Все пак следете, защото грешки стават. По принцип отсъствията се извиняват автоматично след като се появи информация за мед. бележка в "школо".

# 20
  • Пловдив
Когато детето ми имаше електронна бележка, отсъствията се извиняваха в момента на вписването им.

# 21
  • пустинята Гоби
Е няма как извиняването да става в момента на вписването на отсъствия, най-малкото детето може да се заведе на лекар следобед, а да е на училище сутрин.

# 22
  • Пловдив
А може и обратното, нали!? 😉 Не ми се вярва да става ръчно. По- скоро с някакви настройки на Школо.

# 23
  • София
Знаете ли как се случва извиняването на отсъствия в Школо с електронните мед. бележки - автоматично ли е или класният р-л го прави ръчно? Питането ми е свързано с това, че дъщеря ми вчера беше на преглед, ЛЛ каза, че е изпратила ел. бележка, а отсъствията си стоят все още неизвинени. Дали е нормално или да ѝ се обаждам.

Автоматично
Ако след 3 дни не е станало, звънкате за проверка
При нас веднъж имаше бъг и личната преиздаде бележката и стана

# 24
  • пустинята Гоби
А може и обратното, нали!? 😉 Не ми се вярва да става ръчно. По- скоро с някакви настройки на Школо.
Да, може и обратно, но Вие написахте, че отсъствията се извиняват в момента на вписването им, което няма как да стане в голяма част от случаите.

Не се извиняват ръчно отсъствията, но техническо време трябва.

Аз онзи ден взех бележка, че детето имаше здравословен проблем на втория учебен ден. Те май не писаха отсъствия на 17.09, ама аз се застраховах, че се наложи преглед и така и така бях при лекар.

# 25
  • ту тук, ту там
Аз имам лош опит с извиняване на отсъствия в Школо за преглед (не отсъствие по болест) - извинителните бележки не се визуализираха и отсъствията не можеха да бъдат извинени автоматично. Наложи се да се свържа с платформата, те ме препратиха към HIS (ако не бъркам, забравих коя друга платформа беше, но мога да проверя) и ми отговориха, че няма механизъм, който да извинява отсъствия за преглед, ваксина и т.н.  И е факт, че няколко такива имаха синовете ми през пролетта и за всички беше така. Ако са за отсъствие по болест със срок от-до - няма проблем.
Надявах се, че са намерили решение вече, това беше миналата пролет.
Добавям в скрит текст:

Скрит текст:

# 26
А може и училищните администратори да правят някакви настройки.
Сега, не съм засичала минути, но при нас, докато се е прибрал от лекарския кабинет и в школо от деня забележките светят като извинени. На другия ден от същия болничен неизвинени не се появяват, т.е. маркира ли отсъствие учител, то направо се появява като извинено.

# 27
  • София
И при нас така- като отсъства дългосрочно две-три седмици, след първото следващите отсъствия се извиняваха веднага, тогава се интересувах и прочетох, че в някои училища така са настроили системата, че след като пристигне бележката от лекаря, класен ръчно извинявал. Изчакайте два-три дена и проверете, при нас класната сама ме търси, пита кога ще бъдат извинени отсъствията, отговарям бяхме на личен, или от болницата ще дадат болничен другата седмица и т.н.

# 28
Надали е ръчно пак. Под настройки си представям, че очевидно в нашето училище всичко е автоматично - пристига бележка, извиняват се отсъствията. На други места, може класен да трябва да маркира, че потвърждава бележката. Което е глупаво де. Това беше смисълът на електронните бележки. Преди можеше класен да има съмнения, сега с пристигащата от лекаря директно бележка , освен ако не иска да отправи обвинение към личен лекар, няма какво да потвърждава.

# 29
Кой събира парите за кетъринг при вас ? От нас искат родителите да ги събират, госпожата от занималнята нямала право да събира пари.

Общи условия

Активация на акаунт