Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 35 496
  • 573
  •   1
Отговори
# 240
  • Майничка
Тжва за кой месец? Ако е за февруари, вече май не може тя да ги извини, трябва да го направи училищният администратор и да подаде корекция към НЕИСПУО.

# 241
Отсъствията по медицински и семейни причини са различни. Да не би да сте превишили 15 дни по семейни причини?Ако е така това не е заяждане от учителя,  а ограничение за  извинени отсъствия,  на които вече нямате право.

# 242
  • пустинята Гоби
Може да е станала грешка, защото решихте, че госпожата се е заяла? Питайте, изяснете случая. Как така няма да извини отсътвията, ако имате бележка, това не е концерт по желание?

# 243
За съжаление, както и Ви казах по-рано, се заяде с мен по ред причини, които не ми се коментират. Не съм превишила 15-те дни, за които добре знам и за всички отсъствия имам медицински бележки, само за едното лекарят ми е издал хартиена, която също е представена в срок. За всички съм съобщила по Вайбър на госпожата още първият ден, когато детето отсъства от училище. Звънях в АСП и оттам ми казаха, че помощта е спряна заради отсъствията. А в админ плюс те са извинени до обяд /когато е госпожата от занималнята, с която съм в нормални отношения/, и стоят неизвинени за следобяд /когато е въпросната госпожа, с която не съм в добри отношения вече/.Това не ми се струва да е нормално. Както и да е, преместих детето, профилът ми в Админ плюс вече е изтрит, т.к в новото училище са в школо. И сега се чудя как ще се процедира с тези отсъствия.

# 244
  • пустинята Гоби
Свържете се със заместник-директора, който отговаря за децата в начален етап или с директора.

# 245
С копие до Инспектората по образование или както сега се води Регионално управление на образованието.

# 246
С копие до Инспектората по образование или както сега се води Регионално управление на образованието.
Аз пращам до МОН и до Инспектората, а те препращат на РУО-то. Ама почти винаги се прикриват и не намират нарушения. Та затова напоследък пиша и до Приемна на МС (без да злоупотребявам, разбира се).

# 247
Някой срещал ли е информация, че 02.05 ще е неучебен за София?

# 248
  • Пловдив
В Правец и 2, и 5 са неучебни.
И понеже баща ми и бащата на набора са именици, то със сигурност ще го пуснем и на 7, да почива. Още се колебая, дали направо и 8 и 9 да му пусна, така или иначе 15 дни по домашни причини са "висящи", поне да се възползваме тази година

# 249
Имат ли право да заключват училището, точно на минутата, в която започва първия час и да пускат закъснелите ученици като свърши часа - за втория час? Нали по принцип има някакви закъснения, които се пишат на закъснелите, сега направо неизвинени отсъствия.

# 250
Не мисля, че изобщо имат право да заключват училище.

# 251
Детската градина я заключваха и колкото и да звънях не ми отваряха ако закъснея с 2 минути. Но в училище не е редно, не ми се вярва да има такова училище, затова има закъснения и отсъствия, разговаряйте с класния.

# 252
По скоро с директора или някой от ръководството. А ако стане авария или някакъв инцидент и децата трябва да напуснат сградата бързо? Не мисля, че от пожарната са одобрени такива действия.

# 253
И аз мисля, че идва от директора и не зависи от учителите. Дано да е еднократно този петък и да не се случва пак, иначе ще се наложи да говоря с него.

# 254
  • София
Залагам на "Царят дава - пъдарят не дава"

Общи условия

Активация на акаунт