Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 29 695
  • 448
  •   1
Отговори
# 435
Има ли някакъв нормативен документ, в който да е регламентирано начина на оценяване на учениците на входните нива, т.е. нещо като скала. Тази година в училището на сина ми са приели някаква странна за мен скала по всички предмети - при 2 грешни отговора получаваш 5, тройка имаш ако си покрил над 50% от теста.

# 436
  • София
Това за тройката и по мое време беше така, сега съм на 33 г. 😃 За другото не знам.

# 437
  • София
Няма нормативно определена скала/критерии за оценяването. 50% за тройка е стандартно - масово се прилага.

# 438
  • Майничка
Тройката затова се казва "среден".

# 439
Моят син отдавна не е ученик, но през всички ученически години "среден" на тест е било при 50%.За "мн. добър" беше различно, в зависимост от теста. Сега е студент, абсолютно всеки изпит, вкл с оценка  или "зачот" приравнява към 100точки и "среден" се пише при 50т.

В моите ученически години(миналия век Grinning), ако някой в училище имаше слаб 2,това означаваше, че абсолютно нищо не е направил. И каква беше изненадата(вкл за отличници), когато знаеш, имаш някакви пропуски и пак 2.(На мен са ми писали слаб 2 от три въпроса на единия не знаех написаното в три реда с малки букви, ама там беше патология, 80%скъсани на редовна сесия)

Да, това е типичната скала, вкл и за студенти 50 %-среден.

# 440
  • Пловдив
Даже 50% + 1 е за среден (3), при тестово оценяване.
Обикновено, ако има отворени въпроси, те носят повече точки.
Мисля че между 50% + 1 и 75% беше за добър (4), между 75% + 1 и 95% за (5) и вече за отличен (6) - 95% + 1.
Сега там релси, му ниво, плюсове и ½ втора изобщо никога съм нямала и идея как се слагат.

Абе все още съм на мнение, че тестовото изпитване си е нож с две остриета, особено когато се проверява автоматично, (а това е тенденция в последно време) - тогава една запетая може да ти изиграе много лоша шега Sad

# 441
Има ли някакъв нормативен документ, в който да е регламентирано начина на оценяване на учениците на входните нива, т.е. нещо като скала. Тази година в училището на сина ми са приели някаква странна за мен скала по всички предмети - при 2 грешни отговора получаваш 5, тройка имаш ако си покрил над 50% от теста.

Странно е, че от мон приеха при ДЗИ 30 т. да се равняват на среден 3.
Другото странно е родители бележкари, които очакват учителите да бъдат на повикване за незабавно изпитване на техните дечица, за да им бъдат поправени оценките веднага и на поискване.

# 442
И аз като Светкавица от миналия век учене. Ако всичко знаеш - 6, ако нещичко не знаеш - 5, средна работа знаеш - 4, ако нещо знаеш - 3, ако нищо не знаеш - 2.
Сега за 3, трябва повече от половината да знаеш.
Така казват било и на запад. Спомням си обаче, Дидева, преди 1,2 години беше публикувала тестови задачи по математика от чужди нво, или както там им казват, ами бяха много по-лесни от нашите. Нищо, че и нашите са лесни, но лесни за тези, които ги знаят и за нас възрастните, за болшинството деца не се оказват лесни по получените резултати.

# 443
Синът ми учи в международно училище в чужбина по Cambridge International. 50 процента е pass mark-a. И непрекъснато се правят тестове, за които е съобщено предварително, кратки тестове, за които не се съобщава, оценява се работа, направена в час (без предварително да е обявено, че ще се оценява), и домашна работа. Откакто са започнали училище, точно един месец, по всеки предмет (общо осем) има по 6 оценки. Два пъти в годината (декември и юни) има изпити по всеки предмет - всеки изпит трае по 2 часа, имат по два изпита дневно.

# 444
  • European Union
И какво се оказва сега - всички са на мнение, че 50% са нужни за 3. А на най-важния изпит, този с който се получава средно образование, са достатъчни 30%. Да не забравяме, че само преди 2 години бяха 23-26. Всичко за българското образование в едно изречение.

# 445
Ами не, аз не съм на мнение, че трябва 50% за 3.
Скоро ходих на курс. Накрая изпит, за който трябваха над 50т от 100 за вземане. Изкарах 100т. Изпитът беше от елементарен, по-елементарен, сравнено с това, което учихме.

# 446
  • Бургас
Аз мисля, че 3 е двойка по милост. Т.е. заслужил си 2, но по милост ти пишат 3.

# 447
Здравейте, имам проблем с влизането в акаунта в НЕИСПУО, може ли някой да ми съдейства от къде да взема код за възстановяване?

# 448
  • Бургас
От ръководството на училището. Обърни се към класния ръководител.

Общи условия

Активация на акаунт