Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 35 282
  • 573
  •   2
Отговори
# 390
Народ, който пее чалга песни наизуст, но е "робство" да знае стихотворения на велики поети, не отива на добре....  (констатирам просто. Дали някой ще се припознае в написаното, оставям на всеки....)

# 391
  • Пловдив
Ябълкова, офсет тетрадки с еднакви полета, светли редове и едноцветни корици взех от Метро. Всякакви варианти и формати има. Не са със спирала, че моите и това го изискват.
В стаята на малката са, а тя още спи, по-късно ще ги снимам и ще редактирам, ако мога.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 13:16 от sweet_maniche

# 392
И в Джъмбо са заредили тетрадки с едноцветни корици, еднакви полета, офсет, голям/малък формат и на много приемливи цени.

# 393
Нито е страшно, нито е сложно, нито е пропиляна енергия, да се научи Хайдути наизуст. Напротив, това е Енергия, която повишава потенциала на детето.
Голяма съпротива срещу това прекрасно произведение на един български Гений, все едно хората изпитват ужас децата им да станат малко по-културни
Дали да се учи наизуст решава едиствено учителят - както е преценил - така.
Твърде много енергия, попиляна нахалост би било. Моят син нищо не се е налагало да учи наизуст.
И пак получи прекрасна училищна подготовка.

# 394
Точно, нищо страшно, нищо сложно. Ей сега препитах моята на "Хайдути". Тези не може да пише, трудно е, но пък стихотворението си спомни, веднага започна да рецитира началото, и оттук, оттам някой стих нататък. Сега ще бъде 9 клас. Като цяло, лесно учи стихове наизуст. Дано пък има полза в бъдеще тази способност!

# 395
Всички стихотворения на Ботев знаех наизуст! Без да ме карат насила, без да го изискват даже, а съм завършила по соца.
За душата те хващат, каквото и поприще да има човек в бъдеще, душа трябва да има.

# 396
  • София
До коя дата трябва да публикуват тазгодишните формати на НВО за седми клас?
 ПП. Хора, това е тема за бързи въпроси и отговори, да не се отнасяме в литературни страсти.

# 397
  • София
Няма определена дата. Публикуват се преди началото на учебната година.

# 398
  • Пловдив
Здравейте.
Не трябваше ли вече да публикуват одобрените дати на ваканции, нво, дзи и олимпиади? Не изтече ли срокът за обществено обсъждане?
Може би не ги търся на правилното място в сайта на мон...Thinking

# 399
  • София
Срокът за обществено обсъждане изтече в петък. Обикновено публикуват тези заповеди през септември.

# 400
Здравния картон, който се вземаше задължително всяко година дали още се изисква или отпадна?

# 401
Здравния картон, който се вземаше задължително всяко година дали още се изисква или отпадна?

Имаш предвид лична здравно-амбулаторна карта ли?

# 402
Да, него имам в предвид. Имам малко свободно време този четвъртък и се чудя дали да не стигнем до ЛЛ. Родителската среща е чак след седмица, но излизанията в работно време са ми много проблемни. Другия вариант е да пиша на класната

# 403
Не е отпаднало нищо. Трябва да се извади здравно-профилактична карта с ваксинациите и мерките на детето, както всяка година.

# 404
Да, него имам в предвид. Имам малко свободно време този четвъртък и се чудя дали да не стигнем до ЛЛ.
Купете си го и го оставете в четвъртък на ЛЛ да го попълни. Когато можете ще си го вземете и пратите по детето. Всяко училище дава 10-14 дни толеранс, не ги искат на 15.09

Общи условия

Активация на акаунт