Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 36 874
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
Аз ще взема количката след като се роди живот и здраве бебето. Иначе откъм покупки вече съм почти готова. Останаха някои дреболии. Вчера се ваксинирах за коклюш 31+5г.с.,нямам оплаквания, само много малко ме боли рамото, както след тетанус същото.

===
А каква е ваксината, няма отделно за коклюш нали ? Слагат тази комбинираната нали - ваксина срещу дифтерия, тетанус и коклюш (ацелуларна компонента) с намалено антигенно съдържание?

# 511
Мартина, вече свикнах с песара. Първият ден ми беше малко некомфортно, тъй като при стягането на шийката при контракция усещах допълнително и песара как ме боцка. Но като гледам масово жените не го усещат изобщо, така че не се притеснявай. Към днешна дата, 4 дни след поставянето, се чувствам добре с него и нямам проблеми, включително и нямам засилено течение, от каквото се оплакват някои. Мисля положително, че песарът ще държи докрая, вярвам, че и при теб ще е така. ❤️

Dom.anais, може ли да споделиш какво столче взехте?

Madness88, според мен пробвай с протеина. Няма да навреди поне, щом си под референтните.

Аз днес ще почна да пия колаген, след няколко дни ще дам отзив. Самоназначих си го.
Благодаря, La Strange. А ползва ли нещо по-специално след поставянето - гел, нещо антибактериално? На мен ми го сложиха преди малко и не казаха нищо да ползвам, но бих искала да обсъдят с лекарите възможностите преди да ме изпишат. Не го усещам засега, но и не смея много да мърдам. Голяма бъзла съм станала.
Теб предупредиха ли те нещо по-специално да не правиш и ще ти вземат ли вагинален секрет веднъж седмично?

# 512
АГ-то ми каза, че мога да ползвам интимен гел за външно измиване, изписа ми Ваготон. Днес ще го взема, че тъкмо се похвалих одеве и сега ми започна лек сърбеж 😁 Микробиология ще ми вземе на следващия преглед след 2 седмици, иначе каза, че по-често ще ми взима секрет, но няма да е всяка седмица при мен.

# 513
Ваксината е BOOSTRIX. Комбинирана е до колкото се запознах, но с намалено антигенно съдържание. Нормална практика е и няма от какво да се притесняваме 🙂

# 514
# 515
MamaUraganxxx и аз се боцнах вчера Simple Smile Доста ме боли рамото, но това да е драмата...

# 516
Момичета, има ли дни, в които не усещате бебето?

# 517
В понеделник изобщо не я усещах. Изядох 10 шоколада докато се сети да мръдне малко. Бая се бях уплашила, защото по принцип е много активна. Рядко се случва, но има дни, в които почти не я усещам.

# 518
Направо не знам как ще спя от притеснение ... Cry
В понеделник изобщо не я усещах. Изядох 10 шоколада докато се сети да мръдне малко. Бая се бях уплашила, защото по принцип е много активна. Рядко се случва, но има дни, в които почти не я усещам.

# 519
Пробва ли да пиеш кола, да хапнеш нещо сладко? Напоследък и като лежа настрани и сменям често двете страни също почва да мърда. Не се притеснявай, понякога просто имат мързеливи дни. Ако все пак до утре не се е размърдало отиди за успокоение на преглед.

Също така, ако си била по-активна също може да не мърда много. Когато съм в движение цял ден, не я усещам.

# 520
Аз доста често имам дълги периоди, в които не го усещам. Но на последната фетална докторката от нищото ми каза ако не го усетя повече от няколко часа, да ходя на едни тонове, да не чака с дни. От тогава постоянно го мисля и ако не усещам дълго време, започвам да си ръчкам и бода корема докато не усетя някакво движение. Чак мъжът ми ми се кара.

# 521
И на мен ми се случи преди няколко дни да не го усещам няколко часа и много се притесних-разклатих корема доста, понатиснах го.
Точно след прегледа при лекарката реши да се обърне и сега рита по-различно и по-слабо. Опитвам се да разгадая как е застанал…
Момичета, до 30г.с. Има отстъпка за замразяването на стволови  клетки във Future health.

Хубава вечер 🍀

# 522
Кола не съм, но сладко ядох, вода пих, бутах корема....и нищо. Днес имах движение, имахме майстори вкъщи, оправях и сега вечерта се замислих, че не съм го усещала. А напоследък доста бошува. Вчера бях при АГ на преглед, гледа ме на видеозон...

Пробва ли да пиеш кола, да хапнеш нещо сладко? Напоследък и като лежа настрани и сменям често двете страни също почва да мърда. Не се притеснявай, понякога просто имат мързеливи дни. Ако все пак до утре не се е размърдало отиди за успокоение на преглед.

Също така, ако си била по-активна също може да не мърда много. Когато съм в движение цял ден, не я усещам.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 23:24 от Madness88

# 523
Пробвай да пиеш вода, но студена. При мен се размърдва и от сладолед и ябълка. Може днес да си поспива повече.

# 524
Момичета, има ли дни, в които не усещате бебето?
Почти няма. Madness88 пробвай да полежиш на една страна или лееко по корем. Моето тогава най-много шава. Ако си позволяваш кафе и от една-две глътки става.
А моите деца са си диваци по рождение, а явно и преди рождение😁🤪😜.
Аз също свикнах с шавуркането стига да не ми налагат тотален кютек. Само в началото е трудна адаптацията, че нали бебетата най-обичат да щуреят, когато заспиваш. После, както казвате чакаш пируетите с нетърпение. 😁🤸🤸🤸Дори съм се усещала да ми липсват, когато родя и децата поотраснат.😁😁
П.С. Свързах се с докторката от Св. Георги, при която ходих в сряда. Разбрахме се, че ще ми изпише рецепта, с която да ми направят антибиотика на глобули, за да не го пия.
С аптеката се уговорих още предния ден, че ако им изпратя такава рецепта, ще "забъркат", каквото е необходимо и ще ми го пратят по куриер.
На Вас как ви звучи ситуацията?
На АГ-то от ЖК, който ми направи микробиологията и се разбрахме да му пратя резултатите по Вайбър, също му писах. Даже като си гледам кореспонденция съм му писала три пъти и съм звъняла.Но от него ни вест, ни кост. Обръща ми някакво си внимание само, ако съм била път до Пловдив дори и за най-незначителното нещо и нищо странично не може да го питам едва ли не. Прави се конкретната манипулация или се пише някаква хартийка като направление за ЛКК например, без да ме погледне или претегли поне, ПЛАЩА му се и айде чао.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 10:56 от mamelitka

Общи условия

Активация на акаунт