Здравейте! От тази година са отпуснати пари за ремонти в 4 блока/общежития в Пловдив. В началото на учебната година започват дейности по обновяването на 3 от тях, а от февруари месец 2025 и в блока на ТУ-Пловдив, този който всъщност ме вълнува, защото синът ми ще е първа година в ТУ - Пловдив и ще живее в този блок до края на януари т.е. само първият семестър. Така поне е записано в настанителната заповед. След това обаче какво се случва с тези студенти...Явно трябва да се изнесат някъде докато трае ремонта. Гледах наеми на апартаменти в Пловдив, безумно високи цени, които изобщо не са ми по джоба, а вероятно и не само на мен. Преди 4 години отново е имало програми по саниране на пловдивски общежития и отново местата са били крайно ограничени за студентите. Та, питането ми е следното. Е ли възможно тези студенти, вероятно над 1000 човека за 4те блока, които в един момент ще се озоват буквално на улицата, да бъдат настанени по други общежития със свободни места или местата навсякъде са крайно ограничени и недостатъчни и единствената алтернатива остава излизането на свободен наем? Има ли практика ректорите на различните ВУЗ-ове в Пловдив, когато е имало подобни ситуации, да седнат и да преразпределят къде ще живеят тези студенти, за някои от които общежитията са едиснтвеният избор? Благодаря!