Студенти в Нидерландия - 23

• 56 518
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Чистият наeм за младежи над 23г е €879.66. Затова и моята писаха в договора наем без консумативи 800, за да има право.

# 256
  • София
Дъщеря ми усилено търси работа, от септември до момента - нищо.
Гледам сега в Uber. Имаше мнения в темата, че някои студенти са работили към тях, но не ги намирам. Може ли малко помощ? Прочетох, че има възможност да се регистрира като доставчик на велосипед и плащането ще е всяка седмица според изпълнените поръчки. Но за часовете - как се отчитат и как може да се докажат пред DUO?
Ред. Виждам, че може вместо сам да се регистрираш на платформата, да пуснеш апликация за работа през Adecco. Така дали е по-лесно откъм набавяне и попълване на документи?

Съни, по спомени Uber искаха да имаш регистрирано  zzp или може да се бъркам, но някоя от тези фирми беше така.
Моята дъщеря работеше като пощальон на колело през агенция, специализирана за международни, не говорещи езика, от която сме много доволни. Давала съм я преди, Going abroad се казва. Договорът за работа е с тях, почасов, праща се на Duo копие, а часовете работа си ги подаваше като скриншоти от онлайн системата за водене на графика. Въпросът е да се виждат часовете, няма значение как. Има и още нещо, което работодателите агенции издават като документ, за почасовите договори- employer placement (по спомен) То доказва, че освен рамковия договор за работа на повикване, имаш и назначение за работа и колко е часовата ставка.
Успех!

# 257
Уж скоро беше, когато събирах информация за настаняването в Холандия, а дойде време да търся съвети за връщането обратно. Синът ми ще се дипломира през февруари и вече планираме как да върнем доста багаж насам. Как процедирате, тези които сте минали по този път? Няма да стане с чекиран багаж. Ще трябва сухоземен превоз. Ползвали ли сте превоз с частен превозвач и колко би струвало?

# 258
Здравейте! Гледам магистратурите и ми прави впечатлене, че някои са с по 60 кредита само, други с повече. Каква роля играят кредитите в магистратурата?

# 259
  • Варна
Здравейте!
Търсим квартира за девойката.
Засега е отседнала в Бреда и пътува да Лайден за лекции.
А квартирата в Бреда е една стая, в която приятелка я приюти и мирише на мухъл.
Някой ако напуска някоя квартира, пишете. Около Лайден, но и не само

# 260
  • София
Бих ви препоръчала да се регистрирате на този сайт:
roommatch.nl - и там да следите за стаи с първи клик. В момента има няколко такива за Хага - от сега до лятото, обзаведени.
Друг сайт е https://housinganywhere.com/
Успех!

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:28 от Sunny bunny

# 261
# 262
  • Варна
Девойката днес ходи на оглед за една стая в Рейсвейк. Като цяло ѝ е харесала. Имала и недостатъци, ама...точно за периода до февруари я отдават.
Поне е много по-близо до Лайден. Чака отговор, че имало и други желаещи. До седмица ще знае.
Едновременно започва да търси квартира и за Сеул от март.

# 263
  • столицата
Стейси Грей, това се казва интензивен живот!

# 264
Хей , мами , как са децата ?
Първокурсниците , свикват ли с новия живот ?
Споеделете , радости и терзания .

Тези които завършват , как се ориентират ? Към БГ , или към работа в Холандия , или другаде ?

# 265
Тези които завършват , как се ориентират ? Към БГ , или към работа в Холандия , или другаде ?
[/quote]

Моята дъщеря остана в Холандия.50 на 50, мисля че е. Децата ,които са работили по време на ученето, са по-склонни да останат и продължат кариерата си в Холандия.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:58 от bodak

# 266
  • Sofia
Здравейте, имам следното питане. При кандидатстване за магистратура каква академична справка са вадили и представяли децата ви? Само за покрития да момента хорариум или и за това, което престои?
Според мен е за общия, но това не можело да се даде в Академична справка, а в какво тогава?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 14:50 от dodo_dodo

# 267
додо, поискайте и  официален учебен план , като това, но на с подпис и печат: https://www.fmi.uni-sofia.bg/sites/default/files/curriculums/bac … plan_ad_24-25.pdf.
От академична справка ще се види какво е учил и с какви оценки е взел изпитите. Като се сравнят двата документа ще се види какво остава.
Може в свободен текст да посочи какво иска да учи от избираемите.

Добре ще е, ако ви дадат и анотации на дисциплините - какво се учи по всеки предмет за взетите и оставащите.
Мисля, че много добре знаят какво ви трябва, но не казват, защото са наясно, че искате тези документи, за да се учи магистър в друг университет. Успех.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 16:05 от biborana

# 268
  • Бургас
Здравейте,
Да попитам, според вас, дали ще е проблем, че имената ни /на родителите/ са различно изписани в многоезичния акт за раждане и в превода на справката от НАП за доходите ни? Това за пред DUO. Разликата е при спелуването от бг на латиница.
И дали да търча за нова справка от НАП или да си трая?

# 269
  • София
Хей , мами , как са децата ?
Първокурсниците , свикват ли с новия живот ?
Споеделете , радости и терзания .

Моят първокурсник се опитва да смогне с огромния обем учене. А не е като да не е свикнал на много учене.
Готви си и се изявява като гурме майстор. Прояде тиква, която тук не е докосвал.
Купоните и пиенето на бира много пречат на добрия ритъм за учене Simple Smile
Но като го питам казва, че за сега много му харесва и не съжалява.

Получил е уведомление 72 евро за боклук за 6 месеца. Реално е от април договора, но той живее от август, не знам какъв е този боклук 72 евро в общежитие на Xior.
Още не сме намерили личен лекар, нямат места.

Следва сесия и там вече ще се броят пилците Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 08:58 от Сойка

Общи условия

Активация на акаунт