Студенти в Нидерландия - 23

• 55 677
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
На сайта на Шипхол има предупреждение за лошо време, закъснения и анулирани полети днес. https://www.schiphol.nl/en/messages/5-january-delays-and-cancell … eather-conditions

Не издържах и звъннах на една позната на летището - каза към 11 заради лошото време. Слотът им за кацане бил в 13 ч. Те от самото начало обявиха късно излитане в 8 и кацане в 13 и се чудех как така ще летят 4-5 часа.

# 676
Вчера полета на България Еър излетя с 40 мин. закъснение, но това три часа....Дъщеря ми прати снимка, че в Делфт много леко е наръсил сняг.

# 677
Вчера полета на България Еър излетя с 40 мин. закъснение, но това три часа....Дъщеря ми прати снимка, че в Делфт много леко е наръсил сняг.
На 4 отиват...вече важното е само всичко да е наред.

# 678
  • София
Всичко ще е наред!
Но при закъснение над 3 ч имате право на обезщетение, нали знаете?

# 679
Моето птиче отлетя за НЛ. Тъжно ми е! Disappointed Relieved
И моето отлетя 🥹.Лошото е, че и на него му беше тъжно, че си тръгва, което още повече ме натъжава!!! Сега се прибра за първи път от началото на годината,  първи курс е.
Момичета, става ли по-лесно с всеки следващ път за нас и за тях?

# 680
Моето птиче отлетя за НЛ. Тъжно ми е! Disappointed Relieved
И моето отлетя 🥹.Лошото е, че и на него му беше тъжно, че си тръгва, което още повече ме натъжава!!! Сега се прибра за първи път от началото на годината,  първи курс е.
Момичета, става ли по-лесно с всеки следващ път за нас и за тях?
Не! Четвърта година. Никога не ми е лесно. Нито, когато той заминава, нито когато аз си тръгвам оттам насам. По план сега го изпращам да предаде дипломна работа и ще се прибере окончателно през март, ако всичко е както трябва,  но колкото и да полагам усилия да съм разумна..сами си текат.
По- мъдри и овладяни от мен родители се забелязват 😀...
Той е ок, има си задачи, работа, ритъм, спорт, среда, навици. Лесно се адаптира и тук , и там. Сега с нетърпение чака да приключи и да се прибере, за да си действа по следващите планове.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 12:41 от Kepeva

# 681
И моят син вчера летя и имаше само 30 минути закъснение. Това е направо ужасно 3 часа закъснение....Ние пътувахме от провинцията , тръгнахме в 1.30 ч., за да стигнем навреме в 4.30.Ако трябваше да чака толкова,  направо ужасно!!!

# 682
  • София
Аз явно съм от по-овладяните родители 😂
Става по-добре после, спокойно. Свикват, свикваме и ние. Зависи как се стекат обстоятелствата с живота и бита там, на какви   хора попаднат, отворени ли са да приемат чуждата култура и да се адаптират. По-горе писах, че при нас втората година е значително по-добре, но тръгването от тук си е тегаво.

# 683
  • Бургас
За тях става по-лесно, защото през втората година са си намерили среда, свикнали са и са по-уверени. За нас не става по-лесно, на мен даже ми е по-трудно да го изпащам всеки път. Вчера ми предложи да не пътувам с тях до София за да не се разстройвам и да не плача. Обещах този път да се държа, но от сега ми е трудно.

За акнето при него там се успокоява, не знаем още защо. От време на време на маже третиноин и тогава затихва, но като го спре пак се връща. И лазер в София е правил няколко пъти, но не изчезва напълно, въпреки, че след процедурите лазер доста намаля. Проблем е, че в Бургас няма такъв уред, а той не всеки път може да го направи в София.

# 684
  • София
При моят младеж акнето се успокоява там. Прибра се с изчистено лице, сега ще си тръгне като орехова торта. Отдавам го на "чистия" софийския въздух, нямащ нищо общо с въздуха там...

При нас втората година е по-леко, както за мен, така и определено за него! Той свикна с холандската действителност, с бита и ежедневието, има някакви приятели там, ходи на спорт, събират се веднъж седмично, има ритъм в унито..., но като се прибра каза, че вече му било време да подиша софийски въздух. 😅 Натрупва носталгия за някакъв период, но съвсем не е като миналата година, когато след 3 месечен пресстой там, направо се беше сринал. Втората половина от годината при всички положения ще мине по-лесно. Има повече ваканции, времето става по-хубаво, ако и по-често им взимате билети за прибиране, не се усеща толкова. Моето момче заминава на 8.01, но има билети за прибиране в края на февруари отново, ще пропусне тамошния карнавал и ще се празнува Баба Марта и 3.03 у дома. 😁

# 685
  • Бургас
При мен е третата година и определено е по-леко от първата, но моят младеж още в началото си имаше там другарчета и не го е мъчела носталгия, харесва му да е самостоятелен, на мен ми беше тегаво, но няма как свиквам, даже тази ваканция си намери тук гадже и при нея си изкара повечето дни, трудно го преживях, но разбирам, че няма как млад мъж да е все край полата на майка си, важното е да е добре, дори физически да са редки срещите,  даже съм решила да се подготвям психически, че наближава времето да се отдели съвсем и да живее самостоятелно и тук, като се завърне догодина, най-вероятно с някоя девойка…
Йен, каква процедура правите за акнето, ма моя една дерматоложка му беше казала, че лазер не е за активно акне, а за белези след него

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 12:41 от bur02

# 686
  • София
Определено втората година и при нас е по-добре и на мен ми е тегаво, но не го показвам пред тях или поне се опитвам.
Имат вече среда, приятели занимания, спорт… Ето сега ми праща съобщение, че е канена на закуска, но вече била закусила и ще…отиде на обяд.Blush И ние гледаме при всеки възможен случай да си идват, пък дори и за няколко дни. През декември едната  взе А1 по нидерландски и се е вдъхновила и за А2.

# 687
  • Бургас
bur02, тук може да видите https://derma-act.bg/proceduri/akne/, Cool view се казва и помогна да затихне акнето, но чудеса не постигна. Той е с много бяла кожа и му остават червени белези, които стоят дълго. Лазерът помага и за тях. Процедурата е кратка, безболезнена и няма възстановителен период, но трябва да се прави регулярно.

# 688
И моят син вчера се върна в Енсхеде.  Пътува с Wizz, а полетът беше навреме. Успя да хване и влак,  по-рано от очакваното. Но за другото се надявам да става по-лесно. И на него на летището му се разтрепери гласът, но беше по-добре от предишния път. Първи курс е и казва, че се чувства добре там, но тръгването е много тегаво.

# 689
Здравейте, има ли случай в групата някое дете да се е прехвърлило в друга специалност, става въпрос за ТУ Айндховен,1 ви курс ?

Общи условия

Активация на акаунт