Студенти в Нидерландия - 23

• 55 672
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
bibi, твоето дете къде как учи нидерландски? Може би ходи на курс?
Детето излетя с повече от час закъснение. Чакам скоро да ми пише, че е кацнала в Шарлероа.

# 691
  • София
И моят днес пътува, със закъснелия почти 4 часа полет. Слава Богу благополучно към 13 ч. са кацнали в Амстердам! Неприятно при толкова ранен полет, но по добре сигурно, макар със закъснение, щом времето го е наложило.
Дай Боже всички идните дни да си долетят от родните до учебните места по живо по здраво !
Ваканцията мина добре, успя да покара ски, да се поскита и да подомашарства, да позареди батериите с обич, уют и мазнинки, че са нужни за там. 
Втората година поради натрупания опит може да се каже, че им става по лесно, поне битово-рутинно и като опозната среда, на емоционално ниво не знам дали се променя нещо. Най-затормозяващо ми се стори търсенето на квартира края на първата година, говоря за случай, когато първата има осигурено общежитие.
Аз съм чувала за дете, прехвърлило се след първата година от една специалност в друга в ТУ Айндховен, в рамките на специалности математика-дата сайънс или нещо подобно. Понякога тъкмо първата година могат да решат, че не това е тяхната специалност и да сменят, стига програмите да позволяват.

# 692
  • София
bibi, твоето дете къде как учи нидерландски? Може би ходи на курс?

Имат към университета - онлайн, като всяко ниво носи и по 6 кредита. А1 и А2 са безплатни, а после е ок.450 Е на ниво (имат опции за всякакви езици). Иде реч за университета в Тилбург.

# 693
  • София
Във връзка с акнето, дъщеря ми забеляза, че като си е тук в БГ се успокоява,  а когато е в НЛ се обостря. Не сме разбрали все още на какво се дължи.
+ 2 девойки
+ 1 младеж
Според мен е от климата.
+1 Младеж- много тежко акне

# 694
  • София
Оп, и аз да споделя за акнето - упорито и тежко при младежа, особено по гърба. Толкова години вече, какво ли не пробва, на приливи и отливи е, надявам се да го израсте вече, ама засега няма светлина в тунела. Лошото е, че зле се отразява и на самочувствието му, което пък изобщо не спомага за социалните му контакти. Но сега трябва да се фокусира върху изпити, пък дано да мине и този проблем. Не съм забелязала промяна според местоположението, но пък от определени храни доста се обостря (например млечни).

# 695
  • София
Според мен е напълно нормално, че децата ни трудно се адаптират. И аз ще изпитам трудности, ако от слънчевата ни ширина ми се наложи дс живея с месеци всред дъжд... Мъглата, която ни беше налегнала в София за 10-на дни почти успя да ме докара мен до депресия. 😆
Моят син споделя за Айндховен, че времето всъщност не е толкова лошо, като изключим влажността на въздуха. Казва, че всеки ден... айде почти всеки, вали, но казва, че и всеки ден има слънце. Времето било непредвидимо, но има от всичко. Не знам как е в по-северните части и по-близките до морето.
Относно прехвърлянето от специалност в специалност, има възможност мисля, в рамките на един факултет и специалности, които покриват голяма част от изпитите. Без да съм сигурна, мисля, че така или иначе, остава изискването за най-много 3 непокрити предмета в края на годината. Нека студентът говори с адвайзърите и учебния отдел, от там със сигурност ще му дадат информация и опции...

# 696
Доста деца отлетяха сутринта, нашето момиченце също. Полетът за Райнан Еър за Айндховен тръгна с малко закъснение. Но пък младежите бяха в отлично настроение. Според мен вече им се започва техният си ритъм, стига толкова от манджите на мама -:))

# 697
  • София
Здравейте,
акнето според мен е от храната. Нашият дерматолог казва, че мажеш не мажеш, ключовото е да не се яде и пие сладко, като под сладко се има предвид не само сладкиши, а и картофи, ориз, бързи въглехидрати.
Според мен е от изкушенията - сокове, някакви захарни пръчици, които те ядат на филия, бирата, хляб и прочие.

И моят студент споделя, че в Айндховен времето е много по-добро от Делфт, защото беше ходил да види приятели там и каза, че децата казали, че слънце не са виждали от месец и е студено. Прибрал се в Айндховен и каза няма ватър , топло и винаги има и слънце.

Днес също полетите бяха с голямо закъснение.

Не знам дали някога ще ни е лесно да ги изпращаме, но някак успявам да се мобилизирам и тази опция за Kiss&Ride помага на майките,  за да нямаме време да циврим. Simple Smile

# 698
bur02, тук може да видите https://derma-act.bg/proceduri/akne/, Cool view се казва и помогна да затихне акнето, но чудеса не постигна. Той е с много бяла кожа и му остават червени белези, които стоят дълго. Лазерът помага и за тях. Процедурата е кратка, безболезнена и няма възстановителен период, но трябва да се прави регулярно.
Йен, абсолютно същата работа е при нас,той е с много бяла кожа и тези белези...лятото правихме процедури в един дерматологичен център тук в Бургас,но до лазер не стигнахме,тъй като целта бе малко да позатихне активното акне,доволни сме ,сега спазва хранителни ограничения,до колкото може...и ежедневни мазания с кремове,лосиони🙄....абе кофти работа това акне...
Радвам се всички деца са пристигнали благополучно...
И при нас сякаш втората година е по добре,свикна със средата,има приятели...
Ние ще търсим нова квартира...първата година беше чудесна, въпреки че пътуваше доста с автобус.Сега е в центъра, втората година,но нещо не е ок ..още есента стана нещо ,повреда с интернета и сега всяка седмица си купува карта за 15 евро ,което за месец е едни 60 евро ей така . С топлото също от време на време има проблем ... съквартиранти,се качват на тавана нещо наместват ..
та ще се оглежда за нова.
Сойка да определено изкушенията ,готовите храни са голям проблем,уж...спазва доколкото може🤔
И моя син учи безплатно холандски в университета.

# 699
Здравейте,пиша с надежда за съдействие за намиране на квартира в Хага.Синът ми е трета година в Хагския университет и сме отчаяни вече.Остана без квартира миналия месец.Ще съм благодарна за всякаква информация.

# 700

Мисля, че там се видяхме, пред ескалаторите. Виждайки Ви си помислих, че това е още по- тежко, когато и детето се разстройва.  А полетът закъснява вече  с три часа.

Да, и аз мисля, че ви забелязах. И тъгата в очите ….и ме погледнахте съзаклятнически 🩷
Ужасно е с това закъснение. Засега 3 часа.
Вижте причините за закъснението и дали може да се подаде иск за обезщетение.

# 701
Здравейте, момичета! За много години!
Днес и моята дъщеря отлетя за Айндховен с 3ч. и 15 минути закъснение. Полетът ѝ беше за 6.30, а бе отложен за 9.45ч. Получи информация по мейл за отлагането точно като паркирахме пред терминала (без обяснение за причини). Бихте ли споделили сайт, в който да подаде оплакване към Уиз еър. Тя е потърсила в интернет и каза за два сайта, но ако някоя от вас е правила това упражнение - моля за конкретна препоръка.

# 702
Доколкото зная тези три часа закъснение трябва да са към обявения час за кацане. Моят син летя с България Еър и на сайта им има секция за рекламации и жалби. Там подадох претенцията си, при нас закъснението при кацане е 4 часа. Нямаше уведомяване за закъснението по е- мейл, а и метеорологичните условия не предполагаха такова. В Амстердам е имало снежна "пудра".

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 18:00 от Kepeva

# 703
Здравейте, момичета! За много години!
Днес и моята дъщеря отлетя за Айндховен с 3ч. и 15 минути закъснение. Полетът ѝ беше за 6.30, а бе отложен за 9.45ч. Получи информация по мейл за отлагането точно като паркирахме пред терминала (без обяснение за причини). Бихте ли споделили сайт, в който да подаде оплакване към Уиз еър. Тя е потърсила в интернет и каза за два сайта, но ако някоя от вас е правила това упражнение - моля за конкретна препоръка.
https://wizzair.com/bg-bg/pomoshten-centar/moiat-wizz-profil/isk … -i-obezshteteniya
Не съм пробвала, но може би пред сайта им.

# 704
Отчитайте дали има 3 часа при кацането. Много често се наваксва при полета и закъснението пада под 3 часа. Аз го пробвах лри едното закъснение и това цитират като директива.

Общи условия

Активация на акаунт