Студенти в Нидерландия - 23

• 55 681
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Veni Bs, ще споделиш ли кой е центъра в Бургас от който сте доволни? Може и на ЛС. Много се надявам и аз да го израсте, защото виждам как му се скапва самочувствието и самоувереността. Все мисля как да му помогна в тази насока и нищо не мога да измисля. Предложих психотерапия, но не иска да чуе за сега.

# 706
  • Варна
Здравейте,пиша с надежда за съдействие за намиране на квартира в Хага.Синът ми е трета година в Хагския университет и сме отчаяни вече.Остана без квартира миналия месец.Ще съм благодарна за всякаква информация.
Не мога да помогна, но просто бих ви посъветвала да разширите периметъра. Проблемът с квартирите е ужасен. Моята девойка учи в Лайден, но спи в Бреда. Казва, че е свикнала и докато пътува върши някаква учебна работа.

# 707
  • София
Здравейте,пиша с надежда за съдействие за намиране на квартира в Хага.Синът ми е трета година в Хагския университет и сме отчаяни вече.Остана без квартира миналия месец.Ще съм благодарна за всякаква информация.
Не мога да помогна, но просто бих ви посъветвала да разширите периметъра. Проблемът с квартирите е ужасен. Моята девойка учи в Лайден, но спи в Бреда. Казва, че е свикнала и докато пътува върши някаква учебна работа.
Това са деца герои. Как издържат на това пътуване , направо страшна работа.

# 708
  • София
Предполагам, че го знаете това общежитие, но синът ми живее в техен блок , та погледнах дали имат нещо в Хага и сякаш има свободни места .
https://www.xior.be/en/city/the-hague

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 18:48 от Сойка

# 709
За да "затворя" повдигнатия от мен въпрос за магистратурата - Biborana (#662) точно е описала ситуацията за изискванията - "искаха да е втора магистратура или да е бакалавър + определени години стаж по специалността".
Похвала към университетите, че винаги отговарят и при това - бързо.

На моята щерка й остава още месец в слънчева Малта и пак ще се гмурне в дъждовния Грьонинген. Пак квартири, пак местене, пак дъжд. Май не й се тръгва.

# 710
  • София
Предполагам, че го знаете това общежитие, но синът ми живее в техен блок , та погледнах дали имат нещо в Хага и сякаш има свободни места .
https://www.xior.be/en/city/the-hague
Да, в момента има 1 свободна стая. Дано Данаила редовно влиза тук, за да я букне. Трябва да се действа на другия линк:
https://www.xior-booking.com/#
mst, доволна ли е от Малта девойката?

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 19:56 от Sunny bunny

# 711
Днес си взех удостоверението за осигурителен стаж от НАП и сега виждам,че на него пише да послужи пред Учебно заведение в Нидерландия.Не помня  така да съм го написала в искането,обаче може и да съм,понякога съм много разсеяна.
Да отивам ли да искам друго,в което да пише да послужи пред властите в Нидерландия?

Допълвам се,че това е справката за доходи на родител,която изискват за студентското финансиране.Мисля,че са ми издали грешен документ.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:38 от Leno

# 712
Здравейте, момичета! За много години!
Днес и моята дъщеря отлетя за Айндховен с 3ч. и 15 минути закъснение. Полетът ѝ беше за 6.30, а бе отложен за 9.45ч. Получи информация по мейл за отлагането точно като паркирахме пред терминала (без обяснение за причини). Бихте ли споделили сайт, в който да подаде оплакване към Уиз еър. Тя е потърсила в интернет и каза за два сайта, но ако някоя от вас е правила това упражнение - моля за конкретна препоръка.
Първо подайте иск към самия превозвач. Ако получите първоначално отказ, отговорете на същият имейл, че настоявате да посочат причината за закъснението. Ако не попада в изрично изброените в Регламент   261, ги заплашете със съд. Работи. Ако не, аз бих ви препоръчала Aeroisk.  Варненски адвокати, много коректни. Ако искате и други възможности,  пишете ми.

# 713
  • Варна
Днес бяхме с мм в дск. Трябва ни документ, колко пари има девойката в сметката си.
Изискване на унито в Сеул, минимум 7800 долара. Ако искаш ги харчи, но трябва да ги имаш в момента, в който подаваш документите.
Три дни ще чакаме този документ, от офис в София ще го издадат.
А е толкова проста справка.

# 714
Здравейте, момичета! Пиша тук с надежда, някоя от вас да има някаква информация. Дъщеря ми и приятелят й трябва да се преместят от Енсхеде в Леуварден за 6 месеца стаж. Търсим настаняване за двойка. Навсякъде искат наемът да е поне за година.

# 715
  • Sofia
Здравейте, момичета! За много години!
Днес и моята дъщеря отлетя за Айндховен с 3ч. и 15 минути закъснение. Полетът ѝ беше за 6.30, а бе отложен за 9.45ч. Получи информация по мейл за отлагането точно като паркирахме пред терминала (без обяснение за причини). Бихте ли споделили сайт, в който да подаде оплакване към Уиз еър. Тя е потърсила в интернет и каза за два сайта, но ако някоя от вас е правила това упражнение - моля за конкретна препоръка.
Първо подайте иск към самия превозвач. Ако получите първоначално отказ, отговорете на същият имейл, че настоявате да посочат причината за закъснението. Ако не попада в изрично изброените в Регламент   261, ги заплашете със съд. Работи. Ако не, аз бих ви препоръчала Aeroisk.  Варненски адвокати, много коректни. Ако искате и други възможности,  пишете ми.

И аз препоръчвам Аероиск. Имам досега поне 4-5 уважени претенции благодарение на тях и нито една отхвърлена. Последната беше предявена по съдебен път защото Wizz точно преди година на прибиране след Нова година от Базел безпричинно ни държаха 5 часа на летището. Отказаха обезщетение през сайта, Европейски потребителски център беше безсилен. Аероиск по съдебен ред спечелиха.

# 716
Благодаря ви за мненията, момичета. Копирах и изпратих вашите мнения на детето. Днес ще пусне иск към Уиз, да видим какво ще ѝ отговорят. Имам въпроси относно Аероиск, но ще ви питам, когато имаме отговор от компанията.

# 717
Пак аз с въпрос,обаче постоянно изскача нещо,което не ни е ясно като е за първи път-за студентското финансиране става въпрос.Дъщеря ми е подала,но в срок до 14.01.25 трябва да качи всички документи в сайта на английски.От НАП ще го преведа с Гугъл преводач,обаче останалите ми документи,с които разполагам са на немски,от немския ми работодател.Тях на преводаческа агенция ли да ги давам?Макар че аз съм превеждала документи с Гугъл транслейт и с ChatGPT и съм ги представяла пред институции в Германия и са ги приемали.

# 718
  • София
Нямам опит, защото и на моята девойка е за първи път и още чака решение за втората субсидия. Логично е щом приемат документа от НАП, преведен с гугъл преводач, всички документи да може да са така.
Все пак не пречи да звънне и да ги пита. Лесно е, централата има меню на английски (за разлика от някои други, например за toeslagen).

# 719
  • София
Здравейте, момичета! Пиша тук с надежда, някоя от вас да има някаква информация. Дъщеря ми и приятелят й трябва да се преместят от Енсхеде в Леуварден за 6 месеца стаж. Търсим настаняване за двойка. Навсякъде искат наемът да е поне за година.

Вижте тук. https://plaza.newnewnew.space/en/availables-places/living-place/ … t-10-832-enschede

Пише следното "This pertains to a 2-year contract with a minimum duration of 1 month, which remains valid as long as you maintain your student status."

Общи условия

Активация на акаунт