Аз повече не искам да гледам триъгълници или четириъгълници между тях - достатъчно ми беше в миналия сезон! Значи като става дума за Ферит и Сейран - никой не иска трети лица между тях, ама ако е за Абидин и Суна може - това е двоен аршин!
Тук има разлика - в първия сезон видяхме как пламна любовта между Суна и Абидин - те се влюбиха един в друг, но не можеха да бъдат заедно. Харесваха ми малките им жестове на любов - червения конец, който тя му подари и който той носеше на ръката си казвайки, че за него е по ценен от злато и диаманти!
Ръкавиците, който той й подари, за да не й е студено на ръцете. Малки подаръци, но истински - подаръци в знак на любов.
А когато Абидин предложи на Суна и й даде пръстен - въпреки, че нямаше как да приеме в момента - тя носеше този пръстен на връта си!
Когато баща й реши да я ожени насила за Сафет - Аби и Ферит отидоха и отвлякоха Суна и Сейран преди сватбата - един от най-любимите ми епизоди!
Там Аби и Суна показаха колко се обичат - но за съжаление се случи това с брата на Ферит - Фуат - той умря и те трябваше да се върнат. Тук вече всички обвиняваха тях, а истината е че никой нямаше вина. Много ми стана мъчно тогава и за Фуат - и за Асуман и за Ферит и Сейран и за Абидин и Суна! Всички те страдаха и се обвиняваха
Тогава Кязъм се възползва и отведе Суна насила в дома на Сафет, където я заплашиха че ако не се омъжи за него още много смъртни случай ще последват - защото те били виновни за смъртта на Фуат! Принудиха Суна да се омъжи за Сафет, тя беше съсипана - никога не е искала да се жени за него.
Когато Аби разбра той се почувства предаден и разочарован - по някаква причина обвини Суна и се отдръпна от нея. За щастие тя успя да държи Сафет далеч от себе си и после се разведоха - но Аби пак беше отчужден и странеше от нея. На медения месец на Сейран и Ферит - когато Сейран и Суна танцуваха на масата - тогава вечерта Суна се беше напила и каза на Аби това, което чувства - попита го защо я обвинява и за пореден път му каза, че тя не е искала да се омъжва за Сафет!
В крайна сметка в последствие Суна падна в капана на манипулациите и благодарение на игрите на Ифакат - Кязъм завари Суна в стаята на Кая - от там Кязъм едва не я уби - и Кая каза, че ще се оженят! Да Суна се съгласи на този брак - според мен за да се спаси от Кязъм - от непрекъснатият тормоз, който баща й е оказвал върху нея, Сейран и майка им. Ако не се беше омъжила за Кая - то Кязъм щеше да я омъжи на сила за някой друг кой знае какъв! Суна и Кая се разбраха чрез този брак да отмъстят на семействата си, но видяхме че в последствие Кая се влюби в Суна - тя опита да го обикне - но така и не се влюби в него, защото в сърцето й винаги е бил Абидин!
Дори когато се женеше за Кая чакаше отнякъде да изкочи Аби и отново да я спре - но той не го направи! Суна падна в капана на гледачката и Ифакат и натвори много глупости, но за щастие после се осъзна и си върна първичните настройки - така отново видяхме добрата, милата, борбената Суна, - Суна, която обича сестра си и би дала живота си за нея - Суна, която обича Абидин.
А когато се появи Айшен видяхме колко ревнуваше Суна - дори Кая го видя и й го каза! Когато тя разбра за Кая и Пелин - какво направи - не реагира дори толкова остро колкото само като видя Айшен да хваща ръката на Аби - тук се видя разликата! А също и когато Суна каза на Аби, че в деня в който се е отказал от нея - живота й е бил съсипан и тя вече е загубила всичко!
Когато беше годежа му - Суна плачеше с ръка на сърцето за Аби, а Аби гледаше към прозореца за да види Суна и също плачеше! Мисля, че двамата преминаха през достатъчно изпитания - много болка и перипетии! Суна никога не е искала парите на Корхан или някой Корхан - тя се влюби в Абидин още като си беше обикновен шофьор. Радвам се, че сега най-накрая мога да ги видя щастливи заедно - Абидин и Суна!
Искам да гледам още и още прекрасни сцени между Суна и Абидин - как се обичат, подкрепят, как са щастливи заедно. Как се борят за любовта си!
Сцените на Суна и Абидин на плажа много ми харесаха, както и когато бяха в мола и пазаруваха за сватбата си!
Подаръка на Сейран за сватбата на сестра й много ми хареса. Значи сега Сейран също прави бижута и е направила специална огърлица за Суна. Великолепно - може да видим Сейран и Ферит конкуренти в бизнеса за бижута, които в последствие се обединяват.
Хареса ми сцените между сестрите, когато се върнаха - както и сцените на Суна и Сейран с Есме и Кязъм - много се смях с Кязъм, докъде се е докарал - но Есме е независима жена и много ми харесва така!
Кязъм само как лапаше - после и сцената на леля Хатуч с анцуга - когато Кязъм и падна в краката - голям смях беше!
Въпреки това Аби оставаше и търпеше всичко - въпреки това не спря да помага на Ферит и да му угажда на всяка прищявка - въпреки че много често не беше съгласен с него.
Аз пък се радвам, че Абидин най-накрая е последвал сърцето си и е избрал любовта и това да бъде до жената, която обича - избрал е да бъде до Суна и със Суна и е напуснал имението!
Не мисля, че Ферит трябва да му се сърди заради това. Нима искате да продължава да стои до Ферит, вместо да оправи живота си и да се отдаде на любовта си със Суна. Съжалявам, но аз не мисля така. Аби е взел правилното решение - той е бил до Суна през цялото време - помагал е на нея и на Сейран по време на лечението й. Явно там се е запознал и със Синан. Това, че са станали приятели не значи че той е предал Ферит. Какво като Аби работи за Синан - аз дори не мисля, че му е шофьор а по-скоро до колкото разбрах работи във фирмата му и дава нареждания на служителите му. Това стана ясно в началото, когато Суна каза на Синан да освободи Аби за 1 седмица за да се насладят на моментите след сватбата им.
Тогава Синан каза, че той дава нареждания на служителите и може и сам да се освободи - това ме навежда на мисълта, че не е само шофьор! Да продължава и да шофира, но какво от това! Тук в началото по-скоро видях не шофьор за тях а двойка приятели ходили на плажа, които се прибират.

Явно Кязъм не знаеше нищо и не беше съгласен, но като разбра че Синан е богаташ и сега е със Сейран му светнаха очите - видя и че той помага на Аби и явно затова не възрази на сватбата на Аби и Суна, макар че видимо не беше доволян от нея! 
Хареса ми как Аби поиска благословия от Есме и тя му я даде - супер сцена!
Дори феновете на Абсун намериха момента от сезон 1, когато Есме казваше на Суна, че Абидин е страхотно момче - е сега вече официално й е зет! 

Като чакаха в стаята преди сватбата също бяха супер! Надявам се да ни покажат повече моменти от сватбата им в другата серия както и моменти след това заедно. Също да ни покажат и повече моменти на Сейран и Ферит заедно, в които да се преоткрият! 
А и да не забравяме, че тепърва ще се появяват нови актьори - актрисата в ролята на майката на Синан и актьора в ролята на чучо му - със сигурност ще се появи и някоя роднина на Дияр - тези актьори няма да ги викнат само за един сън време! И ако беше халюцинация или сън не трябваше ли в края на епизода да стане ясно - но виждаме, че не е така и нещата продължават!
Никой себеуважаващ сценарист няма да си позволи да дава нечии сън или халюцинация в продължение на няколко епизода - че нали после ще му се изплюят отгоре! Гледала съм такива сериали - но всичко е ставало ясно в края на серията - но щом като тя продължава - значи е реалност! Това е моето виждане.
Не ме разбирайте погрешно - аз също не искам да гледам Сейран със Синан и Ферит с Дияр, но искам да видя логично обяснение как и защо са стигнали до тук и искам да видя как Сейран и Ферит се преоткриват и отново се събират! Не мисля, че са унищожили образите им - просто са минали 2 години - и двамата опитват да започнат нов живот, Сейран лъже близките си че вече не мисли за Ферит, той пък крие портрета й - но истината е че още мислят един за друг. Аз искам да гледам развитието натам, а не глупости от рода на това да е нечии сън или халюцинация, че да омаловажат любовта на Абидин и Суна и всичко случило се!
Искам да гледам Суна и Абидин заедно - щастливи, както и Сейран и Ферит, които скоро се събират отново! Рейтинга е добър като за начало на сезона - дано се вдигне и още! 

Вие непрекъснато коментирате Сейфер и изписвате хиляди страници, в което няма нищо лошо - чета ви с интерес, въпреки че с много неща не съм съгласна. Сега аз пък пиша за Абсун, колкото и да им е неприятно на някои хора!
Помня, че някой ми беше писъл ако толкова харесвам Берил и Ерсин / Суна и Абидин да си направя отделна тема за тях. Това ясно показва, че ви е неприятно присъствието ми в темата и коментарите ми за тях, както са ви неприятни и самите те - затова и пиша рядко, но и няма как да ме спрете да го правя.
А който иска да чете - който не иска - просто да подмине поста ми!
Да Суна направи много грешки - никой не е безгрешен, но отдавна се разкая за тях. Тя обича сестра си и не би й навредила - през цялото време е била до нея, подкрепяла я е и й е помагала. Дори в новият епизод именно тя й каза да помисли добре и да не избързва с брака със Синан - и именно тя отново й напомни за Ферит!
Както се казва ще почакаме и ще видим, но да плюем по някого без доказателства само, защото не ни харесва - аз не го приемам. 

Момчето, което не можеше и чай да направи
Явно му е липсвал подходящ стимул, мотивация.
Препоръчани теми