Дали са две?

• 1 578
  • 23
  •   1
Отговори
Здравейте момичета. Преди седмица разбрах ,че съм бременна с 2 положителни теста. Бях на гинеколог ,който ми каза ,че са две. Бяхме го хванали 30мин преди края на работното му време и нищо друго не ми каза освен ,че са 2 нито коя седмица съм нито термин обсолютно нищо! Казах му че последните 2 3 седмици кашлям много ,но той ми каца буквално цитирам ,,НЯМА СТРАШНО'' Не ми предписа нито витамини нито нещо за кашлицата... Мина се една седмица кашлянето продължаваше и при всяко изкашляне ме прерязваше ниско долу много гадно чувство. После си казах ,че аз обезателно трябва да отида при друг гинеколог да ме прегледа и да ми даде нещо за кашлицата... Днес отидох страхотен професионалист и да бременна съм ,но той каза ,че е само едно. Попита ме за снимка от първия ултразвук и му показах тази и той каза ,че е било възможно да са били 2 ,но от кашлицата и напъните да се е случило нещо. Обясни ми за синдрома за изчезналия близнак ,но също така му направи впечатление неговият колега колко безхаберно си е свършил работата като дори за кашлицата не ми е дал нищо! Отчаях се много... Тази снимка е от първия ултразвук като коментар ще прикача новата снимка. Та въпросът ми е на тази първата според вас наистина ли са 2 или нещо се е объркал първият доктор?

# 1
  • Някъде там
Така като корица, нищо не се вижа.
Качете я в пост, за да се отвори и разгледа добре.

# 2
Така като корица, нищо не се вижа.
Качете я в пост, за да се отвори и разгледа добре.

# 3
Изглеждат две на тази снимка. Не съм медицинско лице, но съм имала двуолодна бременност и ми прилича донякъде на това, което се видя на първи преглед при мен.

Обаче ако от кашлица се абортираше, човечеството отдавна да се е затрило.

Синдрома на изчезващия близнак даже се води с неизвестна честота, защото се смята, че много бременности започват като двуплодни, но второто сакче спира развитие още преди да се визуализира. А дори документираните случаи не са малко, така че спокойно може да се каже, че е често срещано явление.

Затова смятам, че ви е нужен трети гинеколог, защото не е сериозно да го отдава на кашлица. И ви желая лека и успешна бременност!

# 4
  • Някъде там
Две сакчета са според мен.
Скрит текст:

# 5
Изглеждат две на тази снимка. Не съм медицинско лице, но съм имала двуолодна бременност и ми прилича донякъде на това, което се видя на първи преглед при мен.

Обаче ако от кашлица се абортираше, човечеството отдавна да се е затрило.

Синдрома на изчезващия близнак даже се води с неизвестна честота, защото се смята, че много бременности започват като двуплодни, но второто сакче спира развитие още преди да се визуализира. А дори документираните случаи не са малко, така че спокойно може да се каже, че е често срещано явление.

Затова смятам, че ви е нужен трети гинеколог, защото не е сериозно да го отдава на кашлица. И ви желая лека и успешна бременност!
тази снимка е от днес ето там е разликата

# 6
Възможно е да си е имало второ и да е спряло развитие. В ранните седмици се резорбира второто сакче обикновено, а понякога може да предизвика и кървене.
Но пак казвам - ако е спряло развитие, не се е случило заради кашлицата и за мен лекар, който развива такива теории не е особен професионалист. Ранните загуби, без значение от едноплодна или многоплодна бременност са, почти винаги са свързани с генетичен проблем на ембриона, не с външни влияния.

# 7
  • Пловдив
На първата снимка си пише, че са два обекта.
На втората се вижда един, но като чета за глупостите на втория лекар най-добре потърси трети.
В крайна сметка в коя седмица е първата снимка и в коя седмица втората?

# 8
При мен се случи нещо такова. В 5 гс казаха че са 2, в 7 вече беше само едно. На първия преглед едното беше по малко от другото и още тогава АГ предупреди, че в голяма част от случаите се резорбира.

# 9
Лошото е, когато е едно плодно сакче и не може да се развие...

# 10
  • Някъде там
Бременна си. Фокусирай се върху това сега да се пазиш и да се чувстваш добре, а не дали са били две и както те посъветваха, потърси трети лекар.

# 11
Какво те интересува колко са били? Станалото- станало. Фокусирай се в едното сакче и забрави за останалите проблеми. Успешна бременност и леко раждане!

# 12
Между другото, ако са били две наистина, това може да се отрази на пренаталния тест, ако смятате да правите

# 13
Че защо да се отрази на пренаталния тест ?много жени въобще не разбират,че са започнали с двуплодна бременност и си правят пренатални тестове....При мен на бхс в 12 г.с. ми се повиши риска за Даун заради чхг 5.5,а трябва да е около 1...та тогава АГ която ми прави ФМ ,каза че според нея чхг е толкова високо,защото бременността ми е започнала като двуплодна ,но е останал само единия плод...когато аз отидох на първи преглед около 6 г.с. се виждаше само едно сакче ,така че незнам дали са били две преди това...та тази АГ беше почти убедена ,че затова чхг ми е толкова...но аз за всеки случай отидох и пуснах Пренатален тест и нямаше никакъв проблем...

# 14
На моя пренатален тест специално беше споменат синдромът на изчезващия близнак и че този тест не е подходящ, ако е такъв случаят. ДНК-то на изчезналия близнак може все още да е там и затова резултатът да не е точен. Мисля, че има специален пренатален тест, ако има близнаци, ако ще и единият да е спрял да се развива.

Общи условия

Активация на акаунт