ЮНЧЕТАТА ни засмени ще получат мартенички бели и червени

• 9 054
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Здравеите моми4ета. Аз 4ак днес се вклю4вам тъи като в4ера трябва6е да ви из4ета малко назад. Искам да ви кажа, 4е доста се бях нато4ила да се вклю4а и аз с мнение по "пиперливите" теми smile3515, но днес ве4е съм на друг акъл, трябвало е да го направя на време, сега ве4е 6те е безмислено. Оба4е не мога да не кажа не6тото което е на върха на езика ми цял ден /без да споменавам имена за да не предизвикам нов скандал оба4е/. Две от вас успе6но доказаха тезата, 4е медала си има две страни. И 6те кажа о6те, 4е стра6но много съм разо4арована от някои от вас newsm09. Мое мнение Peace. Хаиде стига толкова по темата.
 Сега по истинскя въпрос, на6та бебка ве4е тежи 8.680 и е висока цееееели 69.5 см. Мили4ката ми тя, преди два дни падна от спалнята Sad и то под зоркия ми поглед и силната ми ръка която уж я придържа6е. Оба4е заспах за секунди и на6та алеее хоп на земята. Ама да ви кажа бая се упла6их #Shocked, тъи като ни се слу4ва за първи път.
 Муцунка - Алекс е много красива smile3521, до сега маи не я бях виждала, пу-пу да я серат коко6ките.
 Мле4ко - 4естита ви годи6нина и браво на вас. Оби4аите се о6те сто пъти по толкова години.
 И не на последно място 4естити месе4инки на едни малки красавци Ив4о на Кабранска и Вики на Тинтири-Минтири, да растат здрави и весели деца.
 Таталина -  името на дъ6тери4ката ти наистина е много красиво, със здраве да си го носи. На6ата госпожица е Любима и е кръстена на маика ми, така си бях ре6ила о6те от преди да забременея. Тя е страхотна жена и заслужава първото и вну4е да носи неиното име. Та такива ми ти работи , 4ао за сега от нас и весел и слън4ев ден  bouquet.

# 61
Здравейте мили мами,
Не съм писала отдавна, понеже все гледам да си наваксам с четенето и пусто все не успявам та ви чета със закъснение и то голямо.  Гледам обаче писали сте за алергиите и искам да кажа своето мнение за доц. Ковачева от педиатрията тъй като то е коренно противоположно на това което прочетох. Пък всеки да си прецени. Аз тази жена не само не бих я нарекла добър лекар, а изобщо не бих я нарекла лекар, да не говорим пък за детски! Тя е доцент! Не го казвам защото е дръпната, а защото няма каквото и да е отношение към децата. Това първо. Второ - постави ни диагноза - АБКМ, само и единствено по мои описания за изпражненията на беба (ние обриви нямаме никакви), дори не пожела да ги погледне, но пък с такава сигурност, че не можеше и дума да става за някакво съмнение. След като си пихме чинно Фризопепа почти 2 месеца, без никаква положителна промяна  пак отидохме на преглед (като се чудя и двата пъти защо мъкнах и детето с мен) тя само ми каза да продължим да си го пием и да пазим диетата, за да запазим това което сме постигнали. Как констатира, че сме постигнали нещо когато аз се опитах да и обясня, че имаме по абсолютно същия начин понякога слуз в акото и това ме притеснява, ей Богу не знам. Най-накрая ми каза, че ако искам да си правя експерименти с детето то това било на моя отговорност. Като че иначе отговорноста е нейна. Е, направих го! На моя отговорност, като се консултирах с педиатърката ни и с алерголог и какво се оказа - нямаме никаква алергия. Смених и просто млякото с НАН ХА, че бяхме на Аптамил а той повече раздрисква (също както и Фризопепа) та откакто сме на НАН нямаме никаква диария, слуз и т.н. и ядем бисквити, млечни каши и т.н. - всичко което ни беше забранено. Сега съм доволна и щастлива, че беба си папка всичко. Извинете ме за дългия пост, ама като се сетя за Ковачева и ми иде да  #2gunfire Да, тя може да е помогнала на много деца които наистина имат проблем, но как ей така без изобщо да се замисли (буквално) ни изпраска диагноза. А, се чудя и на тези деца които имат алергия с какво точно им помага - на нас ни каза просто да си продължаваме да си пием Фризопепа, което не го смятам за кой знае колко ценен съвет.
Ох, извинете ме още веднъж, ама за това много се паля.  Confused
Много други неща исках да ви пиша ама айде по-късно  Wink
Поздрави на всички и целувки на следките бебчовци Heart Eyes

# 62
Нещо съм се разкиснала, пък точно исках да ви кажа, че март е любимия ми месец... Sad
Свързвам го с идващата пролет, въпреки че понякога има доста студени дни. Имам чувството, че се раждам, всяка година отново през този месец и ме напуска тежкото зимно депресарско настроение.
Но, нали има и пролетна умора, та така...
Иначе обичам 1 март, 3 март, 8 март, 22 март /празник на Търново/ и естествено 31 март - моя рожден ден.
Може и да съм малко тъжна, че ще остарея скоро с още една годинка  Sick! Знам ли, женски месец, женски работи...
За подаръци вече не ща и да чуя. Напатих се от неподходящи подаръци, ама като обичам да има елемент на изненада, така ще е! Rolling Eyes И аз не обичам подаряването на цветя само на празник. Виж едно кокиченце или зюмбюлче извън 8-ми и 31-ви март, направо биха ме разтопили.

Таталинко, Млечко вече ти е писала как да употребиш нишастето! Аз и Боби сме му страшни фенове. Купувам го много, най-вече защото е без глутеново, но отскоро давам и пшенично натурално. Киселите с плодове просто ги обожава.
Понякога след като съм прибавила плод /около 1/2 плодово пюре/, слагам и 1-2 лъж. АМ, за да е по-вкусно!

# 63
 Здравейте и от нас!
Честита Баба Марта на всички със закъснение! Да сте здрави и засмени като мартенички!
vesseluchka, и аз на своя глава си го позахраних детето с това-онова без да са ми позволили лекарите и да чукна на дърво сега сме доста добре без да спазваме каквито и да било предписания. За пореден път ще каже, че с тези алергии си спекулират както си искат - с и без повод ти я лепват тази диагноза, изписват ти Фризопеп и въобще не се интересуват от конкретния случаи Crossing Arms Вайното обаче е, че детенце сега ти е добре, ще стискам палци да нямате вече проблеми Praynig Praynig Praynig
Поздрави на всички бебоци, които имат месечинки - да са живи и здрави и да носят радост на мама и тате!

# 64
  • на брега на Дунав
Голям съм отплес, ама значи  ooooh!. Млечко честита годишнина миличка. Като гледам ти наистина си ветеран в брачното тайнство. Още много дълги години семеен щастлив живот ви пожелавам и много, много любов.   bouquet
Ноел, аз нещо съм назад с новините покрай очичките на красавицата, но сега прочитам, че всичко е наред което много ме радва   bouquet
Веселушка, тия диагнози направо незнам как ги слагат лекарите. Прилича ми на тото 2 първо теглене  ooooh!. Лошото е, че е не само за гърба на родителите ами и на децата. От такива компетенции, дето са толкоз компетентни, че без преглед диагноза поставят здравната ни система е бъкана. Аз днес също си патих от здравната система, та затова запалих като новогодишен фойерверк  smile3515. Два часа чаках да минат 5 човека пред мен. Оказа се че за всеки човек се отделя по 20 минути. 2 минути преглед и 18 минути попълване на данни в компютъра. А сестрите и докториците милите компютъра го гледат като извънземно същество. Верно, че те хората не са научени да боравят с него, ама поне за толкоз време не можаха ли да се понаучат малко от малко. Хванах се за главата ви казвам. Толкова нежно се пипа тая ми ти мишка и клавиатура, че сакън да не се счупи. Накрая ме напуши на смях цялата работа, ама изгубиха ли ми 2 часа чакане и  20 минути преглед, изгубиха и пак аз съм ощетена. Та такива ми ти работи.
Котето, благодаря за палцестискането, че наистина съм малко притеснена, но ще видим какво ще каже утре доктора. И по повод моя преглед да ви дам малко материал да се посмеете. Имаше една тема в клюкарския по въпроса за прегледите при гинеколог - Как ходите с чорапки или без? Ама с дълги блузки или с къси?  Joy паднах да се смея с тая тема, ама сега като трябва аз да ходя и ме напуши пак на смях. По повод ходенете ми на преглед взех, че реших да понапазарувам някой парцалки  Joy. Като си помислих, че притичвам из кабинета по късо блузенце  Joy hahaha и всеки път ще се сещам за темата в Клюкарския реших че така не може. Купих си дълга блузка, ами сега като няма за нея панталон айде и дънки днес си купих, то и без туй имах нужда, че немога да си побера баджаците в старите  Joy. За финал понеже за тез дънки ша трабява да са източа с единствените черни ботушки, които имам, а те високи до коляното, без цип и с 7 сантиметров ток, та реших да си сложа в дамската чанта едни чехлички, да не се разхождам боса  Joy че пред картинката която си представих - гологъза с високи черни ботушки, чехличките ми се видяха по-безобидни   smile3532 Joy hahaha. Ей на туй мойто к'во му се вика кажете  Joy. Добре, че доктора и акушерката ме познават та ша са посмейме заедно. Спирам с глупостие, че много ми стана днес май. Е, забравих нещо да пиша ама по-късно че ще ме линчувате. Дано поне ви развеселя с мойто предгинекологично пазаруване  newsm62, май не се казва точно тъй, ама карай да върви  Joy

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 16:46 от korneliia_h

# 65

Аз за алергиите няма да  коментирам,а за лекарите  още по  малко има  желание да говоря.Ади е с проблеми от  няколко месеца и никой не ми е казал че вс  това може да се дължи на алергична  реакция  #Cussing out
 Целувки от  нас

# 66
Честита баба марта. Тука нещо тия дни хич ме няма и мене и детето. Йоанка е една такава смрангясана все едно че не е тя. Кашля по малко та днес я водих на док-казва че е от сополи та сега ще си капем коларгол. Избива ни и едно горно зъбче-първо и тя е много кисела, за всичко се сърди, не яде, не се усмихва ...само стои на едно място с палец в устата и гледа сякаш тотално й е писнало от всичко. Дано не продължи дълго че сега е много сърцераздирателна с мокрите си кафяви очи.
Пък и аз снощи като вдигнах една Т та добре че мъжа се прибра да ме свести
айде стига от нас мрачни мисли Ще пишем скоро
лек ден

# 67
  • Варна
Хехехе, Корни, ти и веселите ти постинги сте пак на линия! Направо си ми липсваше... много се забавлявах докато четях. И аз преди време го бях обсъждала това с моята гинеколкожка- горките ги обърнаха на деловодители с тези здравни каси. А иначе чехлички си имат, поне тук където аз ходя. Това обаче да си купя дънки и блуза заради предстоящ преглед не бях се сещала  hahaha Ще подметна идеята на мъжа ми...най-много да реши, че отивам да флиртувам с някой доктор  Simple Smile  Посмях се с теб, сега ти пожелавам да се похвалиш утре с добри резултати.

Веселушка, радвам се, че нямате вече проблеми. Абе с тея лекари наистина понякога ни прикипява доста... за мен най-важното правило е при проблем да се търси второ мнение. Е, дано не се налага.

Ади, има ли някакво развитие при вас? Стискаме палци малката сладуранка да се подобрява вече.

# 68
Здравейте момичета!
Честита Баба Марта!малко на патерица
Е браво на вас добре,че всички сте умни та да не се стига до гадни обиди.говоря за така наречения спор Тук времето беше хубаво и ние се възползвахме от това,но днес от сутринта сме със сополи и май не ми се струва от зъбките  Thinking
Млечко честита годишнина много любов и разбирателство.  bouquet
Корни ще ме умориш бе скъпа  Joyдано всичко мине добре  Peace
Честити месечинки на бебешорите.
Мимик,Пинк,Анитка ,Млечко ако има и други болни бързо оздравяване!
За 8 март на мен ми харесва празника пък и ще ходя на купон с други майчета  Mr. GreenМоя мъж ми подарява букет цветенца по-рядко подарък.Пък то и без празник си ги имам е като покупки.
Името на малкия го пожела мъжът ми,аз исках да се казва Теодор харесва ми името много отдавна.
Май се поулях и да взема да ви пожелая приятна вечер аз отивам за бързо кафе у една приятелка.

# 69
  • на брега на Дунав
Хехехе, Корни, ти и веселите ти постинги сте пак на линия! Направо си ми липсваше... много се забавлявах докато четях. И аз преди време го бях обсъждала това с моята гинеколкожка- горките ги обърнаха на деловодители с тези здравни каси. А иначе чехлички си имат, поне тук където аз ходя. Това обаче да си купя дънки и блуза заради предстоящ преглед не бях се сещала   hahaha Ще подметна идеята на мъжа ми...най-много да реши, че отивам да флиртувам с някой доктор  Simple Smile  Посмях се с теб, сега ти пожелавам да се похвалиш утре с добри резултати.
...
Joy Е, аз не да се нафръцкам бе мило, ма като си се представих с късото блузе да тичкам до стола и чак се зачервих. Виж лятото с рокличките бива, ма зимата  newsm78. Пък за чехличките може и да имат вече, че нова клиника направиха, ама аз да се застраховам все пак  Joy.
Нали съм любопитно и тръгнах по дирите на  изгубения постинг с мартеничките на Камбанчето   Joy . Оказа се че верно в старата тема го постнала  Joy и после видях, че и други са се разписали. От де тръгнах до къде стигнах  ooooh! Исках да кажа Ноел, за метлата да се страшуваме значи щом още обикаляш с нея, че като гледам и онази "хулуганка" дето си я сложила под ника и ми затракаха зъбките.  Mr. Green. Шегувам се разбира се. Не съм сигурна, че си ми хванала шегата с метлата затова вмъква пак.  Peace

# 70
  • Варна
[ Joy Е, аз не да се нафръцкам бе мило, ма като си се представих с късото блузе да тичкам до стола и чак се зачервих.

Joy Joy Joy Благодаря ти от сърце, днес каквото ми е скапано заради пустата хрема....почти ме излекува, да знаеш!  Joy Joy Joy

# 71
Гледам голям купон се завихрил тук,Корни и аз се повеселих  Joy
Ние се върнахме от разходка ,беше много хубаво,но неможахме да се снимаме защото бебетата спяха,а батковците се гонеха с едни пръчки,та трудно беше да хванем някоя поза.
По темата на Муцунка- името на бебка го избра нашия батко,още когато разбрах,  че съм бременна и му съобщихме новината,той направо полудя от радост и каза че бебето ще е момиче и ще се казва Тея Shocked.Аз разбира се, се опитах да го подготвя и за втория вариант,да има братче,но той беше категоричен,че така бил чувствал нещата #Crazy И в 3-я м. като ми казаха пола на бебето ,неговото предположение се потвърди и аз бях още повече учудена.А иначе Тея е древногръцка богиня и който е чел Старогръцки легенди и митове знае за какво става въпрос.А в последствие разбрах че нашия батко е имал"гадже" от дет.градина,което се е казвало Тея.Какво  да правиш,либоффф! Joy

# 72
Вижте сега,Камбанчето може да е почти на 33 и да и е изтекъл мозъка с кърмата,а и да са и поумрели повечето мозъчни клетки покрай деветте бременности...но  все пак имам спомени,че  писах в новата тема-поздрав за празника,защото предположих,че не на всички ще им се чете в старата.....а и реших,каквото е било,там да си остане и се презастраховах та имаше мартенички и на двете места...ама карайте...сигурно грешката е при мен Embarassed.....Важното е да сме живи и здрави! Praynig
Честито на Млечко-дано още много години да се обичат и да се уважават!!! Praynig
Браво и на Валкирия-направо ме смая ....страхотно е това което си направила Peace
Лида-благодаря ти,че се сети за нас....и да не забравя и аз да поздравя Тинтири-Минтири затова,че преди 9 месеца е дала живот на такова сладко и чаровно детенце...за теб са мила  bouquet/и хич не се оплаквай,че ти е скучно-ти нали си от тия дето всичко виждат? Wink/
За алергиите аз няма да кажа нищо,защото подозирам,че скоро и ние ще се разпишем при алергичните-но не смея да коментирам преди да се консултирам с поне двама доктори.......И понеже ми става ясно,че системата за определяне на диагнози е по системата на "Нагласьов",ще подлагам на съмнение всичко/и ще се надявам на препатилите мами да помогнат с акъл/
За яденето-ние ядем колкото дадат-т.е. колкото на мама и се откъсне...но поне 200гр ги давам......и мляко на корем.и винаги се чева като свърши манджата.....и вече ни личи........... Crazy
За името-повечето от вас/които са тук от бременските теми/ знаят,че не е кръстен на никой,искахме да е балгарско и царско...та да продължим традицията след Асен и Самуил/който обаче се оказа,че е пророк от библията,а царя бил СамОил/
Аз,да се похваля днес най-накрая се подстригах,след сложна и дълга организация -просто няма на кой да оставя Иво дори и за половин час...и накрая една приятелка дето е в болнични го гледа за да свърша и тая работа,че вече щях да уплаша някой......а във салона не ми се щеше да го взимам с мен,че е шумно и мирише на бои.....Та освен това даже се и епилирах-което направо ме издигна в собствените ми очи/че толкоз грижи за мен си незнам откога не бях полагала/...сега остана и да се лакирам и Асен като едното нищо ще реши,че съм тръгнала по-чуждо..........Не,че не изчистих и основно апартамента/след което Ивало обърна една саксия ина измитото и изяде две листа от нея Mr. Green/...ама то това се е в реда на нещата..........А,и за да няма съмнения-не го правя по -случай / март...и аз не го долюбвам тоя празник...нещо социалистически ми идва...а и предпочитам да съм жена/уважавана/ всеки ден..а не само докато ми връчват зюмбюл/или карамфил/ в целуфан.......
Корни-теб мила съм те признала за образ безподобен.....но първо-да знаеш,че въпреки,че е езически обичая с вързването на Мартеници и уникално бългжарски и е нещо което се е запазило и продължава въпреки времето и промените в бита ни....Та според мен това е празник който трябва да се уважава/лично мнение/...и второ-Мерси за идеята-усещам как сега масово ще се втурнат колежките мами на гинекологичен преглед/или поне ще се подготвят за такъв/...Аз лично смятам да се възползвам...........А като се замисля-досега гледах само да съм епилирана...а то трябвало и специален тоалет да имаш Thinking
За проходилката-ние вече ще я отказваме....защото почна да става страшно/е,пак поне няколко месеца ми даваше поне малко спокойствие..../...но Иво така се засилва с нея и запрята килимите.....пък и вече се осъзна,че доката е в нея може да пипа навсякъде...да се навежда и да взима разни неща отстрани.....и си е доста шумно -че сме на дюшеме ,помещението е голямо/при нес е едно цяло,а при комшиите отдолу са три отделни стаи-та май доста ги тормозим...а в момента си имаме и други дрязги с тях...та поне това да  не им дава повод да мрънкат/...и като гледам как хубаво се изправяме и пълзим вече...май ще я прибирам и ще вадя каишките newsm78........
Хайде,че детето не ще да спи...гостите след малко ще довтасат.....а и нали трябва да си изкрънкам парички за тоалет-та ще трябва и да се готви..........

Последна редакция: пт, 02 мар 2007, 18:32 от Анонимен

# 73
Корни, аз го изчислих ..... скоро няма да имаш проблем с блузки и т.н. за в гинекологичния кабинет. Така като гледам косицата ти до къде е стигнала ... скоро ще покрие дупето и ще ти спести сума ти разходи:)

Карабанче, то тва клипче ако го бях направила аз .... пари щях да изкарвам с това:-) ама не ... то клипчето си е на сайта, и трябва да си турнеш само снимката на бебончето:-)

# 74
korneliia_h как да не съм.  Wink  Че и писах в миналата тема - объркала съм нещо коня със метлата. Laughing
За името аз исках на татито, който се казва Николай, обаче понеже и племенникът му е Николай , а моята племенница Никол и щеше да стане прекалено  ooooh!, та затова решихме МоНИКА, тоест втората част от името е на татито. Освен това означава "една единствена" - просто много ни хареса и двамата мигом се съгласихме, че така ще е.
За 8 март хич и нямам идея какво ме чака. С подарък може и да се размина, че какви красотици купихме последните дни на Моника - рокли, дънкови поли, абе знаем се познаваме се ние жените - разхайтени сме по отношение на покупките. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт