На море в Турция - тема 85

• 68 860
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде в Матрицата
Наскоро завърши и нашата почивка в Анталия. Ето и моите впечатления от там.
Почивахме в Trendy Lara. Резервация през Verso - ранни записвания през януари, пътуване със самолет, 2ма възрастни + 1 дете на 7.
За съжаление, и на нас ни смениха часовете на полетите, като този с който се връщахме беше преместен за 7 часа сутринта, което пък от своя страна означаваше , че ни взеха в 4:10 от хотела. Но какво да се прави...
Тук в темата един отзив за този хотел (линк към него има на първа страница), така че някои от нещата е възможно да ги повторя.
Преди тръгването, Verso ми изпратиха подробни инструкции, какво-къде-кога, така че трудно беше да сбъркаме нещо. След излизането от летището отидохме на съответното място пред летището, където ни чакашe представител на фирмата-партньор и ни разпределиха по микробусчетата, осъществяващи трансферите. Ние бяхме с още едно семейство, което имаше резервация в Кая-Белек и след около 30тина минути пътуване бяхме оставени пред входа на хотела.
Хотела, доколкото разбрах, функционира от 2016та година. Намира се до река Аксу (ако не бъркам) и е в съседство до Титаник Мардан Палас. Лобито - голямо, светло. Посрещат те с шампанско. Имаше една кана с вода, овкусена с лимони и такава, овкусена с краставица и лимон.
Когато отидохме на рецепция се оказа, че стаята ни е готова за настаняване и след като влязохме там се оказа, че са ни настанили в по-добра стая от тази, която бях платила. Аз бях резервирала за Superior стая с частична гледка море, а ни настаниха в по-голяма стая, Duplex Family room, която беше с едно двойно легло, 2 единични, 2 минибара, 2 телевизора и 2 помещения с тоалетна и баня и голяма тераса обърната към басейните на комплекса. Получихме повече от очакваното.

Почистване на стаята и зареждане на минибара - всеки ден. Смяна на чаршафи - имаше, но не мога да посоча на колко дни.
Относно изхранването - концепцията на комплекса е UAI и реално денонощно имаш достъп до храна и напитки. За алкохола - нищо не мога да кажа, защото не употребявам. Безалкохолните- сок от кутия, газирани напитки от автомат. Предлагаха се и някакви безалкохолни коктейли. А ако попиташ, барманите може да ти забъркат и такъв, който не е включен в менюто.
Закуска, обяд и вечеря се сервират на блок маси в основния ресторант на хотела. Имаше разнообразие, както и в отделните вечери имаше акценти - турска кухня, суши (не ми допадна, а по принцип харесвам), прясна паста. В  ресторанта имаше зона за сядане 18+, както и зона определена за семейства с малки деца - с малки масички и столчета, предлагаха се пюренца, имаше и сухо мляко на Аптамил. Винаги можеше да се намери място за сядане. Сервитьорите постоянно бяха наоколо.
Когато времето за хранене в основният ресторант приключеше, малка част от храната се пренасяше в Dom Bistro и там имаше възможност отново нещо да се хапне, от което ние се възползвахме в ранните часове преди полета.
Няколко а-ла-карт ресторанта - 5 всъщност - срещу допълнително заплащане. Бяха по 15евро на човек, само Стек  хауса - 25. Не се възползвахме.
Храна имаше и в близост до басейните - между 12:30 и 16:00 часа - сладолед, плодове, бургери, пица, дюнер, картофки. Имаше и едно място за гюзлеме и пиде. Както и Snack ресторант
Сладкарница с най-различни сладки изкушения.
Имаше нощен бар - дискотека, както и някакъв бар с работно време до 7 сутринта. Не сме ги посетили.
Около басейните имаше един по-голям бар и един по-малък в близост до пързалките. За сервитьорите на ролери е споменато и преди - още ги има.
Плажа е от другата страна на реката и там се ходи с едни катамарани. От 8 сутринта до 19 часа вечерта са на разположение. На самите кейове имаше оставен хляб за да се дава като храна на рибите - има риби, да, и като се метне малко хляб във водата настъпва огромно оживление, за радост на децата. На плажа също има бар и се сервира храна от 12:30 до 16:30. После вадеха варена царевица. Чадърите са в задната част на плажа. Във водата има камъчета в началото и бързичко става дълбоко. Уцелихме и период с хапещи риби в морето. Особено хората с ранички не бяха пощадени.
Ние бяхме основно около басейните. Винаги успявахме да си намерим свободни шезлонги. И във водата не беше пренаселено. Освен, когато има пяна парти - тогава басейна е като супа-топчета Joy но само в определена зона на единият от басейните. Има 6-7 пързалки за по-големи и зона с пързалки за по-малките. Нямаше навалица и изчакване там. Имаше спасители достатъчно. Аз ходех да плувам и във закрития им 25 метров басейн. До него има фитнес зона и СПА. Не се възползвах от СПА зоната.
Почти всяка вечер, на сцената имаше някакво шоу - танцово, акробатично, фолклорно. Хареса ни. Иначе за децата си имаше всяка вечер мини-диско на отделна сцена.
Вечер, до големия бар на басейна, имаше група и жива музика до около 11:30 . Но в две от вечерите партита с жива музика бяха малко по-встрани, където са игрищата им. Едното го бяха нарекли Wild West и бяха извадили някакви надуваеми замъци, където децата подскачаха, както и един бик, който да се язди. Тези, които пускаха бика се съобразяваха с това кой го язди, така че нито едно дете не беше хвърлено от бика, за разлика от някои възрастни. JoyJoyJoy
От аниматорската програма - аз се възползвах от стрелба с лък и водна аеробика. В степ аеробиката не се включих, защото нямах маратонки. Иначе имаше и други активности.
В зоната на хотела имаше таралеж (може да са били и повече), а при нас на балкона прехвърчаше някой и друг прилеп. Имаше и котки, които си имаха къщички, където персонала им оставяше храна и вода.
Ние останахме доволни от почивката. Отидохме до Аквариума в Анталия, където освен аквариума посетихме и музея на восъчните фигури. Имаше много добри попадения сред тях -  Пикасо и Салвадор Дали например. Но имаше и по-несполучливи, като Бионсе, Мадона и Анджелина Джоли. Искаше ми се да посетим и Легендите, но целодневно посещение с трансферите започваше от над 200 евро и ми се видя много. Затова за догодина обмислям хотел в Белек, по-близо до Легендите.

p.s Няколко неща, които пропуснах: WiFi: на територията на целия комплекс, включително и на плажа им. Много прилична скорост, въпреки, че на определени места може да изчезне за кратко.
Детски кът: в близост до пързалките имаше такъв. Имат си ежедневна програма - рисуване на лица, няколко батутчета за скачане. Това са ми наблюденията отвън.
В комплекса има и няколко вили - те са с отделни басейни и бар, достъп до които имат само почиващите във вилите.
В единият от басейните имаше рампа за спускане в басейна на трудноподвижни хора. Не видях да я използват, но видях няколко човека в колички. На плажа също има една по-високо проходима количка и рампи по които да се стигне до брега.
А който иска луксозно излежаване край басейн, можеше да си запази кабана, срещу допълнително заплащане.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 13:42 от Ph0enix

# 46
  • София

Правилно ли чета това разписание, по-точно ме интересува STD ATD и STA.....STD е кога трябва да фръкне, АТD кога да кацне, а STА е кога в действителност е фръкнал. И вече STATUS е кога реално е кацнал. Какво означават тия съкращения и правилно ли ги разчитам?

# 47
STD - за колко часа е планиран да излети
ATD - actual time of departure
STA - планиран час на кацане
Status - в точно колко часа в кацнал

Буквичката S не съм сигурна дали е set или standard, но значенията са тези

# 48
Здравейте отново! Да нахвърля малко впечатления от почивката ми в Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Belek.
Супер доволна съм от почивката, за мен е доста по-висок клас от посетените до момента от мен хотели ( в Сиде - Оз Сиде Премиум, Камелиите и Джакаранда, в Алания - Литоре, Утопия Бийч енд Резидънс и Хайдарпаша). Изброих ги за да знаете каква ми е базата за сравнение. Полет от Пловдив в 16 и 45 , с много малко закъснение, и навръщане в 14 и 10, беше точен, програма на Емералд, като цяло съм доволна от организацията (изключвам един неадекватен шофьор от турска страна , който не знаеше къде се намират хотелите, гледаше си навигацията, естествено ние сме последни винаги навсякъде и чак когато видях,че се отдалечава от нашия хотел с жесто-мимичен превод го питам накъде, той си показва неговата навигация, викам ок, лута се още 35 мин ,обиколи 2 пъти Белек, ние гладни и вече ядосани само мълчим, и накрая взе моя телефон да гледа навигацията, и ни закара). Това едната черна точка за Kalanit и другата,че ни искаха по 35 евро на човек да ни закарат до Легендите, а ние за 20 евро в посока си взехме такси, то бива бива цени, ама чак пък толкоз!
Та настанихме се към 20 и 45, статията има си хас да не ни беше готова, но изненадата беше,че сутринта видяхме, че сме с перфектна морска гледка, а бях платила за гледка към градината, естествено , че да ми е по-евтино Wink
Храната - определено с много по-високо качество и разнообразие. Имаше от всичко каквото се сетите, няма смисъл да изброявам, не ям морски дарове, но имаше скариди, калмари колкото душа ти иска. Все едно си в квалитетен ресторант, с перфектно подредени маси с прибори и текстилни салфетки, сервитьори идват веднага, наливат ти вода , веднага носят каквото искаш за пиене и следят да ти доливат. Обслужването е уау. И извън ресторанта. Толкова усмихнат и вежлив персонал не съм срещала. За мен сериозна причина да избера този хотел беше сладкарницата и в ревютата за хотела руснаците казват, че имат майстор сладкар, който прави шоколад, френски макарони и какви ли не торти и чийзкейкове, които се въртят на една витрина в сладкарницата и се чудиш от кой да си вземеш. По повод десертите в ресторанта да кажа, че го няма типичните пастички с еднакъв вкус и различен външен вид, всяка една пастичка или тортичка си беше уникална. А за баклави да не говорим, уникален крем карамел, казандиби, трилече и още знайни и незнаейни десерти и много начупен ръчен шоколад, една вечер имаше и шоколадов фонтан , в който потапяха парчета от ягоди ,банан, ананас и т.н. Спирам, че може да ми биете от толкова вкусотии, абе не е за хора на диети Wink
 Не знам колко беше пълен хотела, но навсякъде беше релакс и спокойствие, има 4 басейна, много големи и релакс зона за възрастни, на която си бяхме редовно. А в другите спасителите следят и правят забележки,ако някое дете скача и пръска. НАЙ-ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ми направи организацията за плажните кърпи, няма карти, вземаш си когато искаш и колкото искаш от 2 места (до единия басейн и до плажа). Когато станеш от шезлонга и ако те няма известно време, минава едно момче с количка и събира кърпите, което гарантира, че винаги има места навсякъде и няма предварително запазване. Плажа е пясъчен, с плавен преход, но заради вида на пясъка първите 5 метра навътре все едно водата е мътна. Има пирс с шезлонги и бар на него, изобщо барове да искаш, на всеки има кафе машина с кафе на зърна и нашия проблем с кафето е решен навсякъде Simple Smile Пред двата басейна за анимация има голям открит  The Dome Snack restaurant се казва, има всичко , включително и пица на пещ, пълнен картоф и дюнер, които може да си поръчаш от меню, или пък да си вземеш сам, както си прецениш. Пакетиран и наливен сладолед, разкошен, по всяко време, и в този ресторант ( най-късно си вземах около 22 и 30 часа след представлението на амфитеатъра ) , и  в сладкарницата от 12 до 20 часа. За представленията с начален час 21 и 45 на Амфитеатъра канеха професионални трупи, основно танци, самба, турски, поне тези гледахме. И после имаше сцена за жива музика пред басейните.
Май друго не се сещам какво мога да коментирам, много озеленено и поддържано - това е ясно, извозваха голфърите към полетата, има и футболни и тенис кортове, в този хотел Спа-то е на ниво, може да видите снимки, но ние пробвахме само джакузитата, но беше студена водата и не ми беше приятно. Алкохол и анимация не мога да коментирам, както и детския център - има ги, но ние бяхме двама възрастни трезвеници и без деца - не ни бяха в полезрението с една дума.
Надявам се,че съм достатъчно подробна, за този хотел не видях писано, според мен си заслужава парите, но не е хотел за икономична почивка, то е ясно. Моята цел беше да видя дали си заслужават парите по-високия клас хотели, ами заслужават си, както се казва кефа цена няма, ако мога само един негатив да вмъкна - на плажа имаше табели,че не се пуши, ами две семейства около мен си пушеха единия ден и аз нали все съм борец за справедливост като ми кадят около мен и ми пречи извиках охраната на плажа, посочих му надписа (човека не знае английски, не че и аз много го знам, ама се оправям Wink , той отиде до спасителя, коментират нещо и като дойде и все ми вика, сори, сори, и вдига рамене. Пушачите се усетиха, ама очевидно са решили да не им развалят кефа, и аз освен ядосана да се изнеса друго не ми остана. Но бял кахър, това е единственото, което ме подразни, но в крайна сметка това си зависи от туристите, има правила, ама не се спазват. Снимки няма да пускам, има достатъчно в Букинг или в сайта на хотела.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 19:18 от CarryIna

# 49
Аз имам въпроси за Корнелия, между другото винаги съм знаела, че е висок клас хотел и много добър. Сега с вашето мнение, може да помисля за догодина. Но, в зависимост от отговора на въпросите ми.
1. Голямо ли е разстоянието от хотела до плажа /мобилни проблеми на мъжа ми/.
2. Основния ресторант има ли тераса и ако има, разрешено ли е пушенето там или има отделна зона за пушачи.
3. На плажа, има ли определена зона за пушачи.

Ние тази година бяхме в Пайн Бийч в Белек, и там беше така - част от терасата и на плажа - за пушачи. Правилно или не, когато плащам не малко пари за почивка, нито искам аз да се отказвам от навиците, нито искам да притеснявам някого.

# 50
Здравейте, цяло лято следя темата и преживявам .
Е, най-накрая дойде моментът да стягаме багажа.
Ще пътуваме 8 възрастни и 1 бебе, голямо предизвикателство ще ни е с него. Ще сме със собствен транспорт. На отиване междинна нощувка в Ескишехир, Hilton garden.
След това 8 нощувки в Barut Goia Side.
Не очаквам качеството на Barut, защото хотелът е от тази година на веригата, като 5 *. До сега е бил 4*.
Ще пиша, след почивката, как е. Връщане отново през Ескишехир, две нощувки в същия хотел.
Изчаках се вече и нямам търпение!
На тези с предстоящи почивки, прекрасно изкарване!
На останалите, събирайте информация за 2025!

# 51
Аз имам въпроси за Корнелия, между другото винаги съм знаела, че е висок клас хотел и много добър. Сега с вашето мнение, може да помисля за догодина. Но, в зависимост от отговора на въпросите ми.
1. Голямо ли е разстоянието от хотела до плажа /мобилни проблеми на мъжа ми/.
2. Основния ресторант има ли тераса и ако има, разрешено ли е пушенето там или има отделна зона за пушачи.
3. На плажа, има ли определена зона за пушачи.

Ние тази година бяхме в Пайн Бийч в Белек, и там беше така - част от терасата и на плажа - за пушачи. Правилно или не, когато плащам не малко пари за почивка, нито искам аз да се отказвам от навиците, нито искам да притеснявам някого.

На първия въпрос - не, не е голямо разстоянието, не мисля изобщо,че ще ви е проблем
Основния ресторант има тераса, но беше остъклена, не видях да е отворен някъде прозорец и по тая логика мисля,че няма да може да се пуши там. А относно плажа - не мога да ви кажа, защото аз където обикновено ползвах шезлонг имаше надписи non smoking area .  Но допускам, че може да има зони по-встрани някъде където може да се пуши.

# 52
Благодаря за отговора! Ще потърся допълнителна информация из сайтовете, макар че не винаги от тях стават ясни някои детайли. Това с пушенето винаги е проблем - за пушачи, непушачи, за хотелите, които искат всички да бъдат доволни.

Не е по темата, но в Испания вече са много забранените места за пушене. Сестра ми сега беше в Майорка - дори и в стая с тераса - не може на нея, на плажа - не може, в ресторанта - също. Може само на лоби бара на терасата и на бара на басейна. Аз бях чела за плажовете на Испания, че вече не може, но забравих да й кажа. Но и те не са "върли" пушачи, макар че с кафе, с коктейлче....  Май забраната се отнася и за е-цигарите. Мислех догодина за Канарските острови, но, явно няма да се посещават поне от нас.

# 53
Ние направихме нашата резервация за НГ в Лимак Аркадия ,но още две приятелски семейства искаха  да се присъединят.Днеска отварям сайта на агенцията и ми излиза, че хотелът е на стоп вече.Възможно ли е наистина да няма места вече при положение ,че сме септември още.

# 54
Радвам се, че има такъв хубав отзив и че този хотел не е занижил качеството си.  Много неприятна тенденция на хотели, които през 2024 занижават ниво спрямо предходни години, беше отбелязана в предходните теми.

Скрит текст:
Здравейте отново! Да нахвърля малко впечатления от почивката ми в Cornelia Diamond Golf Resort&Spa Belek.
Супер доволна съм от почивката, за мен е доста по-висок клас от посетените до момента от мен хотели ( в Сиде - Оз Сиде Премиум, Камелиите и Джакаранда, в Алания - Литоре, Утопия Бийч енд Резидънс и Хайдарпаша). Изброих ги за да знаете каква ми е базата за сравнение. Полет от Пловдив в 16 и 45 , с много малко закъснение, и навръщане в 14 и 10, беше точен, програма на Емералд, като цяло съм доволна от организацията (изключвам един неадекватен шофьор от турска страна , който не знаеше къде се намират хотелите, гледаше си навигацията, естествено ние сме последни винаги навсякъде и чак когато видях,че се отдалечава от нашия хотел с жесто-мимичен превод го питам накъде, той си показва неговата навигация, викам ок, лута се още 35 мин ,обиколи 2 пъти Белек, ние гладни и вече ядосани само мълчим, и накрая взе моя телефон да гледа навигацията, и ни закара). Това едната черна точка за Kalanit и другата,че ни искаха по 35 евро на човек да ни закарат до Легендите, а ние за 20 евро в посока си взехме такси, то бива бива цени, ама чак пък толкоз!
Та настанихме се към 20 и 45, статията има си хас да не ни беше готова, но изненадата беше,че сутринта видяхме, че сме с перфектна морска гледка, а бях платила за гледка към градината, естествено , че да ми е по-евтино Wink
Храната - определено с много по-високо качество и разнообразие. Имаше от всичко каквото се сетите, няма смисъл да изброявам, не ям морски дарове, но имаше скариди, калмари колкото душа ти иска. Все едно си в квалитетен ресторант, с перфектно подредени маси с прибори и текстилни салфетки, сервитьори идват веднага, наливат ти вода , веднага носят каквото искаш за пиене и следят да ти доливат. Обслужването е уау. И извън ресторанта. Толкова усмихнат и вежлив персонал не съм срещала. За мен сериозна причина да избера този хотел беше сладкарницата и в ревютата за хотела руснаците казват, че имат майстор сладкар, който прави шоколад, френски макарони и какви ли не торти и чийзкейкове, които се въртят на една витрина в сладкарницата и се чудиш от кой да си вземеш. По повод десертите в ресторанта да кажа, че го няма типичните пастички с еднакъв вкус и различен външен вид, всяка една пастичка или тортичка си беше уникална. А за баклави да не говорим, уникален крем карамел, казандиби, трилече и още знайни и незнаейни десерти и много начупен ръчен шоколад, една вечер имаше и шоколадов фонтан , в който потапяха парчета от ягоди ,банан, ананас и т.н. Спирам, че може да ми биете от толкова вкусотии, абе не е за хора на диети Wink
 Не знам колко беше пълен хотела, но навсякъде беше релакс и спокойствие, има 4 басейна, много големи и релакс зона за възрастни, на която си бяхме редовно. А в другите спасителите следят и правят забележки,ако някое дете скача и пръска. НАЙ-ГОЛЯМО ВПЕЧАТЛЕНИЕ ми направи организацията за плажните кърпи, няма карти, вземаш си когато искаш и колкото искаш от 2 места (до единия басейн и до плажа). Когато станеш от шезлонга и ако те няма известно време, минава едно момче с количка и събира кърпите, което гарантира, че винаги има места навсякъде и няма предварително запазване. Плажа е пясъчен, с плавен преход, но заради вида на пясъка първите 5 метра навътре все едно водата е мътна. Има пирс с шезлонги и бар на него, изобщо барове да искаш, на всеки има кафе машина с кафе на зърна и нашия проблем с кафето е решен навсякъде Simple Smile Пред двата басейна за анимация има голям открит  The Dome Snack restaurant се казва, има всичко , включително и пица на пещ, пълнен картоф и дюнер, които може да си поръчаш от меню, или пък да си вземеш сам, както си прецениш. Пакетиран и наливен сладолед, разкошен, по всяко време, и в този ресторант ( най-късно си вземах около 22 и 30 часа след представлението на амфитеатъра ) , и  в сладкарницата от 12 до 20 часа. За представленията с начален час 21 и 45 на Амфитеатъра канеха професионални трупи, основно танци, самба, турски, поне тези гледахме. И после имаше сцена за жива музика пред басейните.
Май друго не се сещам какво мога да коментирам, много озеленено и поддържано - това е ясно, извозваха голфърите към полетата, има и футболни и тенис кортове, в този хотел Спа-то е на ниво, може да видите снимки, но ние пробвахме само джакузитата, но беше студена водата и не ми беше приятно. Алкохол и анимация не мога да коментирам, както и детския център - има ги, но ние бяхме двама възрастни трезвеници и без деца - не ни бяха в полезрението с една дума.
Надявам се,че съм достатъчно подробна, за този хотел не видях писано, според мен си заслужава парите, но не е хотел за икономична почивка, то е ясно. Моята цел беше да видя дали си заслужават парите по-високия клас хотели, ами заслужават си, както се казва кефа цена няма, ако мога само един негатив да вмъкна - на плажа имаше табели,че не се пуши, ами две семейства около мен си пушеха единия ден и аз нали все съм борец за справедливост като ми кадят около мен и ми пречи извиках охраната на плажа, посочих му надписа (човека не знае английски, не че и аз много го знам, ама се оправям Wink , той отиде до спасителя, коментират нещо и като дойде и все ми вика, сори, сори, и вдига рамене. Пушачите се усетиха, ама очевидно са решили да не им развалят кефа, и аз освен ядосана да се изнеса друго не ми остана. Но бял кахър, това е единственото, което ме подразни, но в крайна сметка това си зависи от туристите, има правила, ама не се спазват. Снимки няма да пускам, има достатъчно в Букинг или в сайта на хотела.

# 55
Ние направихме нашата резервация за НГ в Лимак Аркадия ,но още две приятелски семейства искаха  да се присъединят.Днеска отварям сайта на агенцията и ми излиза, че хотелът е на стоп вече.Възможно ли е наистина да няма места вече при положение ,че сме септември още.

Как протичат едни 4-5 новогодишни празнични дни в 5* комплекс в Турция декември месец?
Някакви основни и интересни акценти? Не вярвам по цял ден да стоите в стаята или в лобито, външни басейни или СПА, шопинг... чисто любопитство Simple Smile

# 56
Разбира се, че не стоим в стаята.Има толкова много неща за правене .Спа, басейн, разходки , шопинг , екскурзии.Миналата година бяхме с 5 нощувки и не ни стигнаха 😀

# 57
  • Burgas, Bulgaria
Момичета и момчета, предлагат ми за Нова година оферта :
5 нощувки,
1200лв за двама възрастни
 в IC hotels santai family resort  Belek

По Нова година какво се прави там ,чак ми е странно...

# 58

Здравейте, да споделя и за нашата почивка в Aqua Fantasy в Кушадасъ. Бяхме в периода 7-15. септември. Бяхме няколко семейства възрастни и деца.
Избрахме хотела главно заради аквапарка и отзиви на познати почивали там миналата есен. Те бяха доволни въпреки всички негативни отзиви за хотела от последните години. Явно на база спада в хотела през годините, от миналата година явно са си взели поука и нещата изглеждаха на ниво. Стайте и общите части са реновирани доколкото разбрах  миналата година. Бяхме настанени една част в основната сграда където е рецепция, други бяхме в сградите до аквапарка който се водят Tui Bue, а имахме и хора в другия край  до басейна на Tui Blue.
Не знам как е било предните години, но сега ние можехме да ползваме ресторантите и територията на така разделените 2 територии на комплекса. На всякъде условията бяха идентични, понеже тука се говореше, че в Tui часта било по-хубаво.
На всякъде беше хубаво, понеже ходихме на всякъде това което описвам важи и за двете територии.
Рецепция: много добро посрещане и бърза работа. Понеже пристигнахме рано ни сложиха гривните и започнахме да ползваме хотела. Стайте си бяха готови за 14 часа и с помощ за багажите се настанихме за 10 минути.
Основни части: на всякъде добре поддържани и се чистеха постоянно.
Територия: много голяма територия с много и добре поддържана растителност. На моменти имахме чувство, ще съм в ботаническа градина. Постоянно имаше хора да се грижат за зеленината.
Ресторанти: храната за нас си имаше достатъчно разнообразие, ние като цяло ядем всичко и нямаме проблеми където и да отидем. Имаше тематични вечери с полагащите им се основни ястия. Почти винаги имаше, риба няколко вида, пилешко, пуешко, телешко, агнешко, всякакви фаст фууд неща и салати. Пекарни за пици и пиде на обед и вечеря , а сутрин пекат различни закуски и кроасани. Няколко вида баклави и още много сладки.
Обяда както се коментираше тук е изнесен не на басейна, а всъщност на територията на Италианския ресторант, който е в страни от основния басейн и е със много голяма територия. Отново имаше от всичко. На нито един от ресторантите, не се е налагало да се чака на опашки, с изключение сутрин за омлетите където 2 жени въртяха по 4 тигана едновременно, просто ти го правят на място и с каквото искаш, това разбира се отнема време.
Барове: На всички барове до басейните се предлагаха обичайните дневни алкохолни, безалкохолни и коктейли. Имаше и кафе машини. Персонала работеше много стегнато и бързо.
Алкохолите  освен турската ракия и ликьори бяха изцяло вносни също и 2 вида наливна бира.
Стайте: изглеждаха като нови, легла, баня, матраци. Ежедневно се почистваха, кърпи се сменяха когато ги оставяхме за смяна. Нямам прества дали са сменли чаршафи, понеже всеки ден стаята беше изпъната като все едно сега се настаняваме.
Аквапарка главното за което избрахме хотела нямам никакви забележки. Събота и неделя имаше малко повече хора, но през седмицата работеше само за нас. Много адекватна работа на спасителите, който стриктно следваха правилата и не правеха компромиси.
Може и да пропускам нещо, но ако някой има въпроси да заповяда.
Миналата година бяхме в Корумар който за момента се определя като топ хотела в Кушадасъ, смея да твърдя, че Aqua Fantasy по нищо не отстъпва като качество на обслужването, а като територия е класа отгоре.

# 59
  • София
Миналата година бяхме в Корумар който за момента се определя като топ хотела в Кушадасъ, смея да твърдя, че Aqua Fantasy по нищо не отстъпва като качество на обслужването, а като територия е класа отгоре.
Я да се захвана аз за това изречение и да попитам - може ли в тази посока да споделиш още малко? Благодаря за отзива, разбира се, но къде ви се стори по-хубаво от двата хотела, конкретно тези двата? (Правя пояснението, че сме без деца, тоест пързалки, въртележки не ни вълнуват Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт